Wednesday, October 03, 2007

Σαλάτα με πάπια

Επειδή το έχουμε ρίξει στα …σκληρά γλυκά ποτά κλπ είπα να στραφώ σε κάτι άλλο! Έφτιαξα μια σαλάτα χορταστική για 2 ή και για πρώτο γεύμα σε κάποιο τραπέζι! Να λοιπόν η συνταγή!
Υλικά
2 φιλέτα στήθος πάπιας
100 γρ ρόκα
250 γρ ντοματάκια τύπου Σαντορίνης (cherry)
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα και κομμένα
Σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουτάλια της σούπας σόγια σος
3 κουτάλια της σούπας μέλι
3 κουτάλια της σούπας λάδι
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Χαράζουμε την πέτσα της πάπιας και, όποιος τρώει αλμυρά, αλατίζει.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τα φιλέτα με την πέτσα προς τα κάτω και σωτάρουμε για 4 λεπτά να γίνει τραγανή η πετσούλα. Δεν χρειάζεται λάδι βγάζει το φιλέτο. Γυρίζουμε τα φιλέτα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα να πάρουν χρώμα. Μετά βάζουμε τα φιλέτα σε ταψάκι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας. Αλείφουμε με λίγη σάλτσα την πάπια (περίπου με 2 κουταλιές της σούπας).Ψήνουμε την πάπια για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε την πάπια από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, για 10 λεπτά.Κόβουμε την πάπια σε λεπτά φετάκια.
Σε σαλατιέρα βάζουμε την ρόκα, τα ντοματάκια χωρισμένα στα δυο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα και την πάπια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την σάλτσα που περίσσεψε και, αν μας αρέσουν ακόμα πιο καυτές γεύσεις, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!

15 comments:

Anonymous said...

Τρελλαίνομαι για σαλάτες και ιδιαίτερα για όσες μπορούν να αποτελέσουν κια κύριο γεύμα, όπως αυτή. Μήπως θα ήταν καλή ιδέα μετά την εβδομάδα του μεζέ και των muffins να ορίσουμε και μια εβδομάδα σαλάτας όπου θα ποστάρουμε τις καλύτερες συνταγές μας?
Αγγελική συγχαρητήρια!!!

Λαμπρινη said...

Μμμμμ καταπληκτική σαλατα !!
Πολύ ωραία Αγγελικούλα μου :))

Να ρωτησω με τους χρόνους που προτείνεις μένει ροζ το κρέας ή ψηνεται καλά? Πολυ την φοβάμαι την πάπια γιατι αν ψηθεί πολύ θα σκληρύνει αλλα και ροζ ...δεν μπορώ να την φαω !

Αγγελική Ν said...

Αναστασία σε ευχαριστώ! Για την βδομάδα σαλάτας, ας αποφασίσουμε!

Λαμπρινή μου, στα 10 λεπτά είναι ροζ το εσωτερικό. Το άφησα 15 λεπτά και έγινε όπως το βλέπεις. Αλλά, το είχα σωτάρει γερά! Είχε αποκτήσει καστανή κρούστα στο τηγάνι.

Λαμπρινη said...

Σλουυυυυρπππ Αγγελικούλι μου !!!!!

Anonymous said...

Χορταστική και σκανδαλιάρα σαλάτα.
Παραλλαγή με σαλάτα (γαλλική) αντί για ρόκα θα είχε ενδιαφέρον;
Δεν τα πάω καλά με τη ρόκα...

Αγγελική Ν said...

Ρωξάνη μια χαρά θα είναι! Η ρόκα είναι πιο πικάντικη, αλλά περί ορέξεως!

ΕΛΕΝΑ said...

Αγγελικούλα πεντανόστιμη, τι όμορφη και "δελεαστική" σαλατούλα!!! Και μ' αυτήν την σαλτσούλα που προτείνεις θα είναι super:))
Ψηφίζω ρόκα πάντως;)

Anonymous said...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ?ΣΤΟ ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΟΘ ΔΕΝ ΨΗΘΗΚΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΘΗΝΑ

ΕΛΕΝΑ said...

