Thursday, April 17, 2008

Μακαρονάδα στο άψε σβήσε

Μας έπιασε ξαφνικά μια λιγούρα και δεν ξέρουμε τί να φτιάξουμε στα γρήγορα;
Έρχονται ξαφνικά φίλοι απροειδοποίητα σπίτι μας και δεν έχουμε όρεξη να παραγγείλουμε πίτσα ή σουβλάκια;
Βαριόμαστε να μαγειρέψουμε κάτι χρονοβόρο, γιατί έχουμε και το blog να ασχοληθούμε;
Υπάρχει λύση!
Η μακαρονάδα που μας έγραψε η Νένα για ξεκίνημα και μας άνοιξε την όρεξη!
Και η μακαρονάδα "της πλάκας". Στο άψε σβήσε, με μεγάάάάλη δόση τεμπελιάς!
Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια (νούμερο 5 προτιμώ εγώ)
σύγλινο*
πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
ταχίνι
λάδι
σκόρδο
αλάτι
πιπέρια
ρίγανη
τριμμένο τυρί για μακαρόνια (ό,τι προτιμούμε)
Τί κάνουμε;
Απλά πράγματα.
Βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια, προσθέτουμε λίγο αλάτι, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο, βάζουμε το σύγλινο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και μετά 5' ρίχνουμε τα μακαρόνια. Μόλις 4' πριν λήξει ο χρόνος βρασμού των ζυμαρικών, προσθέτουμε τις πιπεριές φλωρίνης.
Σχεδόν έτοιμοι.
Σουρώνουμε, αλλά αφήνουμε αρκετό νερό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όσο ταχίνι θέλουμε (4 κουταλιές σούπας για παράδειγμα) και έτσι δημιουργείται ένα είδος σάλτσας.
Ρίχνουμε και πάλι τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, καλό ανακάτεμα, μπόλικα φρέσκα πιπέρια φρεσκοτριμμένα, παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει, άντε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το χρώμα και είμαστε έτοιμοι!
Συνολικός χρόνος; Όχι πάνω από 20΄ all included!
Μήπως τελικά να αλλάξω τον τίτλο και να γράψω "Μακαρονάδα Πατήσια-Ομόνοια"; Με τον ηλεκτρικό, εννοείται, αν πηγαίναμε με αυτοκίνητο μέχρι παστίτσιο θα προλαβαίναμε να φτιάξουμε, χαχα!

*Ευχαριστώώώ!

19 comments:

Anonymous said...

Έβρασες το σύγκλινο;;;;
Καλά τόση τεμπελιά;
Λίγο τσιγάρισμα με τα υπόλοιπα και τα προσθέτεις στο τέλος στα βρασμένα μακαρόνια... με τεμπέλικη διάθεση και στυλ...

ΕΛΕΝΑ said...

Γιάννη γιατί της ανακόπτεις έτσι την δημιουργικότητά της??
Ξέρεις τι μπορεί να σκαρφιστεί μια νοικοκυρά σε απόγνωση?? Ασε να παίρνουμε ιδέες με τεμπελιά και στυλ;-)
Την ...τσαχπινιά με το ταχίνι για δημιουργία σάλτσας την προσέξατε??

Juanita La Quejica said...

Πες του τα Ελενάκι!
Ορίστε, έβαλα και ταχίνι, άνοιξα ντουλάπι, έβγαλα βάζο, άνοιξα βάζο... τόσες κινήσεις!
Είπαμε! Βαριόμουν να μαγειρέψω!
Τσιγαρίσματα και τα σχετικά ήταν too much! ΧΑΧΑ!
Δεν στεναχωρήθηκε πάντως το σύγλινο, μια χαρά μαλάκωσε κιόλας, τί θαυματουργός μεζές παιδιά!

Μάγια said...

ρε παιδιά, μόνο εγώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σύγκλινο;

ποτέ δε θα σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω ταχίνι, τι έμπνευση miss juanita!

Katerina ante portas said...

Νοικοκυρές σε απόγνωση! Πιασάρικος τίτλος για κατηγορία συνταγών! Τα 3/4 των οικοκυρών θα επωφελούμαστε!!
Μπράβο κυρία μου, που αξιοποιήσατε τόσο δημιουργικά το προϊόν του τόπου μου (ελπίζω να μην είναι ..Καλαματιανό!) ;)

Anonymous said...

Στην Καλαμάτα έχουμε "παστό" και όχι "σύγκλινο", οπότε Λακωνικό ήταν!!! :)

heart n soul said...

άκουσα σύγκλινο κι έτρεξα! (μάγια, καπνιστό με πορτοκάλι και φασκόμηλο, είναι ουάουα:)

Anonymous said...

mmmm!!!ax!kale ti nostimades einai autes???!!!!makaronada!ksana!!!
paw na ftiaksw ena xeraki!!na mou fgei to meraki!!!filakia!!!!

Juanita La Quejica said...

Λακωνικό ήταν, από την γιορτή των Λακωνικών προϊόντων στο Σύνταγμα!
Heart, για ένα τέτοιο όπως το περιγράφεις πολλοί από εμάς "αγαπήσαμε" τη Σταυρούλα! Δηλαδή και πριν την εκτιμούσαμε, αλλά μετά από αυτήν την νοστιμιά... love at first sight, πριν χρόνια, ένα Γενάρη, στον Γάτο στην Καισαριανή.

Juanita La Quejica said...

Κατερινάκι, ο Δ. την τίμησε εις τριπλούν!
Μάγια, το ταχίνι μου αρέσει πολύ, καθώς και το λάδι του, το χρησιμοποιώ τακτικά.
Κλειώ μου, σου ανοίξαμε την όρεξη με τις μακαρονάδες ε; Εσένα όμως σε έχω καταλάβει για όχι τεμπέλα, οπότε φτιάξε καλύτερα της Νένας, ετούτη εδώ παρά είναι "της πλάκας"!

Anonymous said...

Juanitaki!!!trwgw spaggetaki!!!me duosmo kai tasxetika!!!mmm!!!kai meta sou leei h diatrifologos...ma ti egine...!!!ma oute 1 kilo???

Juanita La Quejica said...

ΧΑΧΑ!
Να σου πω... στα weight watchers έλεγαν στην πεθερά μου ότι μπορούμε να τρώμε ζυμαρικά, αρκεί να μην έχουν λίπη, βαριές σάλτσες και να μην βάζουμε παρά ένα κ.γλ.τυρί. Ότι δεν είναι τα μακαρόνια δηλαδή που αλλάζουν τα φώτα στο σώμα μας, αλλά το με τί τα συνοδεύουμε, αν τα "καίμε" με λίπη (που έτσι κάνουμε κακό γενικότερα στην υγεία μας) κλπ.
Εγώ πάλι λέω... αν δεν είναι χιονισμένα από τυράκι τα μακαρόνια, να "βράσω" και τη σάλτσα και τα καλά της... γίνεται μακαρονάδα με 1 κ.γλ. τυρί μόνο; Δεν γίνεται!

Anonymous said...

Χουανίτα η Έλενα δεν σερβίρει το πρωί μακαρονάδα. Μήπως να μου δώσεις εσύ λίγη ?

Εύη

Juanita La Quejica said...

Στην σέρβιρα ήδη καλή μου στο "μαγαζί" της, με μπόλικο τυράκι! Αλλά ζήλεψε και προσπαθεί να σε ταϊσει και από τη δική της τώρα, χαχα!

ΕΛΕΝΑ said...

Eυάκι να προτιμήσεις την δική μου, που είναι σεμνή, ηθική και τίμια (τι άλλο θα σκεφτώ για μια μακαρονάδα??)

Juanita La Quejica said...

Μμμ... ο λόγος σου την χόρτασε (που δεν ήθελες να σερβίρεις πρωινιάτικα!) και την μακαρονάδα σου κράτα! Ζουλιάρικο! ΧΑΧΑ!
Ακόμα εδώ είσαι καλέ; Αν προλάβεις τράπεζα σήμερα... όσο θα διαβάσω και εγώ!

ΕΛΕΝΑ said...

Φεύγωωωωωωω χα χα χα
Περιποιήσου την κοπέλα όσο θα λείπω:)

Anonymous said...

ti tha ginei me sena Lenaki??kathomai kai ftiaxnw nuxtiatika makaronadaaa!!!kai mou serbireis prwi-prwi!!!xathke o kosmos na tn kaneis liges wres grhgorotera???
bre paidi mou!!!!
sto kalo-sto kalo!!!kai o nous sou nanai edw!!!kala na perasete!!!

kiki said...

Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει ποτέ σύγλινο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...