Wednesday, January 16, 2008

Oinotelia 2008 & Excelsus 2004


Πανελλαδική Έκθεση Κρασιού γίνεται στις 19 και 20 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
www.oinotelia.gr

Και μιας και μιλάμε για κρασί, αν βρεθεί στο δρόμο σας, δοκιμάστε το Excelsus 2004 των Bodegas της Viña Herminia από την La Rioja, που εξαγοράστηκε πριν λίγα χρόνια από το Grupo Caballero του Jerez de la Frontera.
Κλασσική Rioja, 60% από σταφύλι Tempranillo και 40% από Garnacha, ξεκουράζεται 8 μήνες σε βαρέλια γαλλικής και αμερικάνικης βελανιδιάς για να αποκτήσει έντονο βαθύ κόκκινο χρώμα, πλούσιο σώμα, ζωηρό φρουτώδες άρωμα μούρων και να αποτελέσει ιδανικό συνοδευτικό κόκκινου κρέατος και ώριμων τυριών, μια πραγματική απόλαυση, πιστέψτε με! Και το κυριότερο; Σε πολύ λογική τιμή (στην Ισπανία τουλάχιστον κάτι ελάχιστα περισσότερο από 10€, για την Ελλάδα δεν γνωρίζω, ελπίζω να ισχύει το ίδιο), δεν τσιμπάει στην τσέπη!

ΥΓ. Σήμερα διάβασα για πρώτη φορά το Telegourmet και το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αρχικά τράβηξε την προσοχή μου ένα αφιέρωμα στο Κτήμα ΑΛΦΑ. Πρόσφατα δοκιμάσαμε (στον Οινομαραθώνειο του Λίθοινον) κρασί του συγκεκριμένου κτήματος και έχει γίνει το αγαπημένο του καλού μου από τότε.

17 comments:

Penelope said...

Πάλι θα τρέχετε με τα ποτηράκια σας δηλαδή; ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!!

elie said...

Αχ, πολύ θα ήθελα κάποια χρονιά να τα καταφέρω να πάω αλλά ούτε φέτος το βλέπω (φουλ το πρόγραμμα και αυτό το Σ/Κ).

Juanita, έχεις να προτείνεις κατάστημα με καλή συλλογή ισπανικών κρασιών;

Juanita La Quejica said...

Elie, από το Cellier συνήθως ψωνίζουμε εμείς, αν και αρκετά συχνά φέρνουμε ή μας φέρνουν και απευθείας από Ισπανία, όπου οι τιμές δεν έχουν καμμία σχέση με τις δικές μας.
Συμπαθητικά λατινοαμερικάνικα (κόκκινα) έχει και ο ΑΒ σε πολύ καλές τιμές, για συχνή κατανάλωση.

Juanita La Quejica said...

Λόπε μου, πολύ θα το ήθελα αλλά μάλλον θα τους αφήσω και πάλι μόνους τον Γιάννη με τον Δ. γιατί πρέπει να παραδώσω 2 εργασίες και τρέχω.
Σταυρούλα!!! Τί λες; Δεν πας μαζί τους να τους κρατάς σε τάξη;

Anonymous said...

Είχα πολύ δουλειά τις προηγούμενες μέρες και ξέχασα να σου πω να το ανεβάσεις.
Άλλωστε είναι μια εκδήλωση που πραγματικά αξίζει και εμείς από εδώ κάθε χρόνο την ανακοινώνουμε.

http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/01/oinotelia.html

Πέρυσι είχαμε γράψει και ένα post με τις εντυπώσεις μας, αλλά δεν το βρήκα στο αρχείο. (Υπάρχει κάποιο άλλο στη θέση του).
Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσετε να έρθετε.
Ο χώρος μεγάλος και εξαιρετικός. Αυτό το λέω κυρίως για τις συνθήκες. Είναι και άνετα και με καλή θερμοκρασία. Γιατί όλα παίζουν ρόλο στις δοκιμές. (Η πρόσβαση εύκολη με το μετρό, που βοηθά ιδιαίτερα όσους δεν το φτύνουν!!!).
Επίσης κάνουν καλή δουλειά και στο κομμάτι marketing. Ακούω το spot για την Οινοτέλεια στον ΣΚΑΙ και χαίρομαι, διότι όσο πιο πολύς κόσμος μάθει για το Ελληνικό κρασί, τόσο καλύτερα. Χαίρομαι επίσης που τέτοιες εκδηλώσεις μας βοηθούν να γνωρίσουμε το Ελληνικό κρασί.
Έχω διαβάσει και την λίστα των συμμετασχόντων. Θα δούμε αρκετούς καλούς φίλους και θα δοκιμάσουμε και κάποια μικρότερων παραγωγών με καλές προσπάθειες.
Εγώ θα πάω Σάββατο νωρίς το απόγευμα.
Ελπίζω να βρεθούμε εκεί.
Για τους φίλους εκτός Αθήνας η Οινοτέλεια δεν γίνεται μόνο εδώ. Μια ματιά στο site και θα δείτε τις αντίστοιχες ημερομηνίες.

Penelope said...

