Sunday, November 11, 2007

Κάλεσμα, στον Άγ.Φίλιππο!

Την Τετάρτη 14 Nοεμβρίου, του αγ.Φιλίππου, πανηγυρίζει το ιστορικό εκκλησάκι στο γνωστό σταυροδρόμι της οδ.Ανδριανού, ακριβώς απέναντι από την είσοδο της αρχαίας αγοράς. Εκκλησιά χωρίς ενορία αλλά με ζεστή και δραστήρια νεανική συντροφιά, (ακόμα διαρκεί ο απόηχος από τα events με την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και συνομιλία πάνω στο έργο με τους συντελεστές των παραστάσεων) και κάποιους επώνυμους και μη, που τη στηρίζουν.
Διοργανώνεται λοιπόν ένα μικρό "παζάρι" με νηστήσιμα γλυκά και φαγητά, τις δυο μέρες των εορτασμών: Τρίτη απόγευμα από 5.30-10.30 Μεγ.Εσπερινός-Λιτή-Αρτοκλασία-όρθρος και Τετάρτη, Α)7.30-10.30 Α,Γ,ΣΤ Ωρες-θ.Λειτουργία Β)6-8.οο μμ. Θ΄Ωρα-μικρός Εσπερινός-κτητορικό Μνημόσυνο.
Προλαβαίνουμε να φτιάξουμε κάτι νηστήσιμο και να το προσφέρουμε; Τι λέτε; Αύριο συνεχώς και την Τρίτη το πρωΐ ο Ναός θα είναι ανοιχτός για την παραλαβή της προαιρετικής συμμετοχής μας. Οπωσδήποτε όμως μπορούμε να περάσουμε να ανάψουμε το κεράκι μας, να περιεργαστούμε τον πάγκο που θα στηθεί στο μικρό προαύλιο του Ναού και να αγοράσουμε ότι θα μας τραβήξει την προσοχή. Η παραλλαγή της νηστήσιμης πάστα φλώρας μου, σε εύκολη μηλόπιτα, μάλλον εγκρίθηκε από τους ημετέρους και θα κατατεθεί δεόντως!

-Τώρα, για τις ισπανόφωνες(τη Juanita μας εννοώ) και μη φίλες, ένα event Μπακαλιάρου και ένα link για το ομώνυμο τραγούδι, με τον πολύ Ιγγλέσιας! Μιά και αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων, που έχει πολύ ψάρι, ας το σκεφθούμε!

15 comments:

Penelope said...

Ειχα την τύχη να βρεθώ μερικές φορές στον Αγιο Φιλιππο σε διάβασμα Φανουρόπιττας (νωρίς απογευματάκι) καθώς και Μεγάλη Παρασκευή, πραγματικά είναι πολύ όμορφα και γραφικά. Οσες & όσες μπορείτε να συνδράμετε στην προσπάθεια που μας γράφει η Κατερίνα, να το κάνετε γιατί αξίζει τον κόπο.

heart n soul said...

Katerina φαντάζομαι εννοείς Νοεμβρίου έτσι? Πολύ ωραίο ποστ, πολύ ενδιαφέροντα λινκ (δε το 'ξερα το εκκλησάκι, θα ήθελα να το επισκεφθώ)να σαι καλά!

Λαμπρινη said...

Η τάρτα σου πάντως φαίνεται εξαιρετική Κατερίνα :)
Βοήθεια σου ο Άγιος :)

Nena said...

Ευχαριστώ Κατερίνα που μου τόμαθες. Δεν τόξερα καν ενώ ξέρω καλά το εκκλησάκι και το σταυροδρόμι. Θα προσπαθήσω τουλάχιστον να είμαι παρούσα. Με την ευκαιρία να θυμήσω το παζάρι των "Δρόμων Ζωής" πούναι στις 8 και 9 Δεκεμβρίου και ζητούν εθελοντές είτε για εργασία είτε για προσφορές.

Katerina ante portas said...

Καλησπέρα σας, γέρασα μου φαίνεται..
Μια μπαίνω στο site ως ταύρος εν Ηungry και δεν τηρώ τους κανόνες της απόστασης, μια γράφω εκ παραδρομής Δεκέμβριο στο κείμενο και Νοέμβριο στα labels, ουφ.. Συγνώμη!

