Monday, February 11, 2008

Σούπα Κάστανο

Υλικά:
10 μεγάλα κάστανα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 φλυτζάνια φυλλαράκια σέλινο, μισό φλυτζάνι τριμμένο κρεμμύδι, 4 φλυτζάνια ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου.
1) Για τα κάστανα : Βάλτε τον φούρνο να κάψει σε υψηλή θερμοκρασία. Χαράξτε το εξωτερικό περίβλημα με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήστε τα για 15 λεπτά ώσπου να σκάσει το κέλυφος. Ξεφλουδίστε τα.
2) Για τη σούπα : Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια στο λάδι σε χαμηλή φωτιά μαζί με αλατοπίπερο ώστε να γίνουν διάφανα, ρίξτε και το σέλινο. Προσθέσθε το ζωμό του κρέατος και τα ολόκληρα κάστανα και αφήστε τη σούπα να πάρει μία βράση. Χαμηλώστε και σιγοβράστε για μισή ώρα περίπου, ώσπου να μαλακώσουν-πολτοποιηθούν τα κάστανα.
Αφήστε να κρυώσει το μίγμα. Περάστε το σε μπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθεί, προσθέσθε λίγο νερό ώστε να χυλώσει και ξαναζεστάνετέ το. Σερβίρισμα.
(Η συνταγή είναι του Mark Bittman (NY Times)

8 comments:

Juanita La Quejica said...

Αυτή τη σούπα πολύ θα ήθελα να την δοκιμάσω σπίτι σας Μαρίνα, μιας και ξέρω ότι σας αρέσει να φτιάχνετε και μόνοι σας τους ζωμούς! Πολύ τη ζήλεψα!

Marina said...
This comment has been removed by the author.
Marina said...

Ηταν αρκετά πηχτή, απαλή, ένα όνειρο. Αντε να το κανονίσουμε..
:-))

ΕΛΕΝΑ said...

Πολύ πρωτότυπη η καστανόσουπα:)
Θα μαλακώσουν όμως καλά τα κάστανα με μισή ώρα βράσιμο??
Είναι αρκετά έντονη η γεύση του κάστανου?? Η την "καλύπτει" το σέλινο?? Γιατί βλέπω χρησιμοποιείς αρκετό σέλινο.

kiki said...

Πολύ πρωτότυπη σουπίτσα...

Penelope said...

Αυτήν την εκδοχή σούπας ομολογώ πως δεν την περίμενα. Έχω δοκιμάσει στην βόρεια Γαλλία σούπα κάστανου, αλλά γλυκειά ως επιδόρπιο και έμοιζε κάπως με κρέμα αλλά στο πιο αραιό της πασπαλισμένη με μείγμα κανέλας, ζάχαρης άχνης και πολύ καλά τριμμένο φουντούκι.

Marina said...

Ελενα, τα κάστανα πρέπει να μαλακώσουν πολύ..η συνταγή λέει για μισή ώρα, σε μένα έφθασε τη μία. Σουρωνεις τη σούπα πρίν τη περάσεις στο μπλέντερ. Στο τέλος βάζεις φυλλαράκια σέλινο απο πάνω. Η γεύση της σούπας είναι..παράξενη. Μυρίζει κάστανο αλλά όχι πολύ. Απο γεύση όμως..δεν παίζεται!

Katerina ante portas said...

Ti σου είναι τα κάστανα..
Μου αρέσουν οι "τολμηρές" ιδέες σου Marina μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...