Sunday, March 08, 2009

Γαρίδες Σαγανάκι

Υλικά:
4-5 γαρίδες
Φρέσκια αποφλοιωμένη ντομάτα
Αλάτι
Ταμπάσκο
Κονιάκ
Κέτσαπ
Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Ενα κομμάτι φέτα

Εκτέλεση :
Βγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες με προσοχή ώστε να μη φύγει το κεφάλι. Τις τοποθετούμε σε ένα πήλινο σκεύος, προσθέτουμε τη φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, αφού πρώτα την έχουμε στραγγίσει καλά. Υστερα ρίχνουμε το αλάτι, το ταμπάσκο, το κονιάκ, την κέτσαπ και την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και βάζουμε το σαγανάκι στο φούρνο για 10 λεπτά. Αν θέλουμε να είναι νηστίσιμο το πιάτο, παραλείπουμε τη φέτα.

Photo: www.freedigitalphotos.net

13 comments:

Anonymous said...

Υπέροχο μεζεδάκι Ρενάκι:)
Πώς να το "αλμυρίσω" χωρίς να βάλω τυράκι? Να βάλω λες ριγανούλα μπόλικη? Μήπως λίγη λιαστή τομάτα μαζί με τη φρέσκια? Τι λες?

Rena said...

Βάνα μου νομίζω λιαστή ντοματούλα του πάει μια χαρά. Τη ρίγανη προσωπικά θα την απέφευγα αλλά αν σας αρέσει γιατί όχι? :)Κάποια στιγμή είχα παραλείψει την κέτσαπ και είχα βάλει λίγο μουστάρδα. Του πήγαινε μια χαρά.

Anonymous said...

Λαδάκι δεν βάζουμε;

Rena said...

Όχι δε βάζω, αλλά αν εσείς θέλετε ασφαλώς και μπορείτε.

ΕΛΕΝΑ said...

To αγαπημένο μας σαγανάκι!!
Με φετούλα είναι σκέτη απόλαυση!!
Ρενάκι με φρέκια ντομάτα όπως λες, έχει μεγάλη διαφορά στη νοστιμιά, απ' ότι αν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια κονσέρβας!

Anonymous said...

Ωραίες γαριδούλες Ρένα! Μου αρέσει η σάλτσα που περιέχει κονιάκ και ταμπάσκο. Μπαίνουν στο πρόγραμμα!

kiki said...

Τις βράζεις από την αρχή μαζί με τη ντομάτα; Γίνεται η ντομάτα σε δέκα λεπτα ή κρατάει λίγο; Τις κάνω κάπως έτσι αλλά βράζω λίγο πρώτα τη σάλτσα και μετά προσθέτω τις γαρίδες στο τέλος. Από τα σούπερ αγαπημένα μου μαζί με τα μύδια σαγανάκι!

Maria B. said...

Υπέροχο φαγάκι! εγω βάζω και λίγο λαδάκι και βεβαίως - βεβαίως όπως αναφέρεις οπωσδήποτε κονιάκ!!!!

απ' τα αγαπημένα όλης της οικογένειας!!!

Rena said...

Έλενα κι εγώ με φετούλα το προτιμώ.
Ειρήνη το κονιάκ με ταμπάσκο δε το παραλείπω ποτέ. Κική ναι, ναι από την αρχή η ντομάτα. Γίνεται μια χαρά. Μαράκι έβαζα κι εγώ παλιότερα αλλά τελευταία το χω καταργήσει, νομίζω ούτε καν χρειάζεται, για τα δικά μας γούστα πάντα.

Unknown said...

Την καλησπέρα μου....καλή μου φίλη!
Η συνταγή σου καταπληκτική και πεντανόστιμη θα έλεγα.Αυτή η γαριδούλα,οπου και να μπει,αφήνει εκείνη τη θαλασσινή γεύση,που είναι...μαγική.Τη φτιάχνω κι εγώ την συνταγούλα σου,με μία μικρή παραλλαγή.Όταν τις φτιάχνω για την οικογένεια,αφήνω το κέλυφος ολόκληρο,αφού αφαιρέσω το εντεράκι και αυτό,γιατί μας αρέσει να ρουφάμε το ζουμάκι τους.Αν είναι βέβαια,για επίσημο τραπέζι,τότε τις φτιάχνω όπως εσύ.Προσθέτω επίσης πάντα,λίγο σκορδάκι και σίγουρα...μαινδανό,που του πάει...πολύ.
Καλό σου βραδάκι!
Λία...

Rena said...

Λία, σκορδάκι ε? και μαϊντανό...σούπερ φαίνεται θα το δοκιμάσω καλή μου την επόμενη φορά. Νομίζω θα είναι τέλειο. Ευχαριστώ πολύ. Όσο για το κέλυφος έχεις δίκιο, κι εγώ τρελλαίνομαι να τις τρώω έτσι τις γαριδούλες, μόνο και μόνο για το ζουμάκι αλλά έλα που έχουμε και δύσκολους στο σπίτι... :))

Juanita La Quejica said...

Συνήθως όταν τις κάνω με ντομάτα την βράζω πρώτα ξεχωριστά για λίγο την σάλτσα, είτε στην κατσαρόλα είτε στο φούρνο. Αφού όμως λες ότι μαλακώνει, θα το δοκιμάσω για να γλυτώσω και τις έξτρα κινήσεις.

Nena said...

Πολύ ωραίο! Η ντομάτα δεν θέλει βράσιμο περισσότερο από 20-25 λεπτά γιατί μετά αφήνει υγρά και χαλάει ως σάλτσα. Έτσι, βράζουν 10 λεπτά μαζί όλα πριν το τυρί και άλλα 10 λεπτά μετά το τυρί είναι ό,τι πρέπει. Απ την άλλη γλιτώνετε το αρχικό βράσιμο απ το οποίο θα χρειαζόσασταν λίγο απ το ζουμί των γαρίδων για να νοστιμέψει η σάλτσα κι έτσι θα την βράζατε παραπάνω ώρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...