Wednesday, December 24, 2008

Προετοιμασίες παραμονής και ανήμερα

Χρόνια πολλά και καλά, σε όλους μας επισκέπτες και συνεργάτες. Τα παγωμένα φετινά Χριστούγεννα,λόγω καιρού και λόγω γεγονότων, ας γίνουν η αφορμή να αναζητήσουμε τη θέρμη στην και με την καρδιά μας.
Η Ρένα μας έδωσε ήδη μια γιορτινή συνταγή, μια πανδαισία καθώς διαβάζω, με χοιρινό. Εμείς όμως στην οικογένεια, έχουμε μια προτίμηση στη γαλοπούλα και στην παραδοσιακή γέμιση, τη γιορτινή τούτη μέρα. Επειδή μάλιστα είμαστε και πολλοί, η γέμιση -όνομα κατ ευφημισμό- μπαίνει μόνη της σε ταψί!


Μέχρι όμως να ψήσω τη δική μου γαλοπούλα και να αναρτήσω ποστ με λεπτομέρειες και φωτογραφίες, δείτε τα πιο πάνω video. Έχουν την προετοιμασία και το ψήσιμο του γνωστού πουλερικού. Πάνω σε αυτούς τους τρόπους και τις τεχνικές βαδίζω και εγώ. Είτε με το μπάνιο στο αλατόνερο και τα μυρωδικά, είτε απ ευθείας, αφού πλύνω καλά με ξιδόνερο το πουλερικό.

Μια ενδιαφέρουσα αφιέρωση στα εορταστικά τραπέζια έχει όπως πάντα το BBC Πληροφορίες γενικά για γαλοπούλες και άλλα ενδιαφέροντα, η βρεττανική κυβερνητική ιστοσελίδα. Άλλο ένα λινκ του ιστότοπου. Στις ευωχίες του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού λοιπόν!
Na τα πούμε;

4 comments:

Anonymous said...

Χρόνια Πολλά!

Katerina ante portas said...

Επίσης, χρόνια καλά και ευλογημένα!

kiki said...

Χρόνια πολλά Και του χρόνου Κατερίνα!

Katerina ante portas said...

Eπίσης Κiki μου, να χαίρεσαι όλους τους αγαπημένους σου. Φιλιά στη μαμά σου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...