Thursday, January 15, 2009

Italian Seasoning

Τη συνταγή που ακολουθεί μας την έκανε δώρο η φίλη μας, Σοφία Ζ. από τον Πειραιά. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο forum και μετά από δική της άδεια, τη δημοσιεύουμε στη βασική σελίδα μας, το blog, για να τη δουν, όλοι οι φίλοι μας.

Ένα ωραίο μίγμα μυρωδικών που δίνει υπέροχο άρωμα στα ψητά (και κατσαρόλας) κρεατικά αλλά και στο ψάρι. Οι Αμερικανοί το ονομάζουν Italian Seasoning. Εγώ ουσιαστικά έχω αντικαταστήσει τη ρίγανη με αυτό.
Υλικά
3 κουταλιές σούπας αποξηραμένος βασιλικός
3 κουταλιές σούπας ρίγανη
3 κουταλιές σούπας αποξηραμένος μαϊντανός
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένος δυόσμος
1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεδρολίβανο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αποθηκεύουμε το μίγμα σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρείται για περίπου 6 μήνες.

9 comments:

elie said...

Ωραίο και μυρωδάτο. Μπράβο Σοφία Ζ.!

Αυτά τα μίγματα μπαχαρικών-μυρωδικών μου εξάπτουν την περιέργεια, μ' αρέσει να μαθαίνω τη σύστασή τους και να τα φτιάχνω μόνη μου.

Rena said...

Eξαιρετικό Σοφία. Κι εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ μίγματα μυρωδικών από φρέσκα ή αποξηραμένα υλικά. Σαφώς πολύ πιο υγιεινά και χωρίς τα συντηρητικά που περιέχουν τα διάφορα σκευάσματα του εμπορίου.

Αρχοντία said...

Να συμπληρώσω οτι αυτό το μείγμα εκτός από κρεατικά, δίνει πολύ ωραία γεύση σε όσπρια όπως π.χ. γίγαντες απλά βρασμένους.

Anonymous said...

Καλέ τι ωραια αρώματα ειναι αυτά!
Μπράβο Σοφία!
Μολις ξεαρρωστήσω που λεει και η ανιψια μου, τρεχω καρφί στον Μανδραγορα για προμήθειες διότι σπίτι μου το μονο ξερό αρωματικό ειναι η ρίγανη.

Juanita La Quejica said...

Αρωματικό και εξυπηρετικό να το έχουμε έτοιμο!
Αγγελική είσαι κρυωμένη; Περαστικά! Να ξεαρρωστήσεις γρήγορα!

Anonymous said...

Eυχαριστώ Χουανίτα αλλα δεν το βλέπω να με αφήνει..Το μονο καλό ειναι πως έχασα τα κιλά των Χριστουγέννων και όχι μόνο!

kiki said...

Ό,τι πρέπει για ψητά!

Juanita La Quejica said...

Αυτό πράγματι είναι καλό! Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι ημών που έλεγαν ουδέν κακό αμιγές καλού ε; Χαχα!
Οπως και να έχει, εύχομαι Περαστικά!
(Εμένα πάλι γιατί η όρεξη δεν κόβεται ποτέ μα ποτέ; Ακόμα και εγχείρηση να έχω κάνει, απτόητη δυστυχώς!)

Anonymous said...

Χαίρομαι που αρέσει. Σίγουρα θα το δοκιμάσω και σε όσπρια και ίσως και αύριο (επιτέλους Σ/Κ). Περαστικά στις άρρωστες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...