Friday, January 09, 2009

Brownies, εύκολα και γρήγορα!

Υλικά
250γρ. βούτυρο
½ κούπα κακάο (εξαιρετικό, από τον «Σπόρο»)
1 ¼ κούπα ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι
4 αυγά
μια πρέζα αλάτι
4 βανίλιες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
α’ μπολ: Λιώνετε το βούτυρο (στα μικροκύματα για γρήγορα).
β’ μπολ: Χτυπάτε τα αυγά.
γ’ μπολ: Ανακατεύετε το κακάο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Προσθέτετε τα περιεχόμενα του α’ και β’ μπολ ανακατεύοντας, και στη συνέχεια το αλεύρι (όλα τα ανακατέματα γίνονται με αυγοδάρτη, δεν απαιτείται μίξερ). Αν επιθυμείτε προσθέτετε και καρύδια.*
Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ένα ταψάκι 20x20εκ. Βουτυρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις), για 30-35’ περίπου (η οδοντογλυφίδα την οποία θα μπήξετε στο κέντρο πρέπει να βγαίνει λίίίγο υγρή).
Αφήνετε να κρυώσει στο ταψί. Αναποδογυρίζετε σε ξύλο κοπής και κόβετε τα μπράουνις. Αν δεν καταναλωθούν αμέσως, καλύπτετε με μεμβράνη διότι ξεραίνονται εύκολα.
Σερβίρονται με παγωτό βανίλια ή σαντιγί, σιρόπι ή/και ξύσμα σοκολάτας.

*Τα έφτιαξα πολλές φορές τώρα τις γιορτές. Επειδή τα πιτσιρίκια της παρέας δεν καταναλώνουν ακόμα ξηρούς καρπούς (λόγω ηλικίας) αλλά δεν θέλαμε να τους στερήσουμε την μικρή κατάχρηση της σοκολάτας, έφτιαχνα ένα χώρισμα από το αλουμινόχαρτο μέσα στο ταψάκι και έριχνα εκεί λίγο από το μίγμα πριν προσθέσω τα καρύδια. Έτσι ήταν όλοι ικανοποιημένοι (χωρίς επιπλέον κόπο!)

11 comments:

witch of daffodils said...

ωραία είν' τούτα :)
καλέ κυρία, να βάλω ηλιέλαιο ΒΙΟ αντί(ς) για βούτυρο;

Maria B. said...

Ελλη, μπράβο!!! φαίνεται υπέροχο και τι φωτο !!!!!!

οπως είπες θα πρέπει να είναι απίθανο ζεστό και με παγωτό βανίλια!!

Maria B. said...

Ελλη, μπράβο!!! φαίνεται υπέροχο και τι φωτο !!!!!!

οπως είπες θα πρέπει να είναι απίθανο ζεστό και με παγωτό βανίλια!!

elie said...

γιατί όχι, witch, σε όσα γλυκάκια την έχω δοκιμάσει την αντικατάσταση μια χαρά "παίζει", γιατί όχι κι εδώ;

καλό είναι maria b. και προπαντός εύκολο! Αν κρυώσει, το ζεσταίνουμε λίγο στα μικροκύματα (λίγο, όμως μην "κάψουμε" το καρύδι)

Αγγελική Λ. said...

Καταπληκτικό!
Σοκολατένιο, εύκολο και ειμαι σίγουρη και πεντανοστιμο!
Επειδή και εγω σαν παιζάκι που είμαι αποφεύγω τα καρύδια ( άτιμη αλλεργία) στα σοκολατογλυκά μου βάζω συνήθως brazilian nuts που ειναι ωραία και βουτυράτα.
Λέω να το κάνω σήμερα Ελλη το brownie μια και έχω όλα τα υλικά.

NASSOS said...

Τελικά έχει πολιτογραφηθεί για τα καλά αυτό το γλυκό. Αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε απο την αφηρημάδα κάποιας που ξέχασε να βάλει baking powder στο κέϊκ της....
Ολο μπροστά μου το βλέπω και ποτέ δεν έπιασα να το κάνω και να παίξω μαζί του ..όπως λέει η elie.
Αφού είναι τόσο απλό, γιατί έχουν βγάλει έτοιμο μίγμα?

faraona said...

ΜΜΜΜμμμμ!!!Υπέροχο και πολυ εύκολο!
καλημεερουδια!

Αγγελική Λ. said...

Ellie συγχαρητήρια!
Το έκανα σήμερα το πρωί για τον κλασσικό καφέ του Σαββάτου.
Δεν έβαλα ξηροκάρπια διότι εχουμε και εμείς καμποσα παιδάκια και πασπάλισα επάνω με λιγη άχνη και λίγο κακάο.Δεν έμεινε ψίχουλο, φαγώθηκε όλο!
Κατοχυρώθηκε!

KitsosMitsos said...

Φαίνεται όντως εύκολο!

elie said...

faraona, kitsosmitsos
Εύκολο και γρήγορο, ναι!

αγγελική λ.
Χαίρομαι που σας άρεσε. Έχετε καθιερωμένο καφέ το Σάββατο; Τέλεια! Σου έχω και άλλες λιχουδιές για προγραμματισμένους και ξαφνικούς καφέδες! Προσεχώς...

Χα χα χα nassos, δεν την ήξερα την ιστορία του γλυκού!

kiki said...

Μπραουνις! Μιαμ! Εχω δεκάδες εκδοχές και τις λατρεύω όλες! Πολύ καλό το τιπ με το χώρισμα του ταψιού!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...