Thursday, September 25, 2008

Πράγα

Το ωραιότερο ταξίδι πριν αρχίσει η εντατική δουλειά το κρατούσα για τον Σεπτέμβριο- που όπως φαίνεται είναι ο ιδανικός μήνας για ταξιδάκι, αν δεν αγαπάει κανείς τις ζέστες.

Με αφορμή πάλι ένα συνέδριο, επισκέφτηκα για πολύ λίγο την πολύ όμορφη και γραφική Πράγα. Καθώς δεν είχα παρά μόνο ελάχιστο χρόνο για τουρισμό, δεν έχω πολλά να πω για τα αξιοθέατα. Το σίγουρο είναι ότι συμβουλεύω όποιον πάει να φοράει άνετα παπούτσια, καθώς είναι μια πόλη όπου χαίρεσαι να περπατάς! Πολύ όμορφα κτίριαΚαι το φαγητό, κλασσικό της κεντρικής ευρώπης, όχι και ό,τι καλύτερο, για το δικό μου γούστο, αλλά μετά από πολύωρους περιπάτους και κρυουλάκι, ένα γκούλας μοσχαρίσιο με καρλοβαριότικα ντάμπλινγκς και άφθονη μπίρα Pilsner ήταν ό,τι πρέπει- το gravy άψογο!
Επίσης στο δρόμο βρήκα και μια καντίναπου πουλούσε ένα μοσχοβολιστό ψωμοειδές με ζάχαρη και κανέλλα, που ψήνεται πάνω σε καυτούς πασάλους
(ό,τι πρέπει για να σου δώσει δυνάμεις για να ανέβεις κάτι ανηφόρες προς το κάστρο- απ'όπου βέβαια σε αποζημειώνει η θέα):Σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στο πιο σύγχρονο κομμάτι της πόλης με εντυπωσίασε ένα μαγαζάκι που είχε ένα σωρό καλούδια φτιαγμένα από μπισκότο:
Τέλος, ένα από τα πράγματα που ευχαριστήθηκα στην Πράγα ήταν οι πολλοί μουσικοί στο δρόμο!Καλό φθινόπωρο να έχουμε, και να μη σταματήσουμε τα ταξίδια,ε;

10 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Καλό Φθινόπωρο Κάλλη μου με πολλά πολλά ταξίδια και όμορφες εμπειρίες:))
Το ψωμοειδές που ψήνεται στους πασάλους, πολύ εντυπωσιακό πράγματι!

Maria B. said...

Κάλλη, τι όμορφο που είναι το ποστ που έστειλες !!!!! πανέμορφα τα μπισκοτόσπιτα. Όπως είπε και η Ελενα τα ψωμοειδή στους πασάλους είναι εντυπωσιακά.
να το κάνουμε και εμεις βρε παιδιά στην Ερμού?? φανταζόσαστε τι χρήμα θα βγάλουμε ? για να οργανωθείτε !!

Gianni said...

Άλλος στην Κοζάνη και άλλη στην Λωζάνη, εεε... στην Πράγα, όπως βλέπω...
Καλά να περνάμε, ακόμη και όταν πάμε για δουλειές Κάλλη.

Crazy Tourists said...

Καλέ κόβονται τα ταξίδια; :)

Kalliope said...

Δεν κόβονται, ίσα ίσα το χειμώνα εγώ τουλάχιστον τα ευχαριστιέμαι περισσότερο. Τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα (από σοκολάτα μέχρι ζεστό κρασί!) μετά από έναν μεγάλο περίπατο μέσα στο κρύο πάνω σε όμορφα πλακόστρωτα!

Anonymous said...

Τέλεια!! Κι εγώ μαζί σου Κάλλη. Ατέλειωτες βόλτες σε πλακόστρωτα και μετά ανασύνταξη δυνάμεων με ζεστό καφέ ή σοκολάτα (με συνοδευτικά βεβαίως!) Τα μπισκοτένια σπιτάκια προμήνυμα Χριστουγέννων??

heart n soul said...

εγώ πάλι η φιλομαθής, έψαξα και βρήκα για τα trdelnik:
http://www.recipezaar.com/165166
http://www.youtube.com/watch?v=DtCmOpAAfPQ
θέλωωωω!
να περνάς πάντα ωραία Κάλλη:)

Juanita La Quejica said...

Όμορφο ταξίδι, στην καλύτερη εποχή! Ούτε ζέστη (για την οποία δεν είναι προετοιμασμένες ακόμα αυτές οι χώρες), ούτε όμως και το ψοφόκρυο (για μας τουλάχιστον) του χειμώνα τους.
Ζηλεύω!

kiki said...

Στην Πράγα ήταν ένα από τα ωραιότερα ταξίδια που έχω κάνει. Τη θυμάμαι με αγάπη και θα ήθελα να ξαναπάω...

Nena said...

Ναι, ναι κι εγώ θέλω να ξαναπάω. Από τότε που την είδα είπα πως αν κάποιος δεν έχει ταξιδέψει σ άλλες πρωτεύουσες ευρωπαϊκές, ας πάει πρώτα στην Πράγα και τάδε όλα. Κι από φαγητό, μούρλια.Με γύρισαν κι άνθρωποι που ζούσαν εκεί παλιά, είχα και διευθύνσεις απ την Τσέχα γυμνάστριά μου και περάσαμε θαύμα.

Μπράβο Κάλλη για το ποστ. Πολύ καλό! Που αλλού θα πας να περιμένουμε?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...