Wednesday, March 11, 2009

Μπισκότα κανέλλας

Από όταν είμασταν μικρά, η μαμά μου μας έφτιαχνε αυτά τα μυρωδάτα μπισκοτάκια (και όχι μόνο σε περιόδους νηστείας), γιατί είναι επιπλέον εύκολα και γρήγορα!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 βανίλια

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και μετά το προσθέτουμε σιγά σιγά έως ότου φτιάξουμε μια ωραία ζύμη.Ανάλογα με το ποτήρι μας που είναι και η μεζούρα μας, θα βάλουμε ή όχι όλο το αλεύρι μας. Εγώ τα γεμίζω έως πάνω και μου το παίρνει όλο.Απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι ή τον πλάστη και την κόβουμε με κουπ πατ ή το ποτήρι μας πάλι.Ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (εγώ βάζω 2 ταψιά τη φορά).Όταν τα βγάζουμε είναι μαλακά, όταν κρυώνουν σφίγγουν και γίνονται τραγανά γι' αυτό μην τα αφήσετε να ψηθούν πολύ.Βγαίνουν περίπου 70 κομμάτια.Αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείψτε τη σόδα.
Καλή Επιτυχία!!!

Vana

18 comments:

Rena said...

Αυτά τα μπισκοτάκια μου θυμίζουν Πάσχα. Η μητέρα μου συνήθιζε να τα φτιάχνει τη Μεγαλοβδομάδα για να υπάρχει κάποιο φίλεμα στο σπίτι. Τα έφτιαχνε όμως σαν κουλουράκια σε μικρές κοτσιδούλες. Θα τα φτιάξω κι εγώ στην πρώτη ευκαιρία.

Vana said...

Ρενάκι και η μαμά μου κοτσίδες τα κάνει! Η ζύμη όμως με παιδεύει κι εγώ μια ταχύτητα τη θέλω :)))))

ΑΧΤΙΔΑ said...

Χάρηκα που σε βρήκα, σήμερα που δεν είμαι πολύ και στα καλά μου θα έτρωγα πίστεψε με ένα κουτί ολόκληρο απο τα υπέροχα μπισκοτάκια σου καλή μου.Την αντιγράφω και όποτε θες να σου γράψω μια συνταγή για μπισκοτάκια της γιαγιάς μου πολύ απλή που δέχεται άπειρες αλλαγές αλλάζοντας απλά το άρωμα.Υπέροχο το μπλοκ σου , το βάζω στα αγαπημένα μου και έχω επίσης μια συνταγή που κάνω καριόκες χρόνια .Δεν αγοράζω ποτέ δεύτερο κέρασμα .

Rena said...

Αχτίδα μου καλημέρα! Χαίρομαι που είσαι μαζί μας. Ασφαλώς και να μας στείλεις τη συνταγή της γιαγιούλας σου. Θα χαρούμε να τη μοιραστείς μαζί μας. Ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια για το μπλογκ μας. Δεν είμαι μόνη εδώ. Είμαστε αρκετοί φίλοι που συνεισφέρουμε ο καθένας όσο μπορεί και μοιραζόμαστε ιδέες, γεύσεις και εμπειρίες όχι μόνο σε επίπεδο μαγειρικής. Όσο για τις καριόκες θα ήθελα να έχουμε και τη δική σου συνταγή, από ότι θυμάμαι ο Δημήτρης μας είπε ότι τις φτιάχνεις υπέροχες. Καλά να περνάτε!

Anonymous said...

Ότι περιέχει κανέλλα με συγκινεί ιδιαίτερα! Φαίνονται πολύ λαχταριστά και τραγανά! Και εύκολα! Θα τα φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις.

heart n soul said...

ωραία κι εύκολα μπισκότα για όλο το χρόνο! με υγιεινό λάδι, χωρίς αυγά και βούτυρα, τρώμε χωρίς τύψεις για την υγεία μας. Και κάνουμε και παραλλαγές άμα θέμε έτσι; ξύσμα, κακάο, μισά-μισά, μαστίχα. Αν και το κανέλα-πορτοκάλι είναι αγαπημένο:) θα τους πηγαίνει και κάρδαμο!

elie said...

Αγαπημένα, είτε ως κουλουράκια είτε ως μπισκοτάκια.
Αυτές τις μέρες μπισκοτοφτιάχνω κι εγώ αλλά... αμαρτωλά με αυγά και βουτύρατα. Heart, θα γκρινιάξεις τώρα ή θα περιμένεις να τα ποστάρω;

Anonymous said...

