Wednesday, March 25, 2009

Σκορδαλιά με πατάτα


Υλικά
4-5 πατάτες βρασμένες
3-4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο ζεστό νερό
Ξύδι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Λειώνουμε τις πατάτες στο μούλτι ή στο μύλο του πουρέ προσθέτοντας ζεστό νερό για να μην κολλήσουν (περίπου 1 ½ φλιτζάνι νερό). Ρίχνουμε το σκόρδο λειωμένο κι αυτό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το λάδι και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

19 comments:

NASSOS said...
This comment has been removed by the author.
Vana said...

Χρόνια Πολλά!
Αυτή τη σκορδαλιά τιμήσαμε κι εμείς σήμερα! Τώρα τι μασουλάνε? Μαϊντανό?

NASSOS said...

Χρόνια πολλά...Βάνα άστο για test για αυτούς που σε αγαπάνε.
Επειδή πάντα την φτιάχνω με ψωμάκι σωστό και πραγματικά μπαγιάτικο, θέλω να ρωτήσω γιατί κάνετε όλη αυτή τη διαδικασία με την πατάτα και δεν χρησιμοποιείτε έτοιμες νιφάδες για πουρέ?? Εεεε??
Κλασικό επιδόρπιο σήμερα, ο μπακλαβάς με αμύγδαλο....τρώγεται σαν τις καριόκες λέμε τώρα ..ναί??

Rena said...

Μέντες Βάνα μου, μέντες χαχχαχα.

Νάσο, γίνεται και με έτοιμο πουρέ (τις νιφάδες που λες) αλλά έχει καμιά σχέση? Για ευκολία βέβαια,ναι δε το συζητώ. Με ψωμί δε μου αρέσει μωρέ, φαίνεται το λάδι έντονα μετά και δε το μπορώ με τίποτα. Μπακλαβά με αμύγδαλο ε? Έφαγες τέτοιο καλό σήμερα? Μόνος χωρίς να μας κεράσεις? Απαράδεκτος :P

Anonymous said...

Οι ποσότητες λαδιού ξυδιού;

Rena said...

Υπολόγισε το λάδι στο μισό φλυτζάνι κι αν χρειαστεί προσθέτεις. Για το ξύδι αρχικά ένα σφηνάκι και μετά πάλι κατά βούληση. Αν δε τη θες πολύ δυνατή μείωσε και το σκόρδο στα 2-3 (τα δίνω ενδεικτικά γιατί διαφέρουν και τα μεγέθη)

Juanita La Quejica said...

Και του χρόνου Ρένα.
Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες!

NASSOS said...

Και του χρόνου Ρένα! Χτές μεσάωυχτα το έφτιαξα, τον σιρόπιασα και τον τιμήσαμε ιδιατέρως...αλλά έμεινε πολύς και θα τον πάω στη ταβέρνα εδω δίπλα να τον κεράσει...
Φτιάχνω αυτόν της Μαρίας Β. Στην σελίδα μας δεν υπάρχει βέβαια, αλλά την έχω έτοιμη με φωτος για την δικιά μου

NASSOS said...

Και του χρόνου Χουανίτα!!
Εχουμε τέτοιους εδώ ή το λές γενικά??

Ειρήνη said...

Ρένα μου και εγώ με πατάτα την προτιμώ. Έτσι την έφτιαχνε πάντοτε η μαμά μου και την έχω συνηθίσει. Η πεθερά μου που την έφτιαχνε με ψωμί ήταν σκέτη αποτυχία αλλά και όπου αλλού την έχω δοκιμάσει δεν με ενθουσίασε. Ίσως θέλει πολύ ιδιαίτερη δεξιοτεχνία για είναι ομογενειοποιημένο το μίγμα.
Εν πάση περιπτώσει, και του χρόνου, είτε με πατάτα, είτε με ψωμί...

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι και του χρόνου!!!
Περάσατε όμορφα??
Φέτος την έφτιαξα κι εγώ με πατάτα, ίδια συνταγή δηλαδή με την δική σου, ενώ πέρισυ με ψωμί και καρύδια.

Ειρήνη γίνεται πάρα πολύ καλή και με ψωμί, θέλει απλά προσοχή στις ποσότητες και όπως λες να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα!!

Νάσο έκανες τον μπακλαβά της Μαρίας μας?? Μα δεν είναι τέλειος!!
Αυτον έφτιαξα κι εγώ εχθές και κοντεύουμε να τον εξαφανίσουμε!!

Maria B. said...

Εγω παιδιά με την σκορδαλιά έχω πάρει διαζύγιο αλλα οι υπόλοιποι στο σπίτι που την φάγανε με ηθικό αυτουργό την μητερούλα είπαν ότι ήταν πολύ ωραία. Σαν της Ρενας την έφτιαξε μόνο που δεν έβαλε νερό.
Και του χρόνου παιδιά να είμαστε καλά!!!!

Νάσσο, σου έγινε ωραίος ο μπακλαβάς ???? χρυσοχέρη μου εσύ !!!
Για στειλε μας καμμια φωτο!

NASSOS said...

Μαρία..τον μπακλαβά και το γαλακτομπούρεκό σου τα φτιάχνω συχνά πυκνά. θα σου στείλω φωτο στο email.

Τούτη τη φορά όμως θα τη βάλω λίγο "πειραγμένη" με λίγο μαστίχα αντί γαρύφαλλο στη γέμιση... και με την άδειά σου φυσικά, θα την βάλω στην σελίδα μου, που πάει θα έλεγα ...ναι??
Τελικά δεν ξεκολάς και εσύ απο το hungry....

Rena said...

@Juanita να επίσης. Ευχαριστώ.

@Νάσο, ωραιότατος ο μπακλαβάς σου. Γεια στα χέρια σου.

@Ειρήνη μου κι εγώ από τη μάνα. Με ψωμί