Sunday, March 22, 2009

σαλάτα "μεξικάνικη"

Συμπαράσταση στους νηστεύοντες!

Σκέφτομαι ότι (τουλάχιστον κάποιοι από σάς που συνήθως τρώνε όσα δεν τρώνε τώρα) δυσκολεύεστε να βρείτε τι να μαγειρέψετε 50 μέρες χωρίς κρέας, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά και είπα να σας προτείνω την σαλάτα που έφτιαξα χτες. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμη και μπορεί ν΄αποτελέσει πλήρες (νηστίσιμο) γεύμα.

Φτιάχνοντάς την, την ονόμασα "μεξικάνικη" (λόγω των περισσότερων υλικών) και στη συνέχεια προσπάθησα να την κάνω (λόγω ονόματος ) ακόμα πιο μεξικάνικη. Να λοιπόν τι χρησιμοποίησα :

-1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (290 gr καθαρό βάρος - καλύτερα βέβαια θα ήταν ξερά φασόλια βρασμένα, αλλά ήθελαν "φούσκωμα" και βράσιμο και δεν προλάβαινα) - και περισσότερα να βάλετε, ακόμα καλύτερα!
-1 κονσέρβα αραποσίτι (η ελληνική λέξη για το καλαμπόκι, παρακαλώ!) (280 γρ χωρίς τα ζουμιά - βάλτε καλύτερα κατεψυγμένο, που εγώ δε βρίσκω)
-2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
-3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα (βάλτε και παραπάνω - της πάει πολύ το κρεμμυδάκι!)
-1 ματσάκι μαϊντανό
-[καρότο σε κυβάκια (δεν έβαλα, αλλά μάλλον θα πηγαίνει επίσης)]
-[κόλιαντρο φρέσκο (δεν είχα να βάλω, αλλά σε όποιον αρέσει θα έλεγα να βάλει)]

Και για το dressing :

-1/3 φλ. ξύδι
-1/2 φλ. λάδι
-1/2 κ (κουταλάκι) αλάτι
-1/2 κ πιπέρι Cayenne (αν δεν σας αρέσει η αψάδα του, παραλείψτε το)
-1 κ πάπρικα
-1/2 κ σκόνη κόλιαντρου
-1 κ σκόνη κύμινου
-1 Κ (κουταλιά σούπας) μουστάρδα σκόνη (όσοι δε νηστεύουν, μπορούν να βάλουν 2 Κ μουστάρδα σε αλοιφή)
-[1 κ σκόνη κρεμμυδιού, που δεν είχα, αλλά είμαι σίγουρη ότι της πάει πολύ]

Απολαύστε την!

14 comments:

Gianni said...

Μπράβο Αγγελική. Μια τέτοια ιδέα έψαχνα για απόψε το βράδυ.
Θέλω να κάνω αποτοξίνωση από τα θαλασσινά της Θεσσαλονίκης.
Τα υλικά υπάρχουν όλα στα ντουλάπια, οπότε θα δοκιμαστεί.

Vana said...

Σκίζει από εμφάνιση, θρεπτικά συστατικά και σίγουρα και από γεύση!
Ίσως βάλω λιγότερα μπαχαρικά στο dressing, σίγουρα όμως θα τη φτιάξω!

cook said...

μμμμ....την κανω κιεγω,μονο που συνηθως παραλειπω τα φασολια...αντι αυτου βαζω φασολακια και καροτακια

Αγγελικη Ν said...

Ωραία ιδέα συνονοματούλι! Πάντα τέτοια!

Rena said...

Υγιεινό και νόστιμο! Και κύμινο ε? Θα δοκιμαστεί.

heart n soul said...

Αντζέλικα, τι μη νηστίσιμο έχει η μουστάρδα αλοιφή;;;

NASSOS said...

heart n soul...απο κάτω απο την μουστάρδα αλοιφή, κρύβονται μπαμπέσικα ζουμερά παϊδάκια....

άλλη Αγγελική said...

Gianni, ελπίζω να μη σ΄απογοήτευσε η συνταγή μου!

Vana, τα μπαχαρικά δεν είναι εξεζητημένα - αν τα έχεις, βάλ΄τα! :-)

cook, πολύ ωραία μου ακούγεται και η δική σου εκδοχή, αλλά νομίζω ότι τα ξερά φασόλια της χαρίζουν πολύ της συγκεκριμένης σαλάτας.

άλλη Αγγελική said...

Αγγελικούλα (Ν) να ζούμε και να χαιρόμαστε... ό,τι και όσο μπορούμε... :-)

Ρενάκι, υγιεινότατο, αν δεν είναι από κονσέρβες. Αλλά και με μία μόνο κονσέρβα, παίζεται το πράμα
:-D
Και κύμινο! Ναι!

Ηeart, σε κάποιες μουστάρδες έχω δει να περιέχουν αυγό - μόνο γι αυτό το λέω.

Gianni said...

Αγγελική την έβαλα πάνω σε χοντροκομμένο μαρούλι και ρόκα.
Έβαλα πιο πολύ μουστάρδα και τελικά μας άρεσε.
Σε ευχαριστώ. :)

Nena said...

Καλά ε, πολύ ωραία ιδέα. Τάχω όλα!Κέφια δεν έχω...

Juanita La Quejica said...

Και όποιος δεν αρκείται στην σαλάτα, ας τα σωτάρει σε ελαιόλαδο τα υλικά και ας γεμίσει τορτίγιας, αραβική πιτούλα ή έστω και φρατζολάκι για σάντουιτς.

kiki said...

Κακομοίρα μου, ουέ κι αλιμονο και τα φας και μετά αρχίσεις τα γέλια! Ξέρεις εσύ! :-p
Τέλεια η σαλατίτσα!
Φιλιά!

άλλη Αγγελική said...

Γιάννη, μόνο τελικά σας άρεσε;
Παρακαλώ! Παρακαλώ! :-)

Νενίτσα, γιατί, κορίτσι μου; Ξεκίνα και θα σού ΄ρθουν και τα κέφια!

Χουανίτα καλή ιδέα!

Κική, ΚΙΚΗΗΗΗ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...