Αθηνά γιατί δεν βάζεις την ερώτησή σου κάτω από την συνταγή καλύτερα??
Θα σου απαντήσω εκεί, για να μην κάνουμε κατάχρηση του χώρου της Αγγελικούλας εδώ.

Juanita La Quejica said...

Αυτή η σάλτσα είναι απολύτως "στα μέτρα μου"! Ελαφρά γλυκιά, ελαφρά πικάντικη, απόλυτα ισορροπημένη! Μια τέλεια σάλτσα Αγγελική!

Με κοτοπουλάκι μάλλον θα την δοκιμάσω την σαλάτα, γιατί η πάπια αρέσει πολύ στον καλό μου, αλλά εμένα με ενοχλεί κάπως η μυρωδιά της.

Αγγελική Ν said...

Έλενα και Χουανίτα σας ευχαριστώ! Την σάλτσα την έχω βρει, χωρίς καθόλου λάδι, σε ένα περιοδικό και σαν σωστή Ελληνίδα, την... "βελτίωσα"! Για το κρέας που χρησιμοποιεί κανείς είναι θέμα γούστου! Μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο, όπως λες Χουανίτα, και με μοσχάρι φιλέτο, άσε και ψαρίσιες εκδόσεις, που έχω σκεφτεί...

Αθηνά, η Έλενα είναι πιο αρμόδια να σου απαντήσει! Σαν μη αρμόδια μαγείρισα θα σου έλεγα δυο ιδέες:
ή να ψήσεις για λίγο το φύλλο πριν το γεμίσεις
ή αφού ψήσεις την Κις, με αντιστάσεις του φούρνου πάνω κάτω, να συνεχίσεις για λίγα λεπτά ακόμα με μόνο την κάτω αντίσταση αναμένη.

Ραλού... μακάρι να μπορούσαμε αλλά μέσα απο blog μαγειρικής, το βλέπω λίγο δύσκολο!

ΕΛΕΝΑ said...

Κάνοντας τελικά κατάχρηση του χώρου (συγγνώμη Αγγελικούλα) απαντάω στην Αθηνά.
Αθηνούλα είναι καθαρά θέμα του φούρνου σου. Το κις λορέν ψήνεται όπως και οι υπόλοιπες πίτες με σφολιάτα. Πως ψήνεις συνήθως τις πιτούλες σου?? Σε τι θερμοκρασία?? Αντιστάσεις πάνω-κάτω?? Προθέρμανες τον φούρνο σου καλά?
Ο κάθε φούρνος "συμπεριφέρεται" διαφορετικά. Μια φίλη μου ψήνει τα κέικ της με αντιστάσεις πάνω κάτω και της γίνονται τέλεια. Εμένα με αντιστάσεις θα μου γίνονταν κάρβουνο, τα ψήνω πάντα στον αέρα.
Για την κις θα σου πρότεινα τον δεύτερο τρόπο που λέει η Αγγελική, αντιστάσεις πάνω κάτω και προς το τέλος μόνο με την κάτω αντίσταση αναμμένη. Πάντα καλά προθερμασμένος ο φούρνος.
Ελπίζω να σε βοηθήσαμε:))

kiki said...

Πέρυσι την πρωτοχρονιά τους έφτιαξα σαλάτα με ρόδια και πορτοκάλι και κουφάθηκαν. Τώρα αν φέτος φτιάξω με πάπια και σαλτσούλα, δε θα φταίω!

Αγγελική Ν said...

Κική μου, αν είναι τόσο συντηρητικοί, μη τους πεις ότι είναι σαλάτα! Κάνε... την πάπια :-)!

Katerina ante portas said...

Γρήγορη, ισορροπημένη και ασφαλώς νόστιμη!

Την υιοθετώ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...