Υλικά
35 σαβαγιάρ
2 κούπες καφέ ή σοκολάτα (ή μίγμα των δύο)
3 πακέτα τυρί κρέμα (μικρά)
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη1 &
1 & 1/2 φακελάκι γκαρνί χτυπημένα με το αντίστοιχο γάλα για να γίνει σαντιγί
Κακάο σκόνη ή σοκολάτα σκόνη.
Εκτέλεση
Φτιάχνω τη σαντιγί. Χτυπάω το τυρί με τη ζάχαρη άχνη και ενώνω τα δύο μίγματα.Βουτάω τα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνω μια στρώση στο πυρέξ.Απλώνω τη μισή κρέμα, πασπαλίζω με κακάο ή σοκολάτα.Επαναλαμβάνω με άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.Πασπαλίζω με κακάο ή σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας.Βάζω στο ψυγείο για αρκετές ώρες.(μπορείτε να βάλετε και τα δύο φακελάκια γκαρνί, απλά θα γίνει λίγο πιο ψηλό από το χείλος του πυρέξ)
Vana
12 comments:
Έχω βάλει 35 σαβαγιάρ, γιατί τα σαβαγιάρ που παίρνω από κάποιο εργαστήρι είναι χοντρούτσικα κι έχω μετρήσει ότι χρειάζομαι ακριβώς τόσα...
Ελπίζω ότι ξέρετε κι εσείς περίπου πόσα χρειάζεστε, αλλιώς για πρώτη φορά πάρτε λίγα παραπάνω... :)
Το γκαρνί είναι 1&1/2 φακελάκι.
Εχετε βραβειο!
Θα δοκιμαστεί αύριο κιόλας. Πολύ μου άρεσει αυτό το γλυκό και η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη από ότι φαίνεται. Ευχαριστώ Βάνα.
λιγουρεύω το τιραμισού αλλά και τη θράκα στο μπακγκράουντ!:)
Ρένα όντως εύκολη και ελαφριά επίσης.
Heart θράκα η ευλογημένη...
Ααααα θα σας μαλωσω!
Ακομα δεν τα εχασα τα κιλα και εχετε βαλει σκοπο να τα ξαναπάρω!
Βάνα Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!
bana mou!!pentanostimh kai eukolhh!!na parw duplo kommati mia kai thelw na diatrisw thn afratada mou!!!xaxaxa!!!
filia!!!
Αγγελική το χρειάζομαι ένα μάλωμα μπας και σταματήσω κι εγώ να τρώω...:)
Κλειώ άμα είναι για αφρατάδα, να πάρεις όλο το ταψί!!!
Καλο το τυραμισου αλλα απο ολα την θράκα ζήλεψα :) Να σαι καλά Βανα :)
Αν σου πώ οτι αυτό έψαχνα χρόνια τώρα και το βρήκα, θα με πιστέψεις?? Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ ρε συ..
Να 'σαι κι εσύ καλά Λαμπρινή!
Νάσσο, παρακαλώ!
Post a Comment