Thursday, January 08, 2009

Λικέρ μανταρίνι

Υλικά:
500 γρ. μανταρίνια
400 γρ. ζάχαρη
750 ml κονιάκ ή μαύρο ή άσπρο ρούμι
1 ξυλάκι κανέλλα


Εκτέλεση:
Τα μανταρίνια θα χρησιμοποιηθούν με τη φλούδα, γι αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι για την προέλευσή τους, ώστε να μην κινδυνεύουμε από φυτοφάρμακα. Τα πλένουμε, κόβουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι γύρω από το κοτσανάκι τους και το αφαιρούμε. Τα τρυπάμε γύρω γύρω με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε μέσα σε γυάλα.
Ζεσταίνουμε το ποτό λίγο – όχι να κάψει – και διαλύουμε σ’αυτό τη ζάχαρη. Ρίχνουμε στη γυάλα το ζεστό διάλυμα και την κανέλλα, και μόλις κρυώσει κλείνουμε τη γυάλα. Την ξεχνάμε σε μέρος σκιερό για 30-40 μέρες.

Αν θέλετε να πιο έντονο το άρωμα του μανταρινιού, προτιμήστε το λευκό ρούμι. Εγώ προτιμώ την έκδοση με το κονιάκ.

3 comments:

Rena said...

Αχ τι καλά! Κι άλλο λικεράκι. Πρέπει να είναι πολύ μυρωδάτο, ε Αρχοντία? Ξέρεις αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα αντί κονιάκ ή ρούμι?

Νασος Παπαστυλιανού said...

Ελπίζω να μην εννοείς 500 μανταρίνια (!!!) αλλά μισό κιλό μανταρίνια. Αν χρησιμοποιήσουμε βότκα ή τσίπουρο (χωρίς μυρωδικά) ξέρεις μήπως αν παίρνει χρώμα?

Αρχοντία said...

Με ότι αλκοόλ θέλουμε γίνεται, και βότκα και τσίπουρο. Με το καθαρό οινόπνευμα που έχει πιο πολλούς βαθμούς, μάλλον θα θέλει άλλες αναλογίες.
Ναι 500 γρ, πάω να το διορθώσω, ευχαριστώ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...