Sunday, October 28, 2007

Τάρτα Μπανάνας

Όπως είχε σχολιάσει η Κική στο άρθρο για την τάρτα λαχανικών, έχω μια ευκολία στο να κατασκευάζω τάρτες, πίτες και άλλα παρόμοια εδέσματα. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτά όλα τα είδη, γι’ αυτό πειραματίζομαι συχνά. Απλά από τα πολλά πειράματα, σπάνια βγάζω πάντα το ίδιο αποτέλεσμα κι’ ευτυχώς που υπάρχει το blog και πιο παλιά το Hungry, γιατί έτσι πειθαρχώ και κάθομαι και γράφω την συνταγή για να σας την πω, αν μου αρέσει φυσικά το αποτέλεσμα.
Για την τάρτα μπανάνας, αφορμή έδωσαν οι 6 ώριμες μπανάνες που είχαν μείνει (με πιάνει μια μανία στην λαϊκή και πάντα παίρνω περισσότερα φρούτα από όσα καταναλώνουμε μέσα στην εβδομάδα) καθώς κι’ ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα που είχε ξεμείνει εδώ και καιρό στο ντουλάπι μου.

Έφτιαξα λοιπόν την ζύμη της τάρτας:
2 φλυτζάνι αλεύρι, 100 γραμμάρια βούτυρο, 1 αυγό, ελάχιστο αλάτι και 3 κουταλιές ζ
άχαρη (αυτή την φορά όχι από την προηγούμενη μέρα, γιατί θέλαμε γλυκάκι άμεσα).
Την ζύμωσα και την έστρωσα στην φόρμα αφήνοντας την λίγο να ξεκουραστεί.

Στο διάστημα αυτό, έλιωσα τις μπανάνες με πιρούνι, τις περίχυσα με τον χυμό ενός λεμονιού για να μην μαυρίσουν και ανακάτεψα μαζί τους μία μικρή κρέμα γάλακτος, ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα κα
ι τέλος λίγη βανίλια σκόνη. Πρόσθεσα και μερικές σταφίδες ξανθιές.
Έψησα την ζύμη μου για 5-6 λεπτάκια, την ξεφούρνισα την τρύπησα μ’ ένα πιρούνι όπου είχε φουσκώσει και έστ
ρωσα την γέμιση μπανάνας. Την έψησα για 20 λεπτά περίπου στους 190, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να στερεωποιηθεί το μείγμα. Την έβγαλα, την άφησα λίγο να κρυώσει και πασπάλισα με σκόνη κακάου. Απόλαυση, με αρκετές θερμιδούλες, αλλά πως να μην την κάνεις την αμαρτία;
Μοσχοβόλαγε.

13 comments:

Anonymous said...

Μ'αρέσει πολύ η συνταγούλα.Δεν γίνεται πολύ γλυκιά με το ζαχαρούλο γάλα?
Βάσω

Penelope said...

Οχι τόσο γλυκιά όσο θα πίστευες Βάσω μου, γιατί δεν προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη στο μείγμα. Μόνον το ζαχαρούχο. Και το λεμόνι βοηθά επίσης στο τελικό αποτέλεσμα.

ΕΛΕΝΑ said...

Μόλις είδα την τάρτα, είπα ...Πηνελόπη μου μυρίζει, που είναι εξπέρ στις ταρτούλες:)))
Ε, πως να μην την κάνουμε την αμαρτία??? Μέχρι εδώ μοσχοβόλησε!!!
Αν βάλω και σοκολάτα με τις μπανάνες (δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα έχω συνδεδεμένες αυτές τις δύο γεύσεις)θα είμαι πολύ αμαρτωλή λες???

Anonymous said...

Πολύ την λαχτάρησα αυτήν την τάρτα τώρα !!!!
Πηνελοπη μου μια και ζαχαρούχο δεν υπάρχει τι λές , να βάλω γάλα εβαπορέ με ζάχαρη? Θα πήξει καλά ??

Αγγελική Ν said...

Πηνελόπη μου, έχω και εγώ αδυναμία στις τάρτες και η "μπανανοτάρτα" σου, σαν να μου κλείνει το μάτι!
Πραγματικά, μοσχοβολά ως εδώ!

bidibis said...

έχει κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο αυτή η συνταγή;

tassoula said...

Πηνελόπη δεν θα μπορούσες να πείς καλύτερα "καλή εβδομάδα".Πρωί- πρωί θα την φτιάξω!

kiki said...

Πηνελόπη, κανόνισε όσα κιλά δεν πήρες στην εγκυμοσύνη να τα πάρεις τώρα. Κολάζεσαι κι εσύ κι εμείς! Χαχα!

Nena said...

Μ αρέσει που λές ότι έχεις ευκολία στις τάρτες. Μόνο στις τάρτες??? ΄Ο,τι πιάσει το χεράκι σου το κάνει αστέρι. Τώρα που πιάνει το μωρό σου να δεις τι θα γίνει!
Μην την τρώτε με τα κιλά της καλέ. Ξέρει η Lope να φυλαχτεί. Φτιάχνει και μοιράζει τρώνε κι άλλοι που δεν τα πρόσεχαν έτσι κι αλλιώς...

elie said...

Αχ, κι εγώ την πατάω με τα πολλά φρούτα, και ιδίως με τις μπανάνες. Τις παίρνω καταπράσινες και μερικές φορές ωριμάζουν την επόμενη κιόλας μέρα (ενώ πάντα προσέχω να μην τις έχω κοντά σε άλλα φρούτα)!
Μου άρεσε πολύ η ιδέα της τάρτας, πρέπει να γίνεται πολύ... φρουτένια!

Juanita La Quejica said...

Είσαι ξεμυαλίστρα!
Δεν ξέρω ποιά είναι η πιο γλυκατζού εδώ τελικά! Μάλλον εσύ... με την Κική, την Λαμπρινή και την Έλενα να ακολουθούν κατά πόδας!

Penelope said...

Το ότι μου δώσατε "βραβείο" πρώτης γλυκατζούς του blog, να το εκλάβω ως κολακία καλή μου Juanita... ή μήπως θεωρείτε ότι πρέπει να βάλω φρένο στις ζαχαροπλαστικές μου δημιουργίες; Σνιφ-σνιφ-σνιφ.....

Juanita La Quejica said...

Για τους φίλους που κερνιόμαστε, ως "βραβείο" βέβαια! Γεια στα χέρια σου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...