Friday, January 18, 2008

Φιλέτο σολομού

Να ακόμα μία εκδοχή για φιλέτο σολομού που όχι μόνο δεν έχει βαριά μυρωδιά, αλλά μοσχομυρίζει κιόλας. Απο περιοδικό την είδα και την έφτιαξα και παραδόξως πέτυχε. Παραδόξως γιατί συχνά όλο και κάποιο λάθος υπάρχει στη συνταγή ή κάποιο υλικό λείπει.

ΦΡΕΣΚΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Υλικά:
1 φιλέτο σολομού
3 Κ.σ. σόγια σος
2 Κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
½ φρέσκο κρεμμυδάκι σε λωρίδες κομμένο
½ κ.γλ. ζάχαρη
1 κόλλα χαρτί φούρνου
1 αλουμινόχαρτο 30Χ30 εκ.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και το καρότο και τα κόβουμε με τον πατατοκαθαριστή σε φλούδες που να θυμίζουν ταλιατέλες.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε πάνω το χαρτί φούρνου και απάνω του το κρεμμυδάκι και τα λαχανικά. Πάνω τους ακουμπάμε το σολομό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με το λάδι και τη σόγια. Πιάνουμε μαζί αλουμινόχαρτο και χαρτί τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε σαν πουγκί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λεπτά. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο σουσάμι.
Συνοδεύεται άριστα με μπασμάτι.

9 comments:

Λαμπρινη said...

Α να και άλλη μια ωραία εκδοχή του σολομού :)
Οι "ταλιατέλες" λαχανικών μου αρέσουν πολύ σε σαλάτα είτε ωμές , είτε ελαφρά ζεματισμένες .
Μ΄αυτή την συνταγή θα παίρνουν και ωραία γεύση απο το ψαράκι !

Anonymous said...

Νενάκι πολύ καλή ιδέα.
Οι "ταλιατέλες" λαχανικών θα γράψουν...
Ερωτησούλα:
Μήπως είναι καλύτερα να ανακατέψω ζάχαρη, λάδι & σόγια και να τον μαρινάρουμε λίγο;
Η φωτογραφία σου με μπέρδεψε λίγο. Κάτι σαν λευκή σάλτσα φαίνεται ή κάνω λάθος;
Φιλιά...

kiki said...

Πολύ καλή η εκδοχή με τα λαχανικά...

heart n soul said...

nena, τζάμι ακούγεται! θα το κάνω, με τον "άγριο κόκκινο σολωμό Αλάσκας" που βρήκα ψες

Μάγια said...

ο σολωμός είναι ένα από τα ελάχιστα ψάρια που μ'αρέσουν...και με λαχανικούλια θα είναι ό,τι πρέπει!

Nena said...

@Γιαννη: ΄Οχι δε χρειάζεται μαρινάρισμα. Μπορείς βέβαια αν θες να τα ανακατέψεις και να τα ρίξεις όλα μαζί να είναι "ενωμένα". Εγώ ούτε αυτό έκανα. Τάριξα ένα-ένα από πάνω όπως το λέει η συνταγή. Δεν υπάρχει λευκή σάλτσα. ΄Οπως τυλίχτηκαν καί ψήθηκαν όλα μαζί μελώσανε.

ΕΛΕΝΑ said...

Μπράβο βρε κορίτσια, δώστε συνταγές με ψαράκια:)
Ωραίες οι "ταλιατέλες λαχανικών"(πολύ μου άρεσε η έκφραση Νενάκι), μαζί με τον σολομό:))

Αγγελική Ν said...

Νένα μου, πολύ ωραία η συνταγή σου! Μοσχομυρίζει! Θα δοκιμαστεί το γρηγορότερο!

Με ταλιατέλες κολοκυθιού είχα φάει μια ωραία σαλάτα στην Πορτογαλία!

Κόβουμε τα κολοκυθάκια με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και φτιάχνουμε ταλιατέλες κολοκυθιού. Τις βάζουμε σε ατμό για 5 λεπτά να μαραθούν. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν σε ξίδι λεμόνι και λάδι, στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Φτιάχνουμε την σάλτσα με στραγγιστό γιαούρτι στο οποίο ανακατεύουμε ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας μας,δυόσμο, λάδι, ξίδι, λεμόνι και αλάτι.

Anonymous said...

Nenaki!!Aggelikoula!!ola ta lefta!!
den lew tipota allo!!!filakia!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...