Thursday, April 03, 2008

Martha's Ginger Carrot Soup

Χθες βράδυ δοκιμάσαμε στο σπίτι της φίλης μας Ρουθ (και μαμάς του μέλλοντος βαφτιστηριού μας!) μία καταπληκτική καροτόσουπα από τα χεράκια της αδερφής της Μάρθας, που ήρθε από την Αμερική για να γνωρίσει το ανηψάκι της.
Η πινελιά που προσωπικά με ενθουσίασε ήταν το "ζωγράφισμα" με maple syrup.
Πιστεύω ότι θα αρέσει ακόμα και σε όσους δεν είναι ένθερμοι οπαδοί της σούπας, καθώς έχει πηχτή υφή και μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Εννοείται ότι την φωτογράφησα (την πάπια με την γέμιση δυστυχώς δεν πρόλαβα, το σκέφτηκα αφού είχαμε ήδη αδειάσει την πιατέλλα!) και η Μάρθα είχε την καλοσύνη να μου στείλει άμεσα την συνταγή, την οποία και μοιράζομαι μαζί σας πάραυτα.
Thanks a lot Martha for the delicious recipe and the company.

Ginger Carrot Soup
Saute 1 large chopped sweet onion in oil or butter until onion is translucent and soft.
Add 2 Tablespoons fresh grated ginger. Saute for another minute. Set aside.
Chop 2 pounds carrots.
Add water with bouillon, or chicken stock, to cover. Simmer until carrots are soft.
Add 1 medium potato and continue to simmer until potato is soft.
You can add more liquid, if needed, and add one chopped peeled apple, if desired.
Place everything in blender or food processor and puree.
Optional: add sage or nutmeg.
Return to cooking pot.
This can be chilled and reheated before serving.
Before serving, reheat soup and add 1 pint cream.
Garnish as desired (maple syrup).
This freezes well.

11 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Αυτό που με εντυπωσίασε βέβαια, είναι όπως θα κατάλαβες το maple syrup πάνω από τη σούπα, αλλά και το μηλαράκι μέσα στη σούπα:)
Τέλεια φαίνεται, θα δοκιμάσω να την φτιάξω!!

Juanita La Quejica said...

Έδενε εξαιρετικά με την γεύση του ginger Έλενα το maple syrup.
Ακόμα και του Δ. που δεν του αρέσουν τόσο οι "γλυκιές πινελιές" στα φαγητά, του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μου ζήτησε να του την φτιάξω σύντομα.
Από πού το αγόρασες το σιρόπι σφενδάμου; Θα έχει λες στον Σκλαβενίτη τον μεγάλο;

ΕΛΕΝΑ said...

Aπό ΑΒ το πήρα.
Πιστεύω ότι θα έχει και στον μεγάλο Σκλαβενίτη, δεν το χω ψάξει εκεί. Πάμε να δούμε??

heart n soul said...

ωραία σούπα! τα ίδια υλικά τα κάνουμε και κέικ, ανάλογα με την όρεξη της στιγμής! ή, ακόμα καλύτερα, τα μισά σούπα και τα μισά κέικ. Δύο σε ένα!:)

kiki said...

Ωραία ιδέα. Εγώ που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τέτοιο σιρόπι, δε μου λέτε με τι μοιάζει γευστικά;

witchofdaffodils said...

αν τη φτιάξω χωρίς κρέμα? ..θα τη φτιάξω χωρίς κρέμα!

heart, σοφά εμίλησες :)

deli, εσείς έχετε σπαράγγια, μην είστε αδηφάγα ;-)

Juanita La Quejica said...

Heart, δώσε συνταγή για το κέικ, γιατί σκοπεύω να προμηθευτώ σύντομα ό,τι μου λείπει, οπότε να κάνω και τα δύο.
Έλενα, πάμε όποτε θες.
Κική... φοβάμαι ότι δεν ξέρω πώς να σου το περιγράψω.
Μαγισσούλα, επειδή τα καρότα γενικά μου φαίνονται "αδύναμα" στην γεύση και στην πυκνότητα, έχω την υποψία ότι η κρέμα είναι απαραίτητη και ότι αν βάλεις σκέτο εβαπορέ κάτι θα λείπει, όχι μόνο στην υφή αλλά και στην γεύση (από πλευρά λιπαρότητας). Όπως την δοκιμάσαμε εμείς, μας φάνηκε τέλεια, γι αυτό, αν και χρησιμοποιώ σπανιότατα πλέον κρέμα γάλακτος, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ακολουθήσω τις οδηγίες.

Juanita La Quejica said...

Ξέρετε τί έπαθαν οι φίλοι μας με την καροτόσουπα;
Πρόσεξαν ότι το 2 μηνών βαφτιστήρι μας ξαφνικά από χθες άρχισε να κιτρινίζει. Επειδή γεννήθηκε πρόωρο και είχε αρκετό ίκτερο τον πρώτο μήνα της ζωής του, φοβήθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά και πήγαν εσπευσμένα στον παιδίατρο.
Ο οποίος -πολύ έμπειρος προφανώς- μόλις είδε τον μικρό και την μαμά, έκανε την κορυφαία ερώτηση: "μήπως έφαγες Ρουθ αρκετά καρότα αυτές τις μέρες;"!!! Από το γάλα δηλαδή της μαμάς, η οποία είχε πέσει με τα μούτρα -όπως και εμείς- στην καροτόσουπα, κιτρίνησε το μωρό και έτρεχαν να βρουν τί δεν πάει καλά ξαφνικά! Απίστευτο;
Ηθικό δίδαγμα: Όχι καροτόσουπα για τις λεχώνες που θηλάζουν!

Μάγια said...

χαχα θενκς χουανίτα, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον μου χρειαστεί η συμβουλή! προς το παρόν θα πέσω με τα μούτρα γιατί μ'αρέσει πολύ η καροτόσουπα (αν και κρατώ επιφύλαξη για το maple syrup! μ'αρέσει πολύ αλλά δεν είναι υπερβολικά γλυκό;)

Juanita La Quejica said...

ΧΑΧΑ!
Είδες τί έπαθαν οι άνθρωποι και ανησύχησαν; Πού να το φανταστούν...
Βάλε λίγο από το maple syrup, δοκίμασε και αναλόγως. Επειδή η σούπα έχει πικάντικη γεύση λόγω του τζίντζερ, της ταιρίαζει η γλύκα του σιροπιού. Αλλά κάντο σιγά σιγά, για να είσαι σίγουρη.
Ξεκίνησες δουλειά; Για πες!

Μάγια said...

ξεκίνησα, ξεκίνησα! όλα καλά (και χαλαρά) προς το παρόν, με υποδέχτηκαν με καφέ και σοκολάτες, τι άλλο να ζητήσω; :Ρ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...