Ειναι αγαπημένη γευση και για μας αυτα τα κουλουράκια :)

Καπου τα χω γραψει εδω μεσα πριν κανα 2 χρονια ....Χαρτ εγω κανω παντα παραλαγες με κακαο κλπ και πασπαλίζω σουσάμι :)

Βανα πολυ εξυπνο που τα κανεις με κουπ πατ δειχνουν τελειως διαφορετικά :) ( η ..γνωστη απο αλλα μερη εισαι ??)

Anonymous said...

Heart, μου άρεσε η παραλλαγή με το κάρδαμο. Αλλά πώς το χρησιμοποιούμε? Το ανοίγουμε και βάζουμε τα σποράκια ή άλλιώς?

Vana said...

Ειρηνάκι να τα φτιάξεις!

Heart μαζί σου για παραλλαγές! Αν χωρίσεις τη ζύμη στα τρία και βάλεις διαφορετικά μυρωδικά, έχεις τρεις γεύσεις x 20 μπισκοτάκια ;-)

Λαμπρινή ναι εγώ είμαι!

Olga said...

Καλησπέρα, απο Ξάνθη!Τα μπισκοτάκια, πράγματι δεν τα ξέρω!Εκείνα όμως που ξέρω, και...δυστυχώς δοκιμάζω συχνά, είναι τα γλυκά του Παπαπαρασκευά!!Τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!Αχ!! Οι καριόκες και τα πούρα και τα ανώμαλα του!!!Σήμερα που έχω τα γενέθλια μου, και θα... το κάψουμε με τις φίλες μου, για επιδόρπιο θα έχουμε τον Κορμό του!![Μήπως είμαι λίγο...σαδίστρια;;;]!!Γι'αυτό και δεν τα πολυκαταφέρνω στα γλυκά!!Καλο απόγευμα...

heart n soul said...

elie :)) Απλά θα υποκύψω και θα κεραστώ!:)
Ειρήνη σκέφτηκα το κάρδαμο γιατί το βρίσκω συχνά σε συνταγές με πορτοκάλι. Ανοίγουμε τη φουσκίτσα, βγάζουμε τα σποράκια και τα κοπανάμε στο γουδί.
Vana ζήτω το τρικολόρε!:)
Όλγα, πάνω που ήμουνα έτοιμη να γράψω σχόλιο στις καριόκες:"τι κρίμα που δεν έχουμε κάποιον από Ξάνθη να μας πει αν είναι αλήθεια αυτό που διάβασα για το ζαχαροπλάστείο της Ξάνθης (το ίδιο που αναφέρεις!) και αν οι καριόκες είναι παραδοση στην Ξάνθη" και με πρόλαβες! Θέλουμε την συνταγή!:)

Juanita La Quejica said...
This comment has been removed by the author.
Juanita La Quejica said...

Και σουσαμάκι ταιριάζει πολύ. Είχα χάσει τη συνταγή, είναι πράγματι νοστιμότατα και εύκολα, ακόμα και όσοι δεν ασχολούμαστε με ζαχαροπλαστική συνήθως τα φτιάχνουμε με αρκετή επιτυχία.
Εδώ είναι και η συνταγή της Λαμπρινής:
http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/03/blog-post_30.html

Unknown said...

Σε παρακολουθω συνεχεια οι αναρτησεις σου ειναι καταπληκτικες περιγραφη,ευκολοχρηστες, ολα τελεια. Φτιαχνω αρκετες,Μ'αρεσουν τα κουλουρακια λκανελλας μοιαζουν λιγο στη συνταγη με τ α μελομακαρονα,θα προσπαθησω να φτιαξω το χαλβα φαρσαλων.Φιλια και νασαι καλα να μας πληροφορεις.

Nena said...

Πολύ ωραία συνταγή. Την θυμάμαι απ τη Λαμπρινούλα. Υποθέτω ότι όταν λες γενικώς αλεύρι, θα εννοείς αυτό για όλες τις χρήσεις ε; Ωραίες οι συνταγές σου κι ευχαριστώ.

Vana said...

Νένα από αλεύρι έχω βάλει και ολικής και έγιναν πολύ ωραία!
Τώρα είδα και τη συνταγή της Λαμπρινής, ίδια είναι και κάνει και το "τρικολόρε" που λέει και η heart :)
Ελευθερία κι εγώ φανατική ακόλουθος του HFL από την πρώτη στιγμή που το ανακάλυψα! Τα παιδιά έχουν φτιάξει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τους παρακολουθώ ανελλιπώς! Τιμή μου δε που αναρτούν τις δικές μου συνταγές, τους ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τη Ρένα :))))

Nena said...

Α, το σωστό να λέγεται. Από ατμόσφαιρα σκίζουμε!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...