Friday, November 07, 2008

Έρχεται του Αι Φιλίππου η γιορτή

΄Ελαβα από τον π.Δημήτριο, που διακονεί τον άγιο Φίλιππο στο παλαιό εκκλησάκι της αρχαίας αγοράς, στην Ανδριανού, στο Θησείο, που δεν είναι ενοριακός ναός με έσοδα κλπ, την παρακάτω παράκληση - ενημέρωση, που την καθιστώ και δική μου:

Αγαπημένοι μου φίλοι

με τη βοήθεια του Θεού το πανηγύρι μας του αγ. Φιλίππου είναι πια πολύ κοντά. Θέλω να παρακαλέσω θερμά για τη βοήθειά σας όπου και όπως μπορείτε.

Τις 2 ημέρες της πανηγύρεως (13 & 14 Νοεμβρίου) ο Ναός θα είναι ανοιχτός συνέχεια και όπως πάντα στην αυλή θα έχουμε το Παζάρι μας με νηστήσιμα γλυκά (αλλά και αλμυρά) λόγω της Σαρακοστής των Χριστουγέννων από 15/11. Είναι μία σημαντική ενίσχυση για το εκκλησάκι μας, γι΄ αυτό σας παρακαλώ να μας βοηθήσετε λέγοντας και σε δικούς σας ανθρώπους να ετοιμάσουν ό,τι μπορούν για να μας το προσφέρουν, πάντα σε νηστήσιμο είδος (αλλά και λικέρ, κρασί, λάδι, ελιές, πάστα ελιάς ή ό,τιδήποτε άλλο φανταστείτε). Ενημερώστε με με ένα e-mail όσο πιο γρήγορα γίνεται τι μπορείτε να φτιάξετε ή τηλεφωνείστε στην κ. Μ. Θεοχάρη (6942895316).
Όλα τα προϊόντα θα πρέπει να είναι στο Ναό την Τετάρτη 12/11 από τις 15.00 μ.μ. και έπειτα, και θα συσκευαστούν από εμάς. Όποιος δεν μπορεί να τα φέρει στην εκκλησία, θα πρέπει να μας το πει έγκαιρα ώστε να δούμε πώς θα τα παραλάβουμε.

Επίσης την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στο τέλος της Λειτουργίας, θα υπάρχει ένας ειδικός δίσκος στο παγκάρι με σκοπό την ενίσχυση της εκκλησίας μας στα έξοδα της πανήγυρης που είναι πάρα πολλά. Το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ δύσκολο για το εκκλησάκι μας και έχουμε μεγάλη ανάγκη από την βοήθειά σας. Όσοι μπορείτε και επιθυμείτε, σας παρακαλώ να μας ενισχύσετε είτε την Κυριακή στον δίσκο αυτό είτε επικοινωνώντας με e-mail προσωπικά μαζί μου.

Σας είμαι ευγνώμων για την αγάπη και την στήριξή σας.

Με τις θερμότερες ευχές μου

παπαΔημήτρης.


Ύστερον: Στο δίσκο της Κυριακής, το ποσό εδόθη αντί στεφάνου, στη μνήμη Ν., πατέρα της αγαπητής μας Juanita.

9 comments:

Rena said...

Κατερίνα ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Δε το ήξερα το εκκλησάκι. Είναι πράγματι εξαιρετικό το ότι υπάρχει κόσμος που προσπαθεί και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

Penelope said...

Στην χθεσινή μας βόλτα από το Θησείο και την Αρχαία Αγορά, περάσαμε και από τον Αγιο Φίλιππο. Είχαν και βάφτιση, με τα σχετικά της, είναι πάντα μια εκκλησία που μπαίνω για να ανάψω το κεράκι μου, όταν βρίσκομαι στα μέρη αυτή. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στην προσπάθειά τους, αν και τα ευχολόγια δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται και πράξη. Το ξέρω. Ομως είμαι τόσο πιεσμένη χρονικά, που δεν μπορώ να δώσω καμμιά υπόσχεση, δυστυχώς.

Katerina ante portas said...

Eίναι ένα ευλογημένο εκκλησάκι, μια όαση στην πολύβουη αγορά.
Έχει και ένα νέο πολύ καλό παπά, που κάπως δοκιμάζεται αυτόν τον καιρό όμως και πολλούς νέους που τον πλαισιώνουν.

Αξίζει να στηρίξουμε την προσπάθεια των ανθρώπων του.
Eκεί φυλάσσονται τα οστά του Αθηναίου άγιου Μιχαήλ Μπακνανά, του κηπουρού και εικόνες (π.χ.της Παναγίας της Βλασσαρούς) από άλλα εκκλησάκια που η αρχαιολογία δεν σεβάστηκε ή δεν ήξερε τότε,πως να τα διασώσει και αυτά ως μέρος της Ιστορίας των Αθηνών...

KitsosMitsos said...

Ωραίος! Αντίβαρο σε Εφραίμηδες και λοιπούς λοιπούς!

Katerina ante portas said...

Nαι kitsosmitsos απόλυτα ναί!

"ζαχαρούλα.." said...

εγώ γιατί δεν μπορώ να βρω έναν τέτοιο παπά????????????

Katerina ante portas said...

Τω αιτούντι και δοθήσεται αγαπητή "ζαχαρούλα"! Καλέ τι ωραίο το blog και οι φωτογραφίες!!

Juanita La Quejica said...

Σας ευχαριστώ πολύ Κατερίνα!

Anonymous said...

Εύχομαι καλή συνέχεια στο blog στην πορεία του προς την ορθοδοξία.
Κρίμα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...