Υλικά:
1 ολόκληρο χταπόδι καθαρισμένο, πλυμμένο και στραγγισμένο
λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο
λαδολέμονο ή λαδόξυδο
ρίγανη
Εκτέλεση:
Τυλίγουμε το χταπόδι στη λαδόκολλα, και μετά με 3-4 στρώσεις αλουμινόχαρτο. Το θάβουμε στην καυτή χόβολη και αφήνουμε να ψηθεί 1 ώρα για κάθε κιλό.
Σερβίρουμε με το ζουμί που βγάζει κατά το ψήσιμο, και με λαδολέμονο ή λαδόξυδο και ρίγανη.
Αλλιώς, αυτοσχεδιάζουμε με τα μυρωδικά, προσθέτοντας ίσως στο ψήσιμο μερικούς κόκκους πιπέρι, ή ένα φύλλο δάφνης, ή στο λαδολέμονο μαϊντανό...
8 comments:
Eξαιρετικό!
Αρχοντία καλημέρα και χρόνια πολλά, εχθές που ψήναμε χταπόδι θυμήθηκα αυτήν την εκδοχή και ήθελα να το δοκιμάσουμε αλλά είχα ξεμείνει από λαδόκολα και ετσι δεν σταθηκε εφικτό. Την επόμενη φορά όμως θα το δοκιμάσω σίγουρα. Φαίνεται τόσο λαχταριστό!!!
και του χρόνου να είσαστε καλά!!!
Πολύ ωραία η ιδέα Αρχοντία μου, την επόμενη φορά που θα έχω χταποδάκι αλλά και διαθέσιμη θράκα (κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό) θα την δοκιμάσω.
αυτή δεν είναι συνταγή είναι ποίημα!
Αρχοντία πολύ ωραία ιδέα το χταπόδι στη χόβολη!!
Φαντάζομαι εννοείς στο τζάκι, έτσι?? Η σε κάποιο χτιστό φούρνο??
Και του χρόνου!! Καλή Σαρακοστή!!
Αρχοντία πεντανόστιμο και λουκουμάτο γίνεται! Όποιος έχει τζάκι να το φτιάξει και δε θα χάσει;)
Ωστε έτσι ε; στη χόβολη; Κι εγώ που μόνο για πατάτες την είχα. Για να φτιάξουμε και τούτη την εξαιρετικά ωραία συνταγή.
Πολύ ωραία ιδέα!
Post a Comment