Η Στέλλα Σπανού, μας έστειλε το Δελτίο Τύπου του Sani Resort σχετικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται μεταξύ 17-25 Μαΐου, στα πλαίσια του Sani Gourmet 2008. Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα, καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι ο "δικός μας" Παναγιώτης Κουκουβίτης, η φίλη του blog Μυρσίνη Λαμπράκη, ο αγαπημένος πολλών από εμάς Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος και βέβαια η Στέλλα, που την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως που σκέφτηκε να μας ενημερώσει.
Στην τρίτη διοργάνωση του Sani Gourmet, στις 17-25 Μαϊου, θα δημιουργήσουν οι σεφ Heinz Winkler (3 αστέρια Michelin, Γερμανία), Alain Llorca (2 αστέρια Michelin, Γαλλία), Atul Kochhar (1 αστέρι Michelin, Ινδία), Μιχάλης Ψιλάκης (ΗΠΑ), Aνδρέας Μαυρομμάτης (Κύπρος), Marco Garfagnini (1 αστέρι Michelin, Ιταλία), Herve Courtot (Γαλλία), Χριστόφορος Πέσκιας (Ελλάδα), Χρύσανθος Καραμολέγκος (Ελλάδα), ενώ θα τους συνοδέψουν παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος. [...]
Οι προβολείς του Sani Gourmet, όμως, θα πέσουν και πάνω στα ίδια τα υλικά των πιάτων. Οι φρέσκες πρώτες ύλες από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής και της Μακεδονίας θα φέρουν ουσιαστική διατροφική ποιότητα και ποικιλία όχι μόνο στα τραπέζια, αλλά και σε μερικές από τις παράλληλες εκδηλώσεις του θεσμού. Από τη φιλοσοφία αυτή της αγνότητας που φέρνει το μεγαλείο, εμπνεύστηκαν η Μυρσίνη Λαμπράκη και η Στέλλα Σπανού, που θα αναδείξουν την την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα αποκαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς της τοπικής παράδοσης όπως τις χυλοπίτες αλλά και της τοπικής κουζίνας της Χαλκιδικής με πιάτα όπως τα λουβίδια, το ορκίνι, ο γεμιστός αχινός, οι γαλίπες και πολλά άλλα. Ο Ανέστης Μαμπατζιμόπουλος, του ονομαστού αποστακτηρίου Μπαμπατζίμ, και ο Παναγιώτης Κουκουβίτης, πρόεδρος της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας θα μας βάλουν στο ευωδιαστό δίλημμα «ούζο ή τσίπουρο;». Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις γύρω από τα καλύτερα εγχώρια κρασιά, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες οινοπαραγωγούς και με καθοδηγητή τον Σίμο Γεωργόπουλο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Sani Gourmet θα εκτίθενται οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Πατεράκη με τίτλο «Fork D-tales», μιας σπουδής πάνω στην οπτική αισθητική της γαστρονομικής κουλτούρας.
Sunday, May 18, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Συγνώμη αγαπημένη ιστοσελίδα, αλλά εγώ που δεν ξέρω απ αυτά που είναι το Sani resort?
Πάτα στο γαλαζωπό Sani Gourmet 2008 Νενάκι, έχει το σχετικό link.
Πόσο θα ήθελα να είχα την τύχη να παρακολουθήσω τούτα τα δρώμενα από κοντά! Αλλά δυστυχώς...
Ελπίζω οι φίλοι μας του blog Στέλλα Σπανού, Παναγιώτης Κουκουβίτης και κα Μυρσίνη Λαμπράκη, να μας γράψουν κάποια από τα εκεί βιώματά τους.
Και εγώ Λόπε, και εγώ!
Kαι εκτός από τα εκεί βιώματά τους, ελπίζουμε και σε μαγειρικό υλικό, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον:)
Μπράβο κυρίες μου! Μου αρέσει η ενημέρωση!
Post a Comment