Sunday, February 22, 2009

Μπιφτέκια πιπεράτα

Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
4 κουταλιές νερό
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
(κρεμμύδι όχι, αυγό όχι)
για το πανάρισμα:
χοντροτριμμένα πιπέρια: μαύρο, άσπρο, πράσινο, κόκκινο
λίγο κόλιαντρο χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Ζυμώνετε κατά τα γνωστά. (Αν συνηθίζετε αυγό και κρεμμύδι, μη μου δίνετε σημασία, βάλτε κι απ’ αυτά.) Αφήνετε λίγο το μίγμα να σταθεί.
Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα «πανάρετε» στα πιπέρια. Τα αφήνετε μία ωρίτσα να σταθούν στο ψυγείο και τα ψήνετε σε αντικολλητικό σκεύος ή μαντεμένια πλάκα.
Συνοδεύονται πολύ ωραία από πολέντα ή πουρέ πατάτας. Απαραίτητη θεωρώ και μια πράσινη σαλάτα, απλή ή με μαριναρισμένα μανιτάρια.
Όχι, δεν είναι πολύ καυτερό το αποτέλεσμα, αυτό που κυριαρχεί είναι το συνδυασμένο άρωμα των πιπεριών.
Στις παρακάτω φωτογραφίες επιδεικνύω ξεδιάντροπα τα πιπέρια και τους μύλους μου (τελευταίο φετίχ ο ηλεκτρικός inox με το παντελώς άχρηστο αλλά... μουράτο φωτάκι, που μου δώρισαν τα Χριστούγεννα).


11 comments:

Rena said...

Αφήνω τη λαχταριστή συνταγή κατά μέρος (ευαίσθητο στομάχι βλέπεις) και κάνω ζουμ στα πιπέρια και στο μύλο. Τι ωραία gadgets! Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ μόνο μύλους χειροκίνητους, ο ηλεκτρικός καλός Elie? Boλεύει καλύτερα? Από εμφάνιση πάντος σκίζει.

lila said...

Πολύ ωραίες φωτογραφίες.
Και πολύ έξυπνη συνταγή,γεμάτη αρώματα.Μπράβο elie!
Και είμαι σίγουρη ότι δεν είναι ιδιαίτερα καυτερή γιατί δεν είναι όλα τα πιπέρια καυτερά.Το λευκό και το ροζ πιπέρι είναι περισσότερο αρωματικά,το μαύρο και το πράσινο καίνε περισσότερο.

Maria B. said...

Ελλη, όλα ωραια και πεντανόστιμα. Οπως ξέρεις δηλώνω για μια ακόμη φορά λάτρης της παρουσίασης σου.

Peter M said...

Elly, I love this idea...so simple, yet geniuus!

kiki said...

Κι εγώ ευαίσθητο στομάχι αλλά δεν θα αντιστεκόμουν εύκολα στο καυτερό αυτό μεζεδάκι!

Δείτε το θετικά. Το πιπέρι ξεκουνάει τον μεταβολισμό μας και κάνει καύσεις και ανεβάζει και τη θερμοκρασία του σώματος!

elie said...

Μια χαρά είναι οι χειροκίνητοι μύλοι. Τον ηλεκτρικό μου τον έφεραν δώρο τα Χριστούγεννα, δεν υπήρχε περίπτωση να "επενδύσω" σε τέτοια αγορά, έχει πλάκα αλλά όχι να δώσω επί τούτου τόσα χρήματα (κοντά στα 60 €).

Juanita La Quejica said...

Μεγειά, μεγειά!
Πολύ το ζήλεψα το χριστουγεννιάτικο δώρο σου γιατί λατρεύω τα πιπέρια, κόλιανδρο κλπ και η γεύση όταν είναι φρεσκοτριμμένα δεν παίζεται!
Και πόσο "χαρίζουν" στα μπιφτέκια! Ωραία ιδέα!

Vana said...

Κι εμένα μου άρεσαν (εκτός από την πιπεράτη συνταγή) οι μύλοι, αλλά και τα γλυκούλια βαζάκια σου με τα πιπεράκια!

heart n soul said...

από οταν ανακάλυψα το κόκκινο πιπέρι έγινα φανατική φαν, τι άρωμα! ωραια ιδέα elie!

NASSOS said...

Κανονικά δεν χρειάζεται κρεμμύδι, όπως και στο αυθεντικό κεμπάπ και όποιος θέλει το προσθέτει στο πλάι ή στην πίτα.
Οσον αφορά το αυγό, θα συμφωνήσω στο μισό: βάζω μόνο το ασπράδι για να σφίξει. Ο κρόκος δεν χρειάζεται

elie said...

Τα πιπέρια, τα μπαχαρικά γενικά είναι η αδυναμία μου. Τρελλαίνομαι να τα αγοράζω, να τα δοκιμάζω, να τα εντάσσω στην καθημερινότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...