Αυτό το για "όσους δεν το φτύνουν" είναι όλα τα λεφτά!!
Την Σταυρούλα να την "στείλουμε" για παιδονόμο βρε Juantita μου;
Αφού και τα δυό παιδάκια Δ.& Γ. είναι καλόχαρα και μες στην διάθεση για όλο και περισσότερες δοκιμές...
Τι λες καρδιά μου; Θα θέλει η κοπέλλα; Θα τους αντέξει; :-)))

Anonymous said...

Αστυνόμος Σαϊνης εδώ. Μη βαζετε καλές μου το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Αλλά αν επιμένετε θα κάνω την καρδιά μου πετρα και θα πάω...

Penelope said...

Ε! άμα είναι έτσι, να κάνεις καλή μου την καρδιά σου πέτρα από "ΑΜΕΘΥΣΤΟ" και να πας! Να σου στείλω και το δικό μου το παιδάκι; Να έχεις 3 να φυλάς; :-)))
Ποιά την χάρη σου;
Να συνοδεύει 3 τέτοια καλόχαρα παιδάκια;
Δεν το συζητώ....

Juanita La Quejica said...

Γιάννη, μάλλον τις εντυπώσεις από την Οινοτέλεια έψαχνες.
http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/01/oinotelia_25.html

Juanita La Quejica said...

Μα να φτύνεις σε δημόσιο χώρο, κάνει; Δεν κάνει βρε παιδιά! ΧΑΧΑ!
Σταυρούλα, να πας, κάνε την καρδιά σου πέτρα και συνεννοήσου με τα παλληκάρια. Λόπε, στείλε τον να είναι οι 3 Σωματοφύλακες!

Anonymous said...

sas,apolausa!!!kalhmeroudia!!!na pate-napate!!!!apolaysteto!!!kai o tetartos thhlukos!!!xaxaxa!!filakia!!!

Anonymous said...

Πληροφορία για τους φίλους στην Βόρεια Ελλάδα.

Τα ΒορΟινά 2008


Οι οινοποιοί της Βορείου Ελλάδος μας προσκαλούν, σύσσωμοι, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή τους, τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace οι επαγγελματίες αλλά και οι φίλοι του κρασιού θα περιπλανηθούν και πάλι στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος.

Στα ΒορΟινά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους 26 οινοπαραγωγούς που δημιούργησαν αυτόν τον πρωτοποριακό φορέα.

Κάθε χρόνο η περιπλάνηση περιλαμβάνει γευστική δοκιμή κρασιών καθώς και αποσταγμάτων, ακολουθώντας τις διαδρομές που προτείνουν οι δημιουργοί τους:
Δρόμος του Κρασιού των Θεών του Ολύμπου, της Ηπείρου, των Λιμνών, της Νάουσας, της Πέλλας - Γουμένισσας, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, του Διονύσου.
Σε κάθε διαδρομή συναντούμε ονομαστούς αμπελώνες που παράγουν μεγάλη ποικιλία ποιοτικών κρασιών. Εκατοντάδες λευκά, ροζέ και ερυθρά, παλαιωμένα και φρέσκα, συμπεριλαμβανομένου του τρύγου του 2007, τα κρασιά και τα αποστάγματα των οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος μας επιφυλάσσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον απόγευμα.

Η είσοδος είναι δωρεάν, από τις 14:00 έως τις 17:00 για επαγγελματίες από το χώρο του κρασιού και της γαστρονομίας, ενώ για το οινόφιλο κοινό, από τις 17:00 έως τις 21:00.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών (1 Φεβρουαρίου), και έχει γίνει πλέον θεσμός, αποτελεί μια μορφή πολύπλευρης επικοινωνίας και μια πρότυπη προσπάθεια για τη συλλογική παρουσίαση του Βορειοελλαδικού Αμπελώνα και των προϊόντων του.

kiki said...

Να πάτε και να μας πείτε εντυπώσεις!

Anonymous said...

Gia osous agapoun ta Ispanika krasia (kai tnv sygkekrimevn kouzina genikotera) proteinw to Salero, ena monterno Tapas Bar sta Exarxeia (Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, 210-3813358).
Exw kairo na paw, alla eixa faei kala teleutaia fora. Latrepsa to wraio tous tyri Manchego (pou eixa xronia na faw), kathws kai to gegonos oti stn mikrn tous lista exoun krasia apo tn Rioja apo to vravevmeno kai exairetiko oinopoieio Bodegas Lan. Axizei na to dokimasete...

ΕΛΕΝΑ said...

Jua να αφήσεις τα ...παιδιά να πάνε κι εσύ να καθίσεις να τελειώσεις τις εργασίες σου, γιατί είπαμε, περιμένουμε τρελά γλέντια:)
Παιδιά να πάτε, να πάτε και να μας πείτε νέα.

Juanita La Quejica said...

Έλενα, αχ!
Καλώς ήρθες στο blog μας Telegourmet.
Συμφωνώ ότι το Salero είναι μια συμπαθητική λύση για όσους θέλουν να πάρουν "μυρωδιά" από tapas bar. Δεν έχω παρακολουθήσει την εξέλιξή του, έχω να φάω εκεί από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του, πριν 2 χρόνια, αλλά ακούω θετικά σχόλια.

Nena said...

Εμείς λέμε να πάμε Κυριακή μεσημέρι. Προσωπικά προτιμώ Σάββατο απόγευμα αλλά βρίσκω αντιρρήσεις. Για να δούμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...