Δουλεύοντας την ιδέα της Πηνελόπης για την κερασόπιτα με γλυκειά μυζήθρα στο μυαλό μου, μια και είχα ανοιχτό το φούρνο -κοτόπουλο πανέ κορίτσια- και λόγο να γιορτάσω, φαντάστηκα κάτι πιο εύκολο πιο γρήγορο! Μία τάρτα!
Για τη Ζύμη, διάβασα Έλενα
1 πακέτο -500γρ- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 γιαούρτι 2%, ξύσμα λεμόνι, βανίλλια
1 κεσέ αραβοσιτέλαιο
1 αυγό
2 κ.σ. brandy και πρόσθεσα για να γίνει γλυκειά, 3-4 κουτ.σ. ζάχαρη
Για τη γέμιση, διάβασα Πηνελόπη
1/2 κιλό ανθότυρο (εξαιρετικό από την Μανθυρέα της Αρκαδίας)
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό, 2 κ.σ. σιμιγδάλι , 1 κ/κι κοφτό Β.Ρ.
λίγο γάλα (έβαλα αδιάλυτο εβαπορέ και χυμό μισού πορτοκαλλιού)
ξύσμα λεμόνι, βανίλλια
μερικά ωμά κεράσια κομμένα στα δυό και μουσκεμένα σε σιρόπι βύσσινου
λίγα στραγγισμένα βύσσινα, επίσης απ την Αρκαδία, στα βαζάκια της Ευγενίας,στην Κερασίτσα.
-(Ξέχασα το βούτυρο, αλλά στο τέλος δεν φάνηκε καθόλου!)
Με την εύκολη ζύμη, έφτιαξα τη βάση τάρτας και τα κορδόνια.
Με τη γέμιση, έδωσα το περιεχόμενο, γεμισμένο με τα στραγγισμένα βύσσινα τόπους τόπους και τα "ωμά" κερασάκια κατά το δοκούν. Πασπάλισα με χοντροκομμένο μύγδαλο.
Έψησα στους 170 για 50'. Κανείς δεν είπε να λείπει το βύσσινο...
Παρατηρήσεις: Την επόμενη φορά θα βάλω στη γέμιση πιο πολύ ζάχαρη άχνη, έως και 1 φλ. Μπορεί όμως να αφήσω αστράγγιστα τα βύσσινα. Σερβίρισα πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και 1 κ.γλ. γλυκό βύσσινο με το σιροπάκι του κα κυλά γύρω! Zήτω τα cheesecake της ευκολίας!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 comments:
Έλενα και Πηνελόπη διά χειρός Κατερίνας! Νοστιμότατο ακούγεται!
(Τί λόγους έχεις για να γιορτάσεις; Πες μας να χαρούμε και εμείς!)
Λατρεύω αυτές τις συνεργασίες. Από την χαρά μου κότσαρα κι ένα λουλουδικό στο προφίλ μου:)
Ναι, πες μας τι γιορτάζεις Κατερινάκι κι έφτιαξες αυτήν την πεντανόστιμη τάρτα, να χαρούμε κι εμείς!:)
Θέμα ενδοοικογενειακό και μη αδιάφορο για σας κορίτσια!
-Χαρά στις ιδέες σας κυρίες μου, σας ευχαριστώ!
σούπερ τάρτα!
Κατερίνα ντροπή! Που πήγε η δίαιτα;
Σε συγχωρώ επειδή κάτι γιορτάζεις!
δεν σας πιστεύω !!! τι εισαστε καλέ εσεις, για αλλη μια φορα έμεινα.
μπραβο σου κατερινάκι και περνω κέρασμα για οτι γιορταζες.
αντε παλι με το πέρνω παλι λαθος το εκανα - εννοω παίρνω - απαπα δεν θα το ξαναγράψω θα βρω ενα συνωνυμο.
φιλακια
Eυχαριστώ πολύ! (δίαιτα? λαστ γίαρ!);)
-heart n soul
-oneiromageiremata
-maria b.
είσθε γλυκύτατες!
Καλημέρα, μουτρωμένη. Γιατί όλα αυτά ψήνονται όταν δεν είναι μέρα να βρεθουμε, να πιούμε κι ένα καφεκάτι κυρίες μου; Ε, γιατί;
Σλρουπ!
Χαχα! Μου αρέσουν οι απορίες της Νένας!
Κατερίνα μου, τάρτα και εσύ? Τάρτα και εγώ!
Έχω τραπέζι το βράδυ και, μια και μου την θυμίσατε, θα την ματακάνω, με φρούτα που θα βρω εδώ!
Φιλάκια
-Ax Nένα θα παραθέσω τέϊον μου φαίνεται για την παρέα!
-Θα καλέσω και σένα! (με τέτοιο διάβασμα δικαιούσαι καλόπιασμα)
-Καλή επιτυχία! Είναι σίγουρο ότι θα διαπρέψεις Αγγελική Ν. (πες μας μετά τι τους μαγείρεψες..)
Καλημέρα και καλό Μήνα.
Αυτό είναι που μας κάνει "δυνατή παρέα", το αλληλοσυμπλήρωμα στην γεύση. Μούρλια τούτη η δημιουργία σου Κατερίνα μου.
Αυτό, με την άχνη το έγραψα κι' εγώ στην Eva, δίνοντας μια σχετική απάντηση για το "άγλυκο" της δικής μου γέμισης κερασιών. Τα προτιμώ τελευταίως λιγάκι άγλυκο και πιο ανάλαφρα. Ισως γιατί αισθάνομαι να με "λυγώνουν". Η άχνη και ίσως και μέλι δένουν όμορφα τελικά.
Post a Comment