Monday, December 22, 2008

Χοιρινό με μαυροδάφνη και μαρμελάδα κεράσι

Yλικά
• 2 κιλά χοιρινό μπούτι
• Μαυροδάφνη
• Χυμό πορτοκάλι και λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι, λάδι
• Μαρμελάδα κεράσι ή βατόμουρο
• Κορν φλάουρ (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε 2 κιλά χοιρινό μπούτι σε μαυροδάφνη, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, λάδι και πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα το βάζουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα στο ταψί λίγο βούτυρο ή λάδι και το ψήνουμε στους 180οC για 1 ½ ώρα ανά κιλό (άρα για 3 ώρες περίπου). Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε από την υπόλοιπη μαρινάδα και το λούζουμε να μην στεγνώσει. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγη από τη μαρινάδα προσεκτικά ώστε να μην γίνει πολύ ρευστή. Γύρω στο μισάωρο πριν ψηθεί το πασαλείβουμε με τη μαρμελάδα και το αφήνουμε να καραμελώσει. Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι σχετικά πηχτή. Στην περίπτωση που δεν έχει πήξει την βγάζουμε από το ταψί και τη δένουμε με κορν φλαουρ. Κατά το ψήσιμο αφήνουμε αρχικά το ταψί ξεσκέπαστο μέχρι να αρπάξει, στη συνέχεια το σκεπάζουμε και τέλος όταν βάλουμε την μαρμελάδα το αφήνουμε ανοιχτό.

7 comments:

faraona said...

Υπεροχη συνταγη οπως κι ολες εδω!Ειναι παντα εκλεκτες και με μερακι διαλεμένες!
Ευχομαι καλες γιορτες και καλα Χριστουγεννα με υγεια κι αγαπη!

elie said...

Γιορτινή και πεντανόστιμη φαίνεται η συνταγή σου!

Penelope said...

Kαλό μεσημέρι και από μένα.
Χοιρινό προγραμματίζω να κάνω κι' εγώ για το τραπέζι των Χριστουγέννων ως κεντρικό πιάτο και τα διάφορα άλλα περιφερεικά. Μου έδωσες καλή ιδέα Ρένα μας.
Εύχομαι και από δω ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλες και όλους και με την Νέα Χρονιά, μόνο Καλά βρε παιδιά μου.

Αγγελική Λ. said...

Επιτελους την είδα!Πολύ μου άρεσε αυτή η συνταγή σου και δείχνει τοσο ωραιο όσο την περιέγραφες!
Θα δοκιμαστεί, μπράβο Ρενάκι μου!

Anonymous said...

Χρόνια πολλά σε όλους!
Φαίνεται πολύ νόστιμη συνταγή και θα τη δοκιμάσω!
Μια ερώτηση: νομίζεις ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και άλλες μαρμελάδες? (ρωτάω γιατί έχω έτοιμες από το καλοκαίρι βερίκοκο, φράουλα και σύκο).
Βάνα

Rena said...

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αγάπη και καλά μαγειρέματα.
Faraona ευχαριστούμε για τις ευχές.
Elie είναι πολύ νόστιμη αρκεί να σου αρέσουν οι γλυκές γεύσεις στο φαγητό.
Πηνελόπη καλή επιτυχία αν το φτιάξεις.
Αγγελικούλα τώρα που την είδες έλα να τη δοκιμάσεις κιόλας.
Βάνα ανεπιφύλακτα προτείνω το σύκο, αλλά νομίζω ότι και οι άλλες δύο θα δένουν εξίσου γευστικά.
Kαλά Χριστούγεννα σε όλους!!

kiki said...

Πολύ καλό μου ακούγεται αυτό. Ταιριαζει στα γούστα μου!
Καλές γιορτές!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...