Monday, March 16, 2009

3η ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μια έκθεση με ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί το 3ημερο 20,21,22 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρόκειται για την 3η Εκθεση (αφιέρωμα) στον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως μπορείτε να δείτε απο το σχετικό Site http://www.edpa.gr/
Θα συμμετέχουν : Πολιτιστικοί Οργανισμοί, Ιδρύματα Πολιτισμού, Πανεπιστήμια
Γυναικείοι Συνεταιρισμοί, Βιοτεχνίες Παραδοσιακών Φορεσιών, Αργυροχρυσοχόοι, Λαϊκοί Ζωγράφοι, Θέατρα σκιών, Εκδοτικοί Οίκοι, Μουσεία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Αδελφότητες, Όμιλοι, Ομοσπονδίες Πολιτιστικών Συλλόγων και Κρατικοί Φορείς. Υπάρχει ειδικό αφιέρωμα για την περιοχή της Θράκης με διάφορα δρώμενα.
Ολα τα περίπτερα θα έχουν το ενδιαφέρον τους, θα μας μάθουν πράγματα με ιδιαίτερη σημασία για την πατρίδα μας, τα προϊόντα της, τα έθιμά της, τα ήθη της και τον πολιτισμό της κάθε "ιδιαίτερης" πατρίδας του καθενός μας.
Πιστεύω πως θα είναι πολύ ευχάριστο για σας και τα παιδιά σας να ακούσετε και να δείτε πράγματα όμορφα για τις διάφορες γωνιές της Πατρίδας μας (γι' αυτό και σας το γράφω).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου που παρέλαβα στο γραφείο μου.
Οι φωτογραφίες είναι όπως γράφεται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου από την 2η Εκθεση και πραγματικά είναι πολύ όμορφες όλες τους.
Καλημέρα και καλή Εβδομάδα φίλες και φίλοι.



4 comments:

Rena said...

Eνδιαφέρουσα Έκθεση. Τώρα να πω ότι κόλλησα με τη 2η φωτο? Αυτά δεν είναι ψωμιά, κέντημα είναι. Ευχαριστούμε Πηνελόπη.

Δημήτρης said...

Να είσαι σίγουρος οτι αν ήταν Θεσσαλονίκη σίγουρα θα με έσερνε με το ζόρι η Αχτίδα μου , τρελλαίνεται για παραδοσιακά πράγματα.

Rena said...

Eυκαιρία να κάνατε ένα ταξιδάκι προς τα εδώ Δημήτρη :)

Penelope said...

Καλημέρες...
Ρένα μου, αν κάνεις το κόπο να μπεις στο link που σας έγραψα, θα σε οδηγήσει σιγά-σιγά και σε άλλες πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες απο τις προηγούμενες εκθέσεις.

Προσωπικά θα προσπαθήσω να πάω έχοντας μαζί μου και τον Θοδωρή, γιατί θέλω να καταφέρω να του δείξω μια παράσταση Καραγκιόζη που δείχνει να λατρεύει την φιγούρα του (του έχω βάλει μερικές στο δωματιό του στο εξοχικό).

Κύριε Δημήτρη μου, πολύ καλά θα σας έκανε η Αχτίδα σας. Κι' εγώ στην θέση της τα ίδια θα έκανα, αν είχα αρκετό διαθέσιμο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...