-Πράγματι Πηνελόπη μου αξίζει τον κόπο, γιατί και ο ιερέας είναι εξαιρετικός,ωραίοι οι ψάλτες και οι ακολουθίες γίνονται σεμνά και ήσυχα.
-heart n soul, σε ευχαριστώ πολύ που υπέδειξες την αβλεψία! Δεν είναι δύσκολο να το επισκεφθείς μια και δυο σταθμοί Ηλεκτρικού (Μοναστηράκι και Θησείο) διευκολύνουν.
-Λαμπρινή μου σε ευχαριστώ πολύ! Θέλησα να τη φωτογραφήσω και ψημένη και ώσπου να φέρω τη μηχανή, είχε μείνει..μισή!
-Το αγαπούσε η πεθερά μου πολύ και της άρεσε να πηγαίνει τις φανουρόπιτές της, τα σπερνά της και να τα διαβάζει εκεί. Θησαυρίζει το εκκλησάκι και το νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά, που είχε τα χωράφια του εκεί και μαρτύρησε στους στύλους του Ολυμπίου Διός.
8 και 9 Δεκεμβρίου, είπες, ας το ξαναθυμηθούμε παραμονές.

άλλη Αγγελική said...

Τι υπέροχη εμφάνιση τάρτας!!!!! Μπράβο, Κατερινάκι! Για δώσε μας και τη συνταγή! ;-)

ΕΛΕΝΑ said...

Ναι, ναι Κατερίνα, περιμένουμε την συνταγή της λαχταριστής ταρτούλας σου:))

kiki said...

Κι εμείς, κι εμείς...

Anonymous said...

Ax!! katerina mou na mporousa na hmoun kai egw ekei???
kai fainetai polu omorfh h tarta sou!!!nase kala kopela mou kai tou xronou!!!kalh dunamh se olous sas kai kalh epityxia!!!

Katerina ante portas said...

Ok κορίτσια θα τη δώσω!
Νόμιζα ότι είναι πολύ απλή και εύκολη και ο καθένας μπορεί να αυτοσχεδιάσει.

Σας φιλώ όλες και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

(Αν θέλετε, στείλτε μου στο εμαιηλ ένα περιεκτικό μήνυμα να δώσω να μνημονευτούν τα ονόματα που θέλετε, του αγ.Φιλίππου)

Anonymous said...

Κατερινάκι τί ωραία πρόταση!
Εγά πάντως θα έρθω αύριο κατά τις 7.30 που τελειώνω τη δουλειά....

Αν δεν κάνει κόπο να στείλω και το μέηλ με δυο ονοματάκια;


Μαρία

Juanita La Quejica said...

Βοήθειά σου Κατερινάκι!
Πόσο όμορφα στολισμένη που είναι η πάστα φλώρα-μηλόπιττά σου!
Ευχαριστώ για το link με το μπακαλιαροevent. Αν βρεις και κανένα με εργασίες έτοιμες για λογοτεχνία Λατινικής Αμερικής και Ισπανίας, στείλτο! Αχρείαστο να΄ναι!

betty said...

Κατερίνα θα έρθουμε εάν μπορεί ο σύζυγος που γιορτάζει κιόλας αύριο. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Katerina ante portas said...

Ax κόρες οι όμορφες την πάτησα λόγω κάποιου προσωπικού προβλήματος -ξέρεις Juanita- δεν μπόρεσα να πάω ούτε εγώ σήμερα..
Πάντως δύο παστα φλώρα (η μία με λίγο από μηλόπιτα) και νηστήσιμα muffins(σαν φανουροπιτάκια φανταστείτε) έφυγαν από χθές, για το εκκλησάκι!

-Όμως Μαρία περιμένω τα ονόματα θα δοθούν και θα διαβαστούν.
-Juanita μου ευχαριστώ (να δώσει ο άγιος να πέσει η.. ξέρεις εσύ..)
Θα το ψάξω! ;)
-Χρόνια του πολλά Betty να τον χαίρεσαι!

Juanita La Quejica said...

Ακόμα; Την άτιμη!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...