Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι
• 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομένα
• 8 φέτες μπέηκον ψιλοκομμένο
• 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομένο
• 250 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
• 2 ποτήρια κρασί ξηρό
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
• 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκκομένα ή 1 κουτί σάλτσα ντομάτας (όχι πελτέ)
• 2 καρότα ή 2 κίτρινες πιπεριές
• 2 πράσινες πιπεριές
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
• ½ κουταλάκι κανέλλα, ½ μπαχάρι, ½ μοσχοκάρυδο
• 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
• 1 κουταλιά σούπας αλεύρι.
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο και το κρέας σε μια κατσαρόλα και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το μπέικον, και το ζαμπόν. Τα τηγανίζουμε για 20 περίπου λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια, το κασέρι, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το αλεύρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο. Σταδιακά ανακατεύουμε μη μας κολλήσει. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ½ ώρα.
Μπορούμε να το σερβίρουμε και σαν κυρίως πιάτο. Συνοδεύουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πολύ απλά σκετό που για μένα είναι το καλύτερο !
14 comments:
Πω πω! Είμαι πολύ πρωϊνή και καθώς βλέπω τη συνταγή σου, σκέφτομαι πολύ να την κάνω σήμερα πούρχεται το αστέρι μου. Πολύ νοστιμιά μυρίζομαι Ρένα.
Καλημέρα, ωραίος μεζές και της ευκολίας που επιζητώ εγώ τελευταία!
-Νένα, με το καλό να δεχθείς το γυιό σου, το αστέρι σου!
Χθες εφτιαξα κάτι παρόμοιο με λουκάνικα Μανιάτικα που συνόδευσαν ένα ωραίο λευκό πιλάφι.
Γιατί η ευκολία που λέει και η Κατερίνα μας, είναι αυτό που χρειάζομαι κι' εγώ τούτον το καιρό.
Καλημέρες...
Καλημέρα. Νένα με το καλό να τον δεχτείς. Πιστεύω θα σας αρέσει. Κορίτσια πραγματικά πανεύκολο και μπορεί να γίνει και με χοιρινό χωρίς να προστεθεί σάλτσα ντομάτας. Πηνελόπη για πες για τα λουκάνικα :)
Να πω για τα λουκάνικα;
Να πω λοιπόν... πως τα υλικά μου ήταν σχεδόν όμοια
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κομμάτια, 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομένα, 3 φέτες μπέηκον ψιλοκομμένο, 250 γρ. τυρί καπνιστο κομμένο σε κύβους, 1 ποτήρι κρασί (κοκκινέλι είχα διαθέσιμο),1 κουτί ντοματάκια,1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ψιλές σχετικά ροδέλες, 1 μεγάλη κίτρινη κα μια πράσινη πιπεριά κομμένες σε κομματάκια. Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη και βασιλικό αποξηραμένο και 3-4 κόκκους μπαχάρι
Λαδάκι (όχι βούτυρο).
Στο λαδάκι σωτάρισα τις πιπεριές,τα μανιτάρια, το μπέικον. Μετά έριξα μέσα στην κατσαρόλα, τα ντοματάκια, το τυρί, αλατοπίπερο, μπαχάρια, τη ρίγανη και τον βασιλικό. Τα άφησα να πάρουν μια πρώτη βράση και αμέσως μετά έριξα το κομμένο λουκάνικο και το κρασί και το άφησα χαμηλώνοντας την φωτιά και ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό, μέχρι να ρθει να εξατμιστεί το κρασί και να "ανοίξει" ελαφρώς το λουκάνικο στις άκρες. Εκλεισα την φωτιά και σερβίρισα μαζί με άσπρο σπιρωτό πιλάφι.
Αντε και καλή μας όρεξη....
Δείχνει πολύ νόστιμο. Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Ευχαριστώ.
Γεια σου βρε Ρενάκι με τα ωραία σου!!
Ωραίο κρασομεζεδάκι, που πραγματικά το μόνο που χρειάζεται για να το απολαύσεις, είναι καλή παρεούλα!
Ωραίο φαγάκι, με τα όλα του. Και εντυπωσιακά σουρεαλιστική η φωτογραφία!
Το κασέρι το βάζεις από την αρχή; Δεν κολλάει; Συνήθως τα μανιτάρια και τις πιπεριές τα βάζω προς το τέλος, γιατί θέλω να τα "ακούω" στο δάγκωμα, να μην μαλακώνουν τελείως.
Πράγματι Έλενα τα περισσότερα πράγματα με καλή παρέα γίνονται καλύτερα και πιο απολαυστικά.
Juanita ναι, στην αρχή μπαίνει, δεν κολλάει καθόλου.
Η φωτό όλα τα ευρά!
Και η τηγανιά φυσικά δεν στο συζητώ !Το κασέρι καλά κάνεις και το βαζεις απο την αρχή για να βγάλει ολα τα λιπαρά και την νοστιμιά του.Μετά κάνεις και ωραίες παπάρες, οτι πρέπει για μένα που ειμαι αδύναμη και καχεκτική και ο γιατρός μου συστησε να πάρω λιγο βάρος!
Φαγητό παρείστικο που σηκώνει κρασί, γέλια πολλά και άλλα τέτοια ομορφα!
Ναι Αγγελικούλα μου είναι λίγο παχυντικό αλλά για μας τις καχεκτικές που λες είναι μια χαρά. Φιλενάδα έλα να συμφάγωμεν και να συμπαραμαρτήσομεν :))
Rena mou!!ektos apo nostimia exeis zwgrafisei sto serbirisma sou!!
geia sta xeria sou!!!
filakia!!!
Ωραίος ο μεζές! Θα τον προτιμήσω χωρίς βούτυρο :-)
Πωπω διάβαζα τη συνταγή σου Ρένα και θυμήθηκα μια παλιά αγαπημένη πολύ πλούσια συνταγή που είχα δει στο bbc και την έκανα μετά και τρελαθήκαμε: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/fruitybeefcasserolew_72908.shtml
Μου φαίνεται θα κάνω φέτος έναν συνδυασμό του μπεκρή μεζέ με το φρουτένιο μοσχάρι του Antony.
Έχω και ένα κρασί υπέροχο για την περίσταση, ό,τι πρέπει ο όλος συνδυασμός για ντερλίκωμα μπροστά στο τζάκι!
Post a Comment