Sunday, July 13, 2008

Λεμόνια στο τραπέζι

Οι Ελληνες τρώμε πολύ τα λεμόνια, κάτι με τα κρεατικά μας, κάτι με τις σούπες, κάτι με τα ποτά, ακόμη και σκέτο χυμό λεμονιού σε ψωμί ξέρω ανθρώπους που τρώνε. Πώς σερβίρεται όμως το λεμόνι στο τραπέζι χωρίς να κινδυνεύουμε απο τα κουκούτσια να πέσουν στο φαγητό μας; Μία λύση να καθόμαστε να ξεκουκουτσιάζουμε, σιγά μη το κάνουμε. Μιά άλλη λύση αυτή
τα τυλίγουμε σε τούλι, δένουμε με ένα κορδονάκι το επάνω μέρος, τα βάζουμε σε ένα πιάτο..και στύβουμε με την ησυχία μας. Χωρίς κουκουτσάκια. Αυτά τα λεμόνια μας τα σερβίρισαν στη Θεσσαλονίκη.

17 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Ωραίο κόλπο Μαρίνα!! Και τι όμορφα που φαίνονται τα λεμονάκια με το τούλι!!
Στη Θεσσαλονίκη ήσουν?? Πέρασες όμορφα??

Marina said...

Ηταν τέλεια τα λεμονάκια, σαν νυφούλες πάνω στο τραπέζι. Και πολύ έξυπνη ιδέα αν το σκεφτείς!!
Στη Θεσσαλονίκη μείναμε 4 μέρες, = 4 κιλά. Ετσι πάει γιατί το καλό φαγητό και τα μεζεδάκια είναι η αδυναμία μου..

Αθήναιος said...

Πράγματι, πολύ χαριτωμένο για το καλοκαιρινό τραπέζι στην αυλή και τη βεράντα και πρακτικό!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

ΜΠΡΑΒΟ.....εξαιρετική λύση αλλά και ωραίο σαν εμφάνιση στο σερβίρισμα.
Πολύ μου άρεσε!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Anonymous said...

Είδες Μαρίνα όταν ο θεός μας έφτιαχνε (τους Θεσσαλονικείς εννοώ) είχε έμπνευση...


Εύη

Αγγελική Ν said...

Ωχ! Να πάρει... Μόλις πέταξα τις μπομπονιέρες, που είχαν μέτρα τούλι...

Πολύ ωραία ιδέα Μαρίνα!

Moloch said...

Στην Κων/πολη σχεδόν όλα τα εστιατόρια φέρνουν έτσι τα λεμόνια εδώ και 1-2 χρόνια. Είναι εξαιρετική ιδέα και ένδειξη σεβασμού προς τον πελάτη.

kiki said...

Aaaa poli mou aresei auti i idea!

Sam Sotiropoulos said...

Ελενά, γεία σου! Τώρα μόλις ανακάλυψα το εντυποσιακό ιστολόγιο σου! Εξυπνη λύση να τυλίγουμε τα λεμόνια με τούλι! Μπράβο!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Sam!
Χαιρόμαστε που μας ανακάλυψες. Είμαστε όμως ομαδικό blog, το ποστ με τα λεμονάκια είναι της Μαρίνας μας, η ιδέα με το τούλι πανέξυπνη αλλά δεν είναι δικιά μας, όμως μας άρεσε πολύ και θα την εφαρμόσουμε!
Συγχαρητήρια για το blog σου, είναι εξαιρετικό!!

Katerina ante portas said...

Γειά σου Μαρίνα!

Sam Sotiropoulos said...

Αμάν! Μαρίνα! Εκανα τέτοια γκάφα; Sorry about that... Ωρες, ώρες υποψιάζουμε πως η όραση μου χρειάζεται εξέταση... :)

Anonymous said...

Είναι πράγματιπολύ καλή ιδέα.
Στην Αμερική (ο καταναλωτισμός στο επακρο ξερετε) ειχα βρεί τουλινα "βρακάκια" με λαστιχακι για τα λεμόνια. Χε χε
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ

kiki said...

Stavroula, parolo pou to mati mou epsaxne (kai psaxnei) o,ti periergo yparxei gia tin kouzina, akoma den ta exw vrei akoma auta ta vrakakia. Ta thymomouna kai eixa to nou mou mipws ta vrw.

Marina said...

Τώρα που λέτε για τα βρακάκια, δεν θα είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα τέτοιο απο τούλι που να σουρώνει απο πάνω και να γίνεται για πολλές χρήσεις!.
Μπράβο Σταυρούλα πολύ καλή η ιδέα σου!

Juanita La Quejica said...

Μαρινάκι, 4 μέρες 4 κιλά; Δηλαδή δεν πρόκειται για μύθο, το επιβεβαιώσατε ότι το φαγητό στην Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικό!
Καλώς μας βρήκες Sam!
Σταυρούλα, τα "βρακάκια" σου θυμήθηκα όταν είδα τα λεμόνια της Μαρίνας!

Marina said...

Το φαγητό στη Θεσσαλονίκη είναι και πολύ καλής ποιότητας, και υπέροχες γεύσεις αλλά και ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ φθηνώτερο απο το αντίστοιχο στην Αθήνα.
Τα 4 κιλά που πήρα τα έρριξα, αλλά τις γεύσεις που δοκιμάσαμε δεν θα τις ξεχάσω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...