Sunday, October 26, 2008

«Οίνοι Πελοποννήσου… Φυσικά!»

Το ετήσιο ραντεβού μας με τα κρασιά της Πελοποννήσου είναι την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο Hilton.
Οι "Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά", θα περιμένουν τους φίλους του κρασιού, για να τους δοκιμάσουν και να ξαναβρεθούν κοντά με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή τους.
Εκατοντάδες κρασιά όλων των τύπων, ανάμεσά τους και πρωτοεμφανιζόμενα, από 30 περίπου οινοπαραγωγούς, με προέλευση το μεγαλύτερο αμπελουργικό διαμέρισμα της Ελλάδας, την Πελοπόννησο, θα διατεθούν προς δοκιμή. Παράγονται από ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες, που έχουν δώσει μοναδικά αποτελέσματα στα Πελοποννησιακά εδάφη: αγιωργίτικο, μαυροδάφνη, μοσχοφίλερο, ροδίτης, καμπερνέ σοβινιόν, μερλό, σαρντονέ...
Ανάμεσά τους θα βρίσκονται πολλά κρασιά ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης απ’ όλη την Πελοπόννησο και με παράδοση αιώνων, όπως: Μαντίνεια, Μαυροδάφνη Πατρών, Νεμέα, Πάτρα, Μοσχάτος Πατρών...
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τους επισκέπτες θα γίνει κλήρωση για μια φιάλη Salmanazar! Όχι, δεν πρόκειται για μαγική λέξη. Έτσι ονομάζεται στον κόσμο του κρασιού η φιάλη που χωράει 9 λίτρα, την ποσότητα, δηλαδή, 12 κανονικών φιαλών 750 ml!!!

Για την εκδήλωση με ενημέρωσε πριν καιρό η κα Μαρία Μαλτέζου από το Κατώγι – Στροφιλιά, όταν μου έστειλε και τις πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο Μέτσοβο.
Της ζήτησα λοιπόν κάποιες φωτογραφίες για να βάλω στο post, και τι μου έστειλε;
Την γιαγιά της να μεταφέρει με το κάρο σταφύλια!
Και τον Μπαμπά της με τον συνέταιρό του στο πάτημα σταφυλιών, στο παλιό τους πατητήρι, πριν χρόνια!
Την ευχαριστώ θερμά που μοιράστηκε μαζί μας τέτοιας συναισθηματικής αξίας για αυτήν στιγμές.
Η κα Μαλτέζου, θα μας περιμένει φυσικά την Κυριακή στο τραπέζι της Στροφυλιάς.

10 comments:

Natassa said...

οι φώτος καταπληκτικές! ιδίως αυτή της γιαγιάς πάνω στο κάρο ...απίστευτες!!!

maria maltezou said...

..ευχαριστώ πάρα πολύ για τις φωτογραφίες ...υπόσχομαι ότι στο μέλλον θα έρθουν κι άλλες πιο αποκαλυπτικές ..(και μετά θα μας κυνηγάει ο Μαλτέζος)..!
Θα τα πούμε την Κυριακή!

Maria B. said...

συμφωνώ με την Νατάσσα, καταπληκτική η φωτο της γιαγιάς επάνω στο κάρο. Το δε πατητήρι σε γυρίζει πολλά - πολλά χρόνια πίσω.

Γιάννη, άμα πας θέλω σε παρακαλώ να μας δείξεις φωτο απο την Salmanazar, δεν έχω δεί ποτέ τόσο μεγάλη φιάλη με κρασί.

Gianni said...

Καλημέρες

@ Νατάσσα και εγώ ένοια έκπληξη όταν τις είδα. Καταπληκτική η γιαγιά και πανέμορφη!

@ Μαρία Μαλτ, εγώ ευχαριστώ. Με χαρά θα βάζω ότι στέλνεις. Θα τα πούμε την Κυριακή.

@ Μαρία Μπ, το πιθανότερο δεν θα έχω φωτογραφική μηχανή μαζί, σου υπόσχομαι όμως να φωτογραφίσω όλες τις μεγάλες φιάλες στην κάβα Λίθοινο και να κάνω ένα post. (μου έδωσες ιδέα τώρα). Υπάρχουν και άλλα μεγέθη και το καθένα έχει δικό του όνομα. Έχει ενδιαφέρον όντως. (Και ο Μαθουσάλας μέγεθος φιάλης είναι!).

Nena said...

Πολύ ωραίες φωτογραφίες όντως. Λοιπον, Γιάννη, αυτό με τις ονομασίες των φιαλών αξίζει να το αναρτήσεις. Η μπορντολέζ π.χ. που περιέχει το μπορντώ κρασί και φυσικά άλλα κόκκινα, κ.λπ. Με φωτογραφίες θα είναι πολύ ωραίο. Για τις 2 του μήνα έχω κάτι νωρίς το απόγευμα στο κολλέγιο Αθηνών. Αν καταφέρω το μεσημέρι κατά τις 2 να είμαι εκεί ίσως συναντηθούμε.

Gianni said...

@ Νένα μου θα τα πούμε ως τότε. Δεν γνωρίζω ακόμη τι ώρα θα μπορέσω να πάω.

Gianni said...

Επίσης να ενημερώσω πως και το Σ/Κ 8 & 9/11 έχει στο Μέγαρο Μουσικής μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.
Premium Stories.
Θα δοκιμάσουμε αποστάγματα (από ουϊσκι έως κονιάκ, βότκες κτλ), σαμπάνιες καθώς και κάποια τυριά, αλλαντικά και αν θυμάμαι καλά από πέρισυ και γλυκά.

kiki said...

Οι φωτό ξυπνάνε αναμνησεις από τη στέρνα της γειτονιάς!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Kαταπληκτικές οι φωτός, ευχαριστούμε την κα Μαλτέζου που τις μοιράστηκε μαζί μας, πραγματικά πρέπει να είναι μεγάλης συναισθηματικής αξίας γι αυτήν!
Η γιαγιά .... ούτε φαίνεται ότι είναι γιαγιά πάντως, ε??

Gianni said...

@ Σωστά Κική. Εμείς την λέγαμε "λινό"

@ Έλενα συμφωνώ. Πανέμορφη η γιαγιά και δυναμική!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...