Sunday, January 25, 2009

Σαλάτα με τορτελίνια και πέστο

Υλικά
2 πακέτα τορτελίνια
2/3 κούπας σάλτσα πέστο
3-4 πιπεριές σε κυβάκια ή 4-5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο σε κομματάκια
5-6 λιαστές τομάτες σε κομματάκια
1 κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένα
Εκτέλεση
Βράζω τα τορτελίνια, τα στραγγίζω, τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα, τα περιχύνω με την πέστο και ανακατώνω απαλά. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατώνω απαλά.Σερβίρω.Το καλοκαίρι ανακατώνω την πέστο με 1 κεσεδάκι γιαούρτι και γίνεται πιο δροσερή.Τα υλικά είναι για τραπέζι, τα μειώνουμε όταν τη φτιάξουμε για 3-4 άτομα.
Vana

6 comments:

Rena said...

Πολύ ωραία Vana. Το γιαούρτι θα του πηγαίνει πολύ. Έχω αδυναμία στα ζυμαρικά και το ρύζι σε συνδυασμό με γιαουρτάκι. Αλήθεια η πιπεριά μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο χωρίς να χάσει σε γεύση? Βλέπεις δεν την πολυτρώμε. Θα μπορούσε ας πούμε να μπει κολοκυθάκι ή σπανάκι ή θα ναι τελείως αταίριαστο?

Anonymous said...

Ρένα, η πιπεριά και τα μανιτάρια δίνουν ένα τόνο δροσιάς στη σαλάτα αφού ο συνδυασμός της πέστο με τη λιαστή είναι κάπως βαρύς. Έτσι αν βάλεις το γιαούρτι φαντάζομαι ότι μπορείς να παραλείψεις τις πιπεριές χωρίς να βαρύνει το σύνολο.
Το ίδιο θα έλεγα και για το κολοκυθάκι ή κάποιο άλλο λαχανικό π.χ. τριμμένο λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο... Θέλει βέβαια δοκιμή για να το διαπιστώσουμε!
Το σπανάκι δεν μπορώ να το φανταστώ, θέλει τη δοκιμή του :)

heart n soul said...

την τσάκιζα μια γαβαθούλα τορτελίνια:)

Anonymous said...

Vana πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση σαλάτας ζυμαρικών. Την εκδοχή με το γιαούρτι και χωρίς πιπεριά θα ακολουθήσω και εγώ. Φαντάζομαι ότι πολύ ωραία θα είναι και με οποιοδήποτε άλλο κοντό ζυμαρικό.

Νασος Παπαστυλιανού said...

Vana είσαι υπέροχη και φαίνεται η εμπειρεία σου στο μαγείρεμα. Μιά απορία έχω, λόγω του ότι φτιάχνω μόνος μου το Τούρκικο manti, τις Κυπραίϊκες ραβιόλες ή τα τορτελίνια τέλως πάντων, όλα αυτά που είναι όμοια.
Είμαι περίργος αν η καλή σου σαλτσούλα ταιριάζει, μιάς και τουλάχιστον αλλάζει η γέμιση σε όλα αυτά... "το απλούστερο, το καλύτερο" που θα λέγανεμε.
Θα την δοκιμάσω λοιπόν, μιάς και είναι τόσο-τόσο απλή. Το αντε-πέστο βέβαια το κλασσικό,,, με τον βασιλικό, τα αμύγδαλα, παρθένο λαδάκι και σκορδάκι ή κάτι άλλο??

Anonymous said...

Nasso σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Έμπειρη δεν είμαι, η μαγειρική με ευχαριστεί και με ξεκουράζει.
Τα τορτελίνια που βάζω στη σαλάτα αυτή είναι με γέμιση τυρί και ίσως έπρεπε να το γράψω αυτό. Κι εγώ δεν ξέρω αν θα ταίριαζε μια διαφορετική γέμιση. Το πέστο ναι, το κλασσικό (μας αρέσει πολύ με κουκουνάρι)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...