Friday, January 16, 2009

Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού – νέος κύκλος

Για μία ακόμη σεζόν, το επιτυχημένο Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού του φίλου και αναγνώστη του blog, Θόδωρου Λέλεκα έρχεται να φέρει τον ερασιτέχνη οινόφιλο πιο κοντά στο κρασί, μέσα από τη γνώση και την πρακτική εξάσκηση.
Ο πρώτος κύκλος του 2009 ξεκινάει την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Κατά την διάρκεια του νέου αυτού κύκλου σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν θεωρητική κατάρτιση, αλλά και θα δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά από όλες τις σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, καθώς και χαρακτηριστικά Ελληνικά και εισαγόμενα γλυκά και αφρώδη κρασιά.Και αυτός ο κύκλος σεμιναρίων επιφυλάσσει στους συμμετέχοντες πολλές εκπλήξεις, όπως παρουσιάσεις από γνωστούς οινοπαραγωγούς, δοκιμές σπάνιων και εξωτικών κρασιών από την προσωπική συλλογή του Θόδωρου Λέλεκα, διοργάνωση τακτικών θεματικών οινο-γαστρονομικών δείπνων, επισκέψεις σε οινοποιεία, και πολλά άλλα.
Έχοντας προσωπική εμπειρία πλέον, μπορώ να πω πως έμαθα πολλά, γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα, δοκίμασα καταπληκτικά (και πολλές φορές ακριβά κρασιά) αλλά πάνω από όλα θα σταθώ στο παρεϊστικο κλίμα που επικρατεί στο σεμινάριο.
Παράλληλα, καθώς μαζί με τις παλιές "σειρές" είμαστε πλέον μπόλικοι, έχει δημιουργηθεί ένα όμορφο, άτυπο club, το οποίο θα συνεχίσει να διοργανώνει θεματικά οινο-γαστρονομικά δείπνα, εκδρομές, και άλλα έκτακτα. Γενικά θα συνεχίσουμε να περνάμε καλά, με καλό φαγητό, καλό κρασί και καλή παρέα, πάνω απ' όλα.
Για πιο πολλές πληροφορίες και εγγραφές, εδώ.
… Γιατί όσο πιο καλά μαθαίνουμε το κρασί, τόσο πιο πολύ το απολαμβάνουμε…

Ο Θόδωρος Λέλεκας είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου και Αποσταγμάτων, και Συντάκτης Οίνου και Οινο-γαστρονομίας στο περιοδικό «ΟΙΝΟΧΟΟΣ» της Καθημερινής και στο διαδικτυακό περιοδικό In2Life.gr.

5 comments:

Rena said...

Gianni, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Προσωπικά δεν είμαι γνώστης των κρασιών, μόνο να τα πίνω ξέρω. Πιστεύω ότι οι φίλοι μας που είναι γνώστες θα εκτιμήσουν όχι μόνο το άρθρο αλλά πολύ περισσότερο το σεμινάριο και την καλή παρέα που κάνετε!

Gianni said...

Ρένα αυτό μαθαίνεις σε ένα τέτοιο σεμινάριο. Να πίνεις. Να διαλέγεις το κατάλληλο κρασί για το φαγητό σου, ή το κατάλληλο φαγητό για ένα καλό κρασί.
Μέσα από τέτοια σεμινάρια ή εκδηλώσεις (για τις οποίες ενημερώνουμε και από εδώ) μπορείς να μάθεις πιο πολλά.
Όλοι έτσι ξεκινήσαμε άλλωστε...
Όσο για το σεμινάριο, μάλλον καθυστέρησα να βάλω την ανάρτηση. Από ότι έμαθα σήμερα σε μία ακόμη οινογευστική συνάντησή μας (με θέμα το συνδιασμό κρασιού και φαγητού, με την οποία και επίσημα αποφοίτησε "η τάξη μου") οι θέσεις σχεδόν έκλεισαν...

Nena said...

Το Σεμινάριο Φεβρουαρίου έχει ήδη συμπληρωθεί, αν διάβασα σωστά. Πάμε γι άλλα.
Ευχαριστώ Γιάννη θα τον ψάχνω και απο μόνη μου.

Gianni said...

Νένα έχει λίστες αναμονής. Από αυτές ξεκινά το επόμενο.
Οπότε αν θες στείλε τα στοιχεία σου να τα έχει ο κ. Λέλεκας

Juanita La Quejica said...

Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε και εμείς να πάρουμε μέρος σε ένα από τα σεμινάριά του. Δεν τα καταφέραμε μέχρι τώρα λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, αλλά προσωπικά το έχω βάλει στα to do.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...