Friday, January 16, 2009

Αλμυρό κέικ


Αφιερώνω αυτη τη συνταγή στη φίλη μου τη Μαρία , με τις καλύτερες και πιο ξεχωριστές ευχές μας για τα πρώτα γενέθλια της πριγκιπισσας της !

Υλικά :

2 κουπες αλεύρι
1 κ. γλυκού μπέικιν παουντερ (ή χρησιμοποιήστε αλεύρι αυτοφούσκωτο )
2 αυγά
200 γρμ γιαουρτι
1 μεγάλη πιπεριά ή δυο μικρότερες (οτι χρώμα θέλετε)
100 γρμ μπεικον σε κυβάκια
200 γρμ τυριά ( 100 γρμ φέτα +100 κίτρινο έβαλα εγώ)
1/2 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση :
Τηγανίζουμε το μπέικον για λιγο ώστε να μοσχομυρίσει και να φύγει το πολύ λίπος . Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τα αυγά που τα χτυπάμε με το γιαούρτι . Προσθέτουμε τις πιπεριές , τα τυριά τριμμένα , το αλεύρι (+μπεικιν παουντερ) και τέλος το μπεικον . Αν η ζύμη μας είναι σαν την ζύμη του κέικ το αφήνουμε ως έχει , αν ειναι λίγο σφιχτή προσθέτουμε και το μισό φλιτζάνι γάλα . Λαδώνουμε πολύ καλα μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά περίππου .
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μείγμα στο μαφινοταψάκι και θα έχουμε 12 νοστιμα μαφινάκια :)
Μπορούμε να αλλάξουμε τα υλικά , να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε οτι δεν μας αρέσει . Εγώ σας δίνω μια νόστιμη εκδοχή ...μ΄απο όλα :)

15 comments:

Juanita La Quejica said...

Να της ζήσει της φίλης σου της Μαρίας η κορούλα της! Χρόνια Πολλά!

Μια με απ΄όλα για μένα παρακαλώ πολύ! Τα αγαπώ πολύ τα αλμυρά κέικ αλλά δεν μου πετυχαίνουν εύκολα στο ψήσιμο, όπως και τα γλυκά, αφού κάτι στραβό κάνω και στην μέση μένουν μισοψημένα, σνιφ!
Βλέποντας όμως τώρα τις οδηγίες, έχω την υποψία ότι τα ψήνω σε δυνατή φωτιά και γι αυτό την πατάω. Θα δοκιμάσω στους 170 που προτείνεις Λαμπρινή, μπας και γίνει και το δικό μου όπως φαίνεται το δικό σου από το πλάι, εξαιρετικά ψημμένο μέχρι το κέντρο και φουσκωτό!

Anonymous said...

Να ζήσει το πριγκιπισσάκι!
Αμάν Λαμπρινή μου έκαψες τα μάτια (και τα φρύδια μην σου πω) με το κέικ!
Στα υποψην και αυτό με απ'όλα το δικό μου, ειπαμε πρέπει να ανακτήσω τις χαμένες μου καμπύλες!

heart n soul said...

ω ρε μάνα μ' μια αφρατούμπα! Δώσε και μένα μπάρμπα! Νάου!
Και τις δικιές μου ευχές, μπράβο Λαμπρινή!

Rena said...

Πολύχρονη η πριγκίπισσα!! Λαμπρινή με έστειλες αδιάβαστη. Παίρνω ένα κομμάτι και πάω να το τσακίσω. Θα διαλέξω ένα χωρίς πιπεριά.

Anonymous said...

Το ένα κουταλάκι μπέικιν είναι αρκετό για δύο κούπες αλεύρι ή μήπως θα έπρεπε να βάλουμε περισσότερο;

cook said...

πολύ γιαμ γιαμ Λαμπρινη μου :)

Anonymous said...

Χαιρετώ την ωραία και νόστιμη παρέα σας!
Μόλις το έφτιαξα, και το έβαλα στο φούρνο (ελπίζω να μην μου κάνει κόλπα το φουρνάκι).
Έβαλα ελιές πράσινες αντί για πιπεριές και πάπρικα αντί για πιπέρι. Για να δούμε τι θα δούμε!
Τελικά το γάλα μου φάνηκε απαραίτητο στη συνταγή, αλλιώς είναι σαν ζύμη για κουλούρια...

Anonymous said...

Γεια και χαρά σας ομορφες :)
Καιρό εχουμε να τα πουμε , σε λιγο θα ρχοταν ωρα να ξανασυστηθούμε ;)

Jua , η κουζίνα μου ειναι αρκετά δυνατή και πανω απο 170 ειναι πολυ . Με δοκιμές τα βρισκεις αυτα , αλλα αστο το αθλημα :)

Αγγελική μου να σου πω ή να μου πεις "καλως ήρθες " ? :) :)

Χαρτ , εδωσα τη συνταγή σας για ενα κεικ με γλάσσο σε μια φιλη που ειναι vegan , να την κανει για τα 2α γενεθλια της κορης της . ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ και σε ευχαριστουν :)

Ρενάκι δεν τρως τις πιπεριές ? Ετσι και ο καλος μου αλλα σιγα σιγα τις συνηθίζει !

Ιμαμ (μιαμ μιαμ) νομιζω ειναι καλο το μπεικιν . Δεν περιμένουμε απο αυτο το κεικ να γινει "αφρος" . Γινεται ομως πολυ καλό και οχι ...στουμπος :)

Κουκιτσα μου λειψατε :) :)

Κατερίνα το χω δοκιμάσει με ελιές και γινεται πολυ νοστιμο !
Με το γαλα εχω μπερδευτει , μια το βαζω μια οχι και θα σου πω γιατι ...
α) Παιζει σημασία το γιαουρτι ! Με τα ελληνικά που ειναι στραγγιστα θελει οπωσδήποτε ενω με τα νερουλά γερμανικά ειναι οκ !
β) Δεν μετράω πια με κουπες και πολλες φορες ριχνω με το μάτι αλευρι μέχρι να "δεσει" !!!

Καλο Σαβ/κο σε ολους !! Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας για το Βιργινάκι :)

heart n soul said...

Χαίρομαι πολύ Λαμπρινή! καλό σ/κ και σε σένα:)

elie said...

Καλώς την πέρδικα! Δυναμικό καμ μπακ, βλέπω. Καλέ μήπως εκτός από νερουλά γιαούρτια εκεί στην ξενιτιά έχετε και δυνατά μπέικιν πάουντερ; Κι εγώ θα το έκοβα για 2 κουταλάκια επειδή κάπου διάβασα ότι μια κούπα αυτοφούσκωτο αλεύρι ισοδυναμεί με 1 κούπα απλό+1 κουταλάκι μπέικιν (στην ελλάδα, πάντα). Το δικό σου πάντως δείχνει τέλειο! Μιαμ!
(βούτυρο ή μαργαρίνη δεν βάζεις καθόλου, ε;)

Katerina εσένα σου πέτυχε;

Λαμπρινη said...

Elie mou :)
Εχεις δικιο η ισοδυναμία ειναι 1+1 . Τωρα εγω γιατι βαζω 1 τσουπωτο τσουπωτό (εντελως γεμάτο) κουταλάκι στις 2 κουπες ....θα σε γελάσω !!! χαχααα
Οπως και να χει στην Ελλάδα οι περισσοτερες βάζετε το αυτοφούσκωτο αλεύρι οποτε δεν θα υπάρχει προβλημα :)

Κατερινα , για κανε ανταπόκριση :)

Anonymous said...

Μπράβο Λαμπρινή, τέλειο το κεκάκι σου. Το έφτιαξα χθες και έγινε ονειρεμένο. Αφαίρεσα την πιπεριά (που δεν την τρώει η κόρη μου) και αντί για μπέηκον έβαλα γαλοπούλα φουαντρέ. Γάλα τελικά πήρε περισσότερο από το προτεινόμενο. ΄
Έγινε μούρλια, αφράτο και νόστιμο.

Πολλές ευχές στην εορτάζουσα!

Anonymous said...

Ειρήνη χαιρομαι που σας άρεσε !!! :)

Anonymous said...

Lamprinakiiiiii mou!!!
mmmmm!!!nostimo!!kai thaymasia emfanish kai sthn strigglh forma!!!
filia sto koukli!!!

Unknown said...

Το έχεις λίγο στεγνό όμως και θέλει κι άλλο ένα μισο φλυτζάνι γάλα. Παραλίγο να κάψω το μιξεράκι...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...