Saturday, April 19, 2008

Μαγειρίτσα της Ευογιαγιάς

Η καλή μας φίλη Εύη, μας στέλνει την συνταγή μαγειρίτσας που μας έταξε!

Υλικά:
1 συκωταριά αρνίσια
½ εντεράκια
1 κότα
1 κεφαλάκι αρνίσιο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι
100 γρ βούτυρο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο
Μαϊντανό
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι Εκτέλεση:
Βράζουμε την κότα, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Βράζουμε την συκωταριά, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Ψιλοκόβουμε την συκωταριά.
Καθαρίζουμε καλά τα εντεράκια, γυρνάμε τα «εσώψυχα» τους και τα τρίβουμε πολύ καλά με αλάτι, ώστε να πάρει την μυρωδιά τους. Τα αχνίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Βράζουμε το κεφαλάκι, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Ψιλοκόβουμε τα κρεατάκια από το κεφαλάκι. (Την γλώσσα και τα μυαλά τα κρατάμε για μεζεδάκι.)
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υγρά , το βούτυρο, την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα εντεράκια, και τα κρεατάκια από το κεφαλάκι, τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και τα βράζουμε όλα μαζί για 20 – 25 λεπτά.
Τέλος φτιάχνουμε και ένα αυγολέμονο.
Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου, είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο.
Φωτογραφία θα στείλω μετά το Μ.Σάββατο. Μέχρι τότε, "δανεικές" από το ίντερνετ.

Εύη

11 comments:

heart n soul said...

Αντί για τη συνταγή, μπορώ να έχω τη γιαγιά παρακαλώ πολύ?:)

ΕΛΕΝΑ said...

Απίθανη η συνταγή της Ευογιαγιούλας:)
Σίγουρα πιο μπελαλίδικη από την συνηθισμένη, αλλά γι αυτό πιστεύω και πιο νόστιμη.
Και του χρόνου Ευάκι:)))

Juanita La Quejica said...

Σωστή Heart!
Εύη, να χαίρεσαι τη γιαγιά σου και με το καλό να φτιάξεις την μαγειρίτσα σας και να περάσετε μια όμορφη Ανάσταση!

ΕΛΕΝΑ said...

Και κάτι που ξέχασα να ρωτήσω. Μαρουλάκια δεν βάζεις καθόλου στη μαγειρίτσα??

άλλη Αγγελική said...

Έλενα!!! Έχεις τεΧνολογία (με Χ, με Χ) και στο χωριό;;;
Κι εμείς με μαρουλάκια την κάνουμε, για να βρουν και λόγο ύπαρξης τα λιγότερο τρυφερά φυλλαράκια τους που δεν μπαίνουν στη σαλάτα. Αλλά γιατί όχι και χωρίς; Και τα φυλλαράκια να τα κάνουμε φρικασέ με κάποια από τα κομμάτια του ψημένου αρνιού που θα περισσέψουν;

Εύη, ευχαριστούμε κι εσένα και τη γιαγιούλα και περιμένουμε φωτογραφίες! Από ποιο μέρος της Ελλάδας είναι;

ΕΛΕΝΑ said...

Aγγελικούλααααα χα χα χα
Και βέβαια έχουμε τεχνολογία, τι μας πέρασες???
Οχι,για να μην νομίζεις ότι θα γλιτώσεις τόσο εύκολα από μένα:PPP

Anonymous said...

Χαίρομαι που σας άρεσε. Όταν την έφτιαχνε η γιαγιά μου, της οποίας έχω το όνομα και την χάρη!!!, δε χρησιμοποιούσε μαρούλι. Στην οικογένεια εδω και 10 χρόνια φτιάχνουμε ακριβώς την συνταγή, την βάζουμε στα ίδια τάπερ, για να θυμόμαστε την κυρά Εύδο. Η γιαγιά μου ήταν από την Σμύρνη,λογικά και η συνταγή
Εύη

Anonymous said...

Πρέπει να πω ότι η Χουανίτα, έβαλε πολύ ωραίες φωτογραφίες.

Εύη

kleiw said...

Euh! mou!!!me to kalo na thn ftiakseis kai auth thn Anastash thn syntagh,ths kalhs giagias sou!!!omologw,oti einai arketa diaforetikh,apo tis mexri twra gnwstes ligo-polu suntages!!! pant,nasai kala kai na thn timas!!!

Μάγια said...

εγώ δεν τρώω μαγειρίτσα, αλλά εύχομαι να την απολαύσετε οι υπόλοιποι! καλή μ.εβδομάδα από αύριο!

Juanita La Quejica said...

Ευάκι, έπρεπε να τιμήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την μαγειρίτσα της γιαγιάς!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...