Υλικά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισό-μισό με χοιρινό)
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα (στο multi ωραιότατα)
1 πιπεριά ψιλοκομμένη (κέρατο πράσινο, είναι πιο ελαφρύ στην πέψη)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο magi μεσογειακοί βοδινού
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κουρού
150 γρ. κασέρι, ή ρεγκάτο, ή γραβιέρα (ό,τι αγαπάτε ή συνηθίζετε)
πιπέρι
πάπρικα (γλυκό κόκκινο)
1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα χτυπημένο ελαφρά για επάλειψη
Φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζετε τον κιμά μ ένα ποτήρι νερό και τον τοποθετείτε στη φωτά, ανακατεύοντας καλά έως ότου σωθεί το νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον κύβο, το πιπέρι και την πάπρικα. Τέλος προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και το αφήνετε να ψηθεί.
Λαδώνετε ένα ταψί και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Η φρυγανιά, αν θέλετε να την βάλετε είναι για να μαζέψει τα υγρά της πίτας και να ροδοκοκκινίσει και από κάτω. Στρώνετε το ένα φύλλο κουρού. Από πάνω ρίχνετε τη γέμιση του κιμά και συνεχίζετε με το δεύτερο φύλλο κουρού. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και με ένα πινέλο απλώνετε το αυγό που έχετε χτυπήσει ελαφρά με λίγο γάλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου. Να ροδοκοκκινίσει καλά το φύλλο.
Tuesday, May 20, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
Στις πιτούλες λέμε πάντα ναί!!
Κιμαδόπιτα, η αγαπημένη μου:))
Γεια στα χέρια σου Νενάκι!
Τι με κάνεις Νένα που δεν μπορώ να ζητήσω ούτε ψίχουλο(λόγω γαστρεντερίτιδας)ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΩ ....
Εύη
Καλημέρα! Κούρου φύλλο έ; Καλά προτιμώ να φτιάξω με τα χεράκια μου! (Μια ..ματαιοδοξία μας έμεινε! Σήμερα ακούω αυτό..)
Ασφαλώς με τα χεράκια σου να το φτιάξεις. Δεν θέλω να τρομάξουν όμως όσες/όσοι δεν φτιάχνουν φύλλο. Το κούρου είναι μια καλή λύση.
Νένα, το φύλλο κούρου πουλιέται έτοιμο?
Πολύ καλή η πιτούλα! Το μόνο που δεν θα χρησιμοποιούσα είναι τον κύβο...
δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κιμαδόπιτα. και το παίζω και πιτού! θα σπεύσω να επανορθώσω!
Ναι Αγγελικούλα πωλείται έτοιμο. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ αποφεύγω τους κύβους γενικώς. Κάποτε-κάποτε όμως τους βάζω για ενίσχυση. Τώρα οι νέοι βιολογικοί κύβοι μήπως κάτι λένε καλύτερο?
nena,αν χρησιμοποιήσω φύλλο σφολιάτας, το οποίο θα το φτιάξω εγώ, θα γίνει καλό ή με το φύλλο κουρού, θα γίνει πιο τραγανή. Πάντως φαίνεται εξαιρετική η συνταγή σου ευχαριστώ.
Nena mas!!!ti pitoula einai auth!!!
mmmmmm!!!geia sta xeria sou!!!
filakia!!!a!!!ksexasa!!!na parw to kommati mou!!!!xaxaxa!!!
@lia: είμαι σίγουρη ότι θα γίνει πολύ καλό με χειροποίητο φύλλο. Συνήθως μόνο με χειροποίητο την κάνω. Τα βιαστικά όμως δουλεύονται με κούρου. Εκείνο που δεν έκανα ως τώρα είναι το άλειμμα με αυγό αραιωμένο με γάλα. Συνήθως έβαζα μόνο γάλα. ΄Ετσι όμως γυαλίζει ωραία και η εμφάνιση δείχνει καλύτερη.
Post a Comment