Sunday, May 04, 2008

Γλυκό με ζελέ ανανά

Η Κάλλια εκτός από τις σαλάτες της, μας έστειλε και ένα γλυκό με ζελέ ανανά, που έφτιαξε επίσης το Πάσχα."Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κονσέρβα κομπόστα ανανά ή της αρεσκείας σας ή φρέσκα φρούτα (εκτός από φρέσκο ακτινίδιο και φρέσκο ανανά)
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 μόρφατ ή 300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 γιαουρτάκι 2%
3 ζελέ ανανά ή της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τα δύο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά (θα τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος της συνταγής).
Σε λίγο από το σιρόπι της κονσέρβας ανανά μουσκεύουμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα ποτήρι και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Ζεσταίνουμε το μίγμα αυτό και μέσα διαλύουμε το τρίτο ζελέ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και αυτό.
Στο μίξερ χτυπάμε το μόρφατ, το γιαουρτάκι και μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το κρύο ζελέ (αυτό που φτιάξαμε με το σιρόπι της κονσέρβας). Την κρέμα αυτή τη στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε και τις φέτες ανανά. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει. Μόλις πήξει η κρέμα περιχύνουμε με πολύ προσοχή με τα δύο ζελέ που φτιάξαμε στην αρχή. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
Είναι ένα δροσερό γλυκό το οποίο φτιάχνω πάντα για πρώτη φορά το Πάσχα μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο. Η μόνη καθυστέρηση είναι να κρυώσουν τα ζελέ και στο τέλος να πήξει. Το φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα.
Κάλλια"

11 comments:

Anonymous said...

ti kalo!!ti drosero!!
thn drosia tou naxeis Kallia mas!tis kautes meres tou kalokairiou!!!
geia sta xeria sou!!!

Anonymous said...

Τέλεια συνταγούλα!!!
Μήπως θα μπορούσα να μάθω τις διαστάσεις από το πυρέξ;
Ευχαριστώ πολύ.
Αννα

ΕΛΕΝΑ said...

Δροσερό, εύκολο και νόστιμο το γλυκάκι σου Κάλλια!!
Σ' ευχαριστούμε πολύ για τις συναγές σου:)

Μάγια said...

αυτή η κρέμα κάτω από το ζελέ μου μπήκε στο μάτι! θα το ήθελα και με φράουλα ή κεράσι, μμμ!

Juanita La Quejica said...

Με ζελέ φράουλα και φρέσκιες φραουλίτσες Μάγια ε; Μμμμ... καθόλου κακή ιδέα! Επειδή μου αρέσει πολύ και ο ανανάς... τί να κάνω; Μήπως να φτιάξω δύο μικρότερα; Αλλά μου αρέσει και το λεμόνι. Χαχα!
Ευχαριστούμε Κάλλια για το δροσερό γλυκό.

Anonymous said...

Γλυκά ξεκίνησε η εβδομάδα με το γλυκό σου Κάλλια θα το δοκιμάσω σίγουρα μια και είναι το αγαπημένο του γιού μου. Μέχρι τώρα έβαζα κρέμα ζαχαροπλαστική ή άνθος αραβοσίτου πάνω από τα μπισκότα αλλά και η δική σου εκδοχή είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δροσερή. Να σαι καλά να μας χαρίζεις τέτοιες συνταγές.
Εll

heart n soul said...

κι εγώ σαν την Ell έκανα το κλασικό φρυγανιές-άνθος αραβοσίτου-ζελέ. Τη σιροπιασμένη βάση φρυγανιάς δε θα την αλλάξω γιατί μ'αρέσει που γίνεται σαν παντεσπάνι αλλά θα δοκιμάσω την ιδέα σου Κάλλια για κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με ζελέ. Δυό ταψιά κι εγώ Χουανίτα, ένα φράουλα ένα ανανά:)

Anonymous said...

Πράγματι είναι πολύ δροσερό γλυκό. Το φτιάχνω όλο το καλοκαίρι και με διάφορά φρούτα και ζελέ. Η αρχική συνταγή έλεγε κομπόστα ροδάκινο και ζελέ φράουλα. Όλα αυτά τα χρόνια το έχω δοκιμάσει σε όλες τις πιθανές εκδοχές.
Έχω καταλήξει όμως στον ανανά διότι μας αρέσει πολύ αλλά και γιατί το κάνει ακόμη ποιο δροσερό.
Αυτό που πρέπει να προσέξετε (το τόνισα και στη συνταγή) είναι να μη χρησιμοποιήσετε φρέσκο ανανά και φρέσκο ακτινίδιο διότι για κάποιο λόγο που δεν τον ξέρω ακόμη, δεν πήζει το ζελέ. Το αναφέρει εξάλλου και στο κουτάκι του ζελέ στις οδηγίες.
Άννα θα σου απαντήσω αύριο για τις διαστάσεις του πυρέξ, γιατί πρέπει να το μετρήσω.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλες σας για τη θερμή υποδοχή.
Θα επανέλθω με νέες συνταγές.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη.
Κάλλια

Anonymous said...

Άννα το δικό μου πυρέξ είναι 22χ33 εκατοστά. Αν είναι και λιγάκι μικρότερο δεν πειράζει αλλά όχι μεγαλύτερο, γιατί το γλυκό θα γίνει ιδιαίτερα λεπτό.

Κάλλια

Anonymous said...

Χτες δοκίμασα το γλυκάκι. Καταπληκτικό και πολύ εύκολο!
Θα το δοκιμάσω και με ανάμεικτα φρούτα κομπόστα.

Παρακολουθώ καιρό το blog και ήταν καιρός να πω τα συγχαρητήρια μου.

Να'στε καλα!

Anonymous said...

Κι εγώ το έφτιαξα και άρεσε πάρα πολύ, μου ζήτησαν και συνταγή! Ευχαριστούμε, Κάλλια! Να ΄σαι καλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...