Θα λέω συχνά πόσο μου αρέσει ο τρόπος που δίνει συνταγές ο κ. Δρίσκας και θα σας μεταφέρω ό,τι καλύτερο είδα απ τα χέρια του.
Υλικά:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωναράκι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη)
½ φλ. γάλα
½ φλ. λευκό κρασί
1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι
1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο
παρμεζάνα
500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα.
Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί.
Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Monday, May 19, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
8 comments:
Καλημέρα Νένα! Αυτοί οι περίεργοι οι ονομαστοί σεφ!! Που βάζουν την σφραγίδα στην απλότητα (ουκ εν τω πολλώ το ευ)..
Kανελίτσα?? Δεν μπαίνει?? Πάντα στην μπολονέζ βάζω και 2 ξυλαράκια κανέλας.
Τελικά Νενάκι φαίνεται ότι πραγματικά απόλαυσες τα σεμινάρια του κ.Δρίσκα, κι εμείς απολαύσαμε τις ωραίες σου αναρτήσεις:))
Παρ΄όλο που δε μαγειρεύω ποτέ κιμά με ζυμαρικά (δε μ΄αρέσει ο συνδυασμός, ούτε στο παστίτσιο), το όνομα του Δρίσκα και μόνο με βάζει σε πειρασμό!
Σας έχω πολλά ακόμα. Σιγά-σιγά. Για μενα όλα τα λεφτά ήταν το σεμινάριο οπου μάθαμε να φτιάχνουμε sushi και το τελευταίο σεμινάριο που αφορούσε στα μπαχαρικά.Και η τούρτα που που χάρισε φεύγοντας.Την έκανε εκείνη την ώρα και την απολαύσαμε την επομένη στο σπίτι. Τι λέμε τώρα δηλαδή. Κάθε φορά λέγαμε να μη τελειώσει το μάθημα.
Αλλη Α. μου κάνει εντύπωση που δεν τρώς μακαρόνια με κιμά γενικώς. ΄Ισως να είναι απ τα πρώτα που μαθαίνουμε από πιτσιρίκια.
΄Ελενά μου όχι δεν βάζει κανελίτσα. Ως τώρα κι εγώ δεν έβαζα τίποτα απ αυτά και χρησιμοποιούσα κανελίτσα και 1-2 γαρύφαλλα. Αυτή η συνταγή όμως είναι διαφορετική με λεπτότερη γεύση και κατά βάσιν ιταλική.
Κατερίνα μου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος και τα δύσκολα μας τα έκανε απλά.
την έκπληξη εδώ την κάνει το γάλα!
επί πολλά χρόναι δεν έτρωγα ζυμαρικά με κρέας! τώρα τρελαίνομαι!
Κανέλλα και γαρύφαλλο βάζω εγώ αντί για θυμάρι και βασιλικό, που είναι αντιοξειδωτικά και προλαμβάνουν τα κρυώματα το χειμώνα!
kai egw bazw!kanellogarifalla!!kai sthn thesh ths zaxarhs otan thelw na allksw geush bazw maurodaufnh!!
tha to dokinasw!me to gala!kai ta alla murwdika!kai fusika me leuko krasi!!
arghsa!!mhpws uparxei akoma kati upoloipo???ena toso da,mikro piataki??!!!
Post a Comment