Thursday, July 03, 2008

Μελιτζάνες με φέτα

Η Ρόζα από την Σύρο, μας στέλνει την συνταγή της για μελιτζάνες με φέτα.
"Καλησπέρα φίλοι του hungry for life βρήκα με τη σειρά μου κι εγώ λίγο χρόνο για να σας γράψω μια καλοκαιρινή συνταγή, να είστε πάντα καλά και να με ταξιδεύετε με τις εμπειρίες σας σε όμορφα μέρη, και να με δελεάζετε με τις καταπληκτικές συνταγές σαςΥλικά :
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κιλό ντομάτες σαρκώδεις γινωμένες, τριμμένες στον τρίφτη
1 ξυλάκι κανέλλα (προαιρετικά)
Αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
400 γρ φέτα πικάντικη
Ένα ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιούμε το ταψί του φούρνου είναι πολύ καλό σα μέγεθος και μην σας φαίνεται μεγάλο γιατί αυτές η μελιτζάνες τρώγονται ευχάριστα
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι 4 λεπτά περίπου, να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο γυρίστε τα 2-3 φορές, και μόλις αρχίσει να ξανθαίνει ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, ρίχνουμε την κανέλλα, τη ζάχαρη .Σιγοβράστε τη σάλτσα μισοσκεπασμένη για 20-30 λεπτά, να δέσει. Δοκιμάστε και, αν θέλετε διορθώστε τη γεύση. Αλάτι αν θέλετε βάλτε λίγο, γιατί η φέτα είναι αλμυρή. Τώρα εγώ επειδή δεν μου αρέσουν τα πολλά λάδια,(δεν τηγάνισα της μελιτζάνες ) έκοψα της μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια περίπου όσο ο αντίχειρας της άλειψα με λάδι και της έβαλα στο φούρνο περίπου για μίση ώρα στο ενδιάμεσο της γύρισα.
Όταν ήταν έτοιμες στο ίδιο ταψί έριξα τη σάλτσα που είχα ετοιμάσει και από πάνω έτριψα τη φέτα με το χέρι να πάει παντού. Προαιρετικά αν θέλετε ρίχνετε και λίγο λάδι.
Τις βάζουμε στους 170 για περίπου 20 λεπτά. όταν η φέτα γρατιναριστεί είναι έτοιμο το φαγητό μας. Τις γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Υ.Γ. Κάλλια μια και έχεις τόσες πολλές μελιτζάνες μπορείς να φτιάξεις και αυτό το καταπληκτικό μεζεδάκι.
Ρόζα"

7 comments:

elie said...

Πολύ ωραίο το μελιτζανοφαγάκι, Ρόζα.
Και, όχι, δεν μου φαίνεται μεγάλο το ταψί του φούρνου!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Το ταψί του φούρνου Ρόζα, ποτέ δεν είναι μεγάλο όταν περιέχει μελιτζάνες:)
Aγαπημένο καλοκαιρινό φαγάκι, σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή:)

Juanita La Quejica said...

Με αυτόν τον τρόπο είναι οι αγαπημένες του μπαμπά μου, με τη διαφορά ότι επειδή ανήκει στην παλιά σχολή, τις θέλει τηγανισμένες και να κολυμπούν στο λάδι.
Εγώ θα προτιμήσω τη δική σου εκδοχή των ψητών στο φούρνο Ρόζα.

Κάλλια said...

Ρόζα σ' ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή. Περιμένω σήμερα καινούργιο "δεματάκι" από τη μαμά. Θα το δοκιμάσω λοιπόν το σαββατοκύριακο και θα το έχω έτοιμο γυρνώντας από τη θάλασσα να το φάμε. Καλό Σ/Κ σε όλους...

heart n soul said...

ωραίο φαγητό Ρόζα! και ζεστό, και κρύο την άλλη μέρα, αν μείνει:)

witch of daffodils said...

νόστιμα μυρίζει :)

...
Ας ήμουν στη λατρεμένη Σύρο, κι ας μην έτρωγα μελιτζάνες!

kostasK said...

πωπω...μιλάμε ότι χτύπησες φλέβα,έτσι? Μελιτζάνα σε συνδυασμό με τυρί είναι η αδυναμία μου..

Θα το δοκιμάσω σήμερα (αν και πιο πιθανό είναι να δημιουργήσω τον Φρανκεστάιν, παρά να βγει σωστό το φαγητό)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...