Monday, October 22, 2007

Μεθυσμένα τρουφάκια

Εδώ και λίγες μέρες, ο πολυπράγμων τρελοτουρίστας γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με την τρελοτουρίστριά του φτιάχνοντας μεθυσμένα τρουφάκια και άλλα καλά. Τα σάλια έτρεξαν, η συνταγή ζητήθηκε και έτσι τη μοιράζεται μαζί μας. Χρόνια πολλά (ξανά) και πάντα τρελομεθυσμένα!

Εδώ και 2-3 χρόνια έχει γίνει παράδοση να φτιάχνω τρουφάκια στα γενέθλια μου. Φέτος που μοιράστηκα τα γλυκάκια με τους επισκέπτες του ιστολογίου, τα ονειρομαγειρέματα μου ζήτησαν τη συνταγή και μου πρότειναν να τη μοιραστούμε και με τους αναγνώστες του hungry for life.
H συνταγή δεν έχει κάτι το πρωτότυπο και όταν την είχα πρωτοφτιάξει είχα ακολουθήσει τη συνταγή από το βιβλίο του Σ. Παρλιάρου "Σοκολάτα".
Τα υλικά για καμιά 30αριά τρουφάκια είναι τα εξής:
(α) Για το παντεσπάνι
200 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
5. γρ μπ. πάουντερ
4 αυγά
(β) Για την κρέμα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. μαύρο ρούμι
10 γρ. κακάο
Τρούφα για την επικάλυψη
Την 1η μέρα φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 υλικά και τα χτυπάμε λίγο ακόμα. Το μίγμα το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψι και το ψήνουμε στους 170οC για 30-40 λεπτά.
Την επόμενη μέρα (μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα αρκεί να κρυώσει καλά το παντεσπανι), ετοιμάζουμε την κρέμα και πλάθουμε τα τρουφάκια.
Αρχικά βρέχουμε το παντεσπάνι με το ρούμι. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος. Θρυμματίζουμε το παντεσπάνι, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το κακάο και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί μία ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε σε μπάλες και το καλύπτουμε με τρούφα.

Καλή σας όρεξη!
CrazyTourist1

9 comments:

oneiromageiremata said...

Τρελοτουριστάκια ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία! Καλή εβδομάδα!

Anonymous said...

στους ποσους βαθμους ψηνουμε?

Μαρία m.a.m. said...

anonumous.. το γράφει..στους 170 βαθμούς :)

ΕΛΕΝΑ said...

Ξανά μανά Χρόνια Πολλά Τρελοτουριστάκο και ευχαριστούμε πολύ για τα μιαμ μιαμ τρουφάκια σου:)))
Συνταγή Παρλιάρου είναι συνήθως εγγύηση!!!

Juanita La Quejica said...

Xρόνια Πολλά και ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
Εύχομαι πάντα όμορφα "γλυκά" ταξίδια!

Λαμπρινη said...

Πολύ ωραία συνταγή :))
Τρελοτουρίστα χρονια καλά , όμορφα , ταξιδιάρικα και πολλά πολλά :))

Betty said...

Τέλεια η συνταγή σου... Έβαλα το blog σου στα αγαπημένα και θα προσπαθήσω να εκτελέσω κι άλλες προτάσεις σου! Συγχαρητήρια!

Crazy Tourists said...

Ως επίσημος δοκιμαστής και καταναλωτής των τρουφακίων ένα έχω να πω: μιαμ!! :)

CrazyTourist2

Crazy Tourists said...

Kαλησπέρα!
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια και για τις ευχές! Η συνταγή βέβαια ξένη είναι, εγώ την εκτέλεσα και τη φωτογράφισα...

Ευχαριστώ Κική για την πρόσκληση και την φιλοξενία στο Hungry for Life.

CrazyTourist1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...