Tuesday, May 06, 2008

Ορεκτικό φέτας ελληνικότατης

΄Ετσι, κάτι λίγο για το τσιπουράκι σας, ουζάκι σας, κρακεράκια σας.
Υλικά:
250 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι καλό
3 σκελίδες σκόρδο (εδώ κλέβω, βάζω λιγότερο)
2 λεμονιών το χυμό (κι εδώ ανάλογα πόσο ζουμερά ή μεγάλα είναι, του πάει πάντως αρκετό)
Δυόσμο ξερό ή φρέσκο ή και τα δύο
Πιπέρι λίγο (κι εδώ παίζω ανάλογα τα κέφια,βάζω και λίγο κόκκινο καφτερό
Εκτέλεση:
Α, πολύ δύσκολη! Τα βάζετε όλα τα υλικά σε μπλεντεράκι και τα ανακατεύετε να γίνουν αλοιφή. Μετά αρχίζετε τις βούτες.

23 comments:

άλλη Αγγελική said...

Αν είναι τόσο απλό, τόσο το καλύτερο, Νένα μου!

(να δεις που θα πλακώσουνε όλες να ντιπάρουνε τώρα!) :-P

MARIOS said...

Καλησπέρα,χρονια πολλά,καλό μήνα.
Με καινούργιο blog.Εμεις εχουμε μουσικές,εσεις φαγητά μήπως να κάνουμε κανένα πάρτυ?

Juanita La Quejica said...

Κάτι παρόμοιο έφτιαχνε ένας θείος που δεν υπάρχει πια, αλλά το τάραζε στο σκόρδο και όλοι καταλάβαιναν σε ποιανού το σπίτι είχαμε φάει την προηγουμένη, χαχα!
Δεν ήξερα όμως για το λεμόνι, ωραία ιδέα, του δίνει φαντάζομαι πιο ολοκληρωμένη γεύση.

Nena said...

Yes! Και η φέτα ολοκληρώνεται. Ξέρεις Χουά, το λεμόνι τα γαλακτερά τα βοηθάει να πήζουν κάπως. ΄Ετσι, πέρα απ τη νοστιμιά, κάνει το ντιπάκι πιο κρεμώδες.

heart n soul said...

nena τι ωραία ιδέα! μόνο τυροκαφτερή έχω φτιάξει με φέτα, μ'αρέσει η λεμονάτη πρόταση πολύ!
(Έλενααα, έλα, πάλι ντιπάρουμεεε!)

Αγγελική Ν said...

Μισό λεπτό να ζυμώσω!
Πωπω, ναι να ντιπάρουμε!

Ως τώρα με την φέτα, λάδι, λεμόνι και πιπεριά τσίλι έκανα τυροκαυτερή... Όμως, η ιδέα του σκόρδου και του δυόσμου είναι ιδιαίτερες!
Μπράβο Νένα!

kleiw said...

kale Aggelikoula mas!!!ti na zumwseis!!prin 2 writses ksefournisa!!!ekana 3 formitses!!!mmmmm!!!ante kopeloudes mou apo ena kommati hkathe mia kaiiiiiii ntiparoumeeee!!!!
filakia Elena mou!!!

Anonymous said...

Νένα καταπληκτικό το ντιπ και ως λάτρης της φέτας θα δοκιμαστεί στην επόμενη ουζοκατάνηξη που θα έχουμε.
Εll

ΕΛΕΝΑ said...

Πάλι ντιπάρουμε?? Καλά, η συνήθεια που έγινε λατρεία:)))
Κορίτσια εγώ έφερα και τα κριτσινάκια μου για να μην υποχρεώνομαι, αλλά αφού η Κλειώ μόλις ξεφούρνισε, ε να μην την προσβάλλω;-)
Nενάκι σούπερ το φετοντιπάκι!

kleiw said...

kala lew polles fores ou gar erxetai monon!!
Nenaki mou!!!sugnwmh!!ta mperdepsa,apo thn xara mou me to fresko pswmaki!!!anti na grapsw ta filakia gia sena ta edwsa allou!!!
e! giauto kai mono tha pareis thn mia formitsa dikh sou!!!filakia!!!kai gia sta xerakia!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Δηλαδή αυτά που έδωσες σε μένα τα παίρνεις πίσω??

kleiw said...

ti les!!kopela mou!!!auta pes pws htan ekstra!!!alla eprepe na diorthsw thn gkafa mou!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Aαααα, είπα κι εγώ;-)

Μάγια said...

αυτά είναι τα ωραία! :D

Μαριλενα said...

πολύ μ' αρέσει η ιδέα, αλλα εγώ το σκόρδο θα το βγάλω: όποτε τρώω, το πληρώνω ακριβά

το υπολοιπο όμως, θα το εκτελέσω κανονικά: με κριτσινάκια σαν της Ελενας :))

Katerina ante portas said...

Νένα, μετά την επιτυχία του περίπου κοκορέτσι, θα δοκιμάζω ό,τι προτείνεις!!;)

Penelope said...

Λοιπόν, εγώ αντί να "ντιπάρω" θα προτιμούσα να πάρω μια ζεστή φέτα χωριάτικου ψωμιού και να την περάσω με μια καλή στρώση από τούτην την ωραία ιδεά της Νένας!
Πειράζει;
Να αιστανθώ και παλι λιγάκι παιδί, που έτρωγα την άλμη με το κουτάκι πάνω στο ψωμάκι μου.
Πειράζει;

Juanita La Quejica said...

Τώρα που είπες ψωμί Λόπε... είδα ότι με 50 euros θα έχει αρτοπαρασκευαστή το Lidl τη Δευτέρα. Λέω να το τολμήσω, αν και δεν ξέρω πού στο καλό θα τον βάλω.
Όταν το ανέφερα στον Δ., η απάντησή του ήταν: "έρχεται πόλεμος ή Κατοχή και θες να το πάρεις αυτό το πράγμα;"! Σκέφτηκα να του απαντήσω ότι αν γινόταν αυτό, αλεύρι πού θα βρίσκαμε... αλλά εσιώπησα σαν καλή σύζυγος, χαχαχαχα!!!!!!!

Penelope said...

Θεία Juanita (όπως θα έλεγε και ο Θοδωρής) ο Δ. μάλλον έχει δίκιο. Τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ κάτι "βράζει" στον κοινωνικό ιστό, αυτό πια είναι βέβαιο, θεωρώ λοιπόν κι' εγώ λιγάκι περιττό το έξοδο του αρτοπαρασκευαστή, μιας και οι γνώμες για την αποδοτικότητα είναι ποικίλες. Τα τελευταία ψωμια που έκανα τις μέρες του Πάσχα, τα έκανα παροδιασακά, με ζύμωμα και ανέβασμα (με ξερή μαγιά). Με μια φορά ζύμωμα μάλιστα. Λοιπόν άρεσαν πολύ, και έτσι έκανα το πόνημα 3 φορές στην σειρά. Ασε που είναι και εκτόνωση το καλό ζύμωμα. Χαλάρωση παρέα με λίγη καλή μουσική.

Εγώ τώρα πάλι σκεφτόμουνα (την λέω την αμαρτία μου) να αγοράσα την φριτέζα που τηγανίζει με μια κουταλιά λάδι (θα έχετε δει την σχετική διαφήμιση φαντάζομαι) μιας και λυπάμαι να πηγαίνει μετά χαμένο τόσο λάδι, γι' αυτό και αποφεύγω το τηγάνισμα. Το κόστος κάπου 235 euros. Το σκέφτομαι ακόμη .....

Juanita La Quejica said...

Υπάρχει τέτοια φριτέζα; Δεν έχω πάρει χαμπάρι. 235; Πολλά δεν είναι; Εγώ το τηγάνισμα δεν το έχω ... εγκαινιάσει ακόμα, παρά τα σχεδόν 17 συναπτά έτη έγγαμου βίου. Γι αυτό και το καλύτερο τραπέζι που μπορεί να μας κάνει κανείς είναι με τηγανιτές πατάτες, χαχα! Στερητικό σύνδρομο έχουμε πάθει με το να μην τηγανίζω.

Penelope said...

Ναι αμέ, της Tefal (αν δεν κάνω λάθος την μάρκα) και διαφημίζεται απο τον κο Μαμαλάκη - δεν θεωρείται διαφήμιση αυτό που γράφω, μην μου το λογοκρίνετε!!
Αλλά τα λεφτά είναι αρκετά, και το ερώτημα είναι αν αξιζει τον κοπο για μερικές τηγανιές πατάτες, κεφτεδάκια, ψιλό ψάρι ... να κάνεις αυτήν την "κουζινό-επένδυση"

Την φριτέζα που παρέλαβα ως δώρο στο γάμο μου, την έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα γιατί χρειάζεται αρκετό λάδι...

Maria B. said...

Πολύ ωραίο ''ακούγεται'' Νενάκι. Αν και δεν πολυσυμπαθώ τα ντιπς αυτό μου φαίνεται θα το δοκιμάσω.

Nena said...

Λοιπόν τα τελευταία νέα: Η φριτέζα, δοκιμάστηκε από καλή γνωστή, που την πλήρωσε 250 ευρώπουλα και τα κλαίει ακόμα. Διότι δεν βγάζει τηγανιτές πατάτες, αλλά κάτι σαν ατμού. Περιμένετε και ρωτήστε κάποια γνωστή σας που ήδη την πήρε. ΄Ηδη έχει πιο φτηνά, 235 την είδα κι εγώ χτες.
@ Χουά: Αν πάρεις τον αρτοπαρασκευαστή, θάχεις κάποιο ψωμί μάλλον με μπόλικη ψύχα, και δεν θάχεις τη χαρά της δημιουργίας και της εκτόνωσης με το ζύμωμα. Θα τον αποθέσεις δε, όπου έβαλα κι εγώ τη μηχανή που κόβει ζαμπόν κ.ά. Στην αποθήκη. Την αγόρασε ο Ν! που δεν τρώει καν τέτοια είδη και που γενικώς δεν τα αγοράζουμε σπίτι. Ασε που έχει χάρισμα στο να κόβει τη λούτζα με το χέρι ψιλή ψιλή.
@ Μαριλένα: Δοκίμασε το ντιπ με σκόνη σκόρδου αντί για κανονική σκελίδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...