Η βασική συνταγή ξεκινά με ελαφρύ βράσιμο των σπαραγγιών, τσιγάρισμα του αλλαντικού ή των θαλασσινών σε λάδι ή/και βούτυρο, προσθήκη των σπαραγγιών και στη συνέχεια τα αυγά και καλό ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουν τα αυγά κρεμώδη υφή.
Μπορούν να προστεθούν μανιτάρια, κρεμμύδια σωταρισμένα και σκόρδο. Στο τέλος, για γαρνίρισμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ψιλοκομμένος μαϊντανός.
Αντί για γαρίδες, έχει τύχει να το δοκιμάσουμε στην Χώρα των Βάσκων και με σολομό, αλλά προσωπικά προτιμώ τελικά τις γαρίδες. Ένα εξαιρετικό τέτοιο revuelto σερβίρεται την Άνοιξη και το Καλοκαίρι στην Μαδρίτη των Austrias, στην Taberna del Alabardero, που βρίσκεται δίπλα στο Teatro Real και απέναντι από το Palacio de Oriente. Όσοι επισκεφτείτε την Μαδρίτη, κάντε μία στάση σε αυτό το εστιατόριο και θα με θυμηθείτε!
Συχνά, όταν τα σπαράγγια είναι πολύ φρέσκα, αντί για ελαφρύ βράσιμο σωτάρονται μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια ακολουθεί το jamón ή οι γαριδούλες.
Άλλη εκδοχή είναι -αφού βράσουν ελαφρά τα σπαράγγια- να προστεθούν αρχικά τα κοτσάνια κομμένα σε κομμάτια μαζί με το αλλαντικό, στη συνέχεια τα αυγά και μόνο στο τέλος -όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο το revuelto- οι πολύ μαλακές και ευαίσθητες κορυφές των σπαραγγιών, για να μην διαλυθούν.
Στα δύο ερασιτεχνικότατα και "ζαλιστικά" βίντεος μπορείτε να πάρετε μια "γεύση" από τα "Κρεμαστά Σπίτια" και την γέφυρα, που καλύτερα να αποφεύγουν να διασχίσουν όσοι πάσχουν από υψοφοβία, καθώς η επιστροφή από το δρόμο κρατά γύρω στην μισή ώρα.
12 comments:
Ωραίο φαγάκι!! Έτοιμα τα πιρούνια για μάχη;
CrazyTourist2
πολύ ωραία, και τα κρεμαστά και τα ανακατωμένα!:)
Έτοιμα δεν λες τίποτα CrazyTourist2!
Heart, δοκίμασέ τα με γαρίδες αν δεν τρως jamón, γίνονται νοστιμότατα.
jamón jamón!
Μας άνοιξες την ώρα μεσημεριάτικα βρε Χουανίτα!... γιάμμμ
jorge
...την όρεξη εννοούσα... haha
jorge
Ωραίο φαγάκι και ωραία βολτούλα! Τωρα μένει να μας γράψει και η Χαρτ τη σουπούλα με σπαράγγια έτσι για να έχουμε ένα μίνι σπαραγγοαφιέρωμα.
ωραία βόλτα!
για το χαμόν δε μιλώ,
νηστευω και σιωπώ :)
Ωραία η βόλτα, ωραίο και το revuelto, του οποίου το νιανιά ουδόλως θα με ενοχλούσε:)
Για το χαμόν επίσης δεν μιλώ, διότι jamon του Teruel που να το βρω;-)
Την έχεις δει την ταινία Heart;
Jorge, buen fin de semana amigo.
Καλά λες Κική, να βάλουμε και την σούπα. Επίσης, αν δείτε στις φωτογραφίες της Cuenca, εξαιρετικά γίνονται και a la plancha, δηλαδή στη σχάρα, σε κάποιο μαντέμι...
Γεια σου Μαγισσούλα ποιήτρια!
Ελενάκι, λες να θυμώσουν τα σπαράγγια αν είναι απλά του ΑΒ; ΧΑΧΑ! Αν και έχω καλύτερη ιδέα! Δεν πεταγόμαστε μέχρι το Teruel (που μου έχει ξεφύγει και πρέπει να είναι πολύ όμορφο μέρος) να κάνουμε προμήθειες;
juanitaki!!*4x10*!!!
eimai afwnh ap'auto to thaumasio mperdema!!!filakia!!!
εγώ είμαι φαν όλων των ανακατωμένων! πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες!
Post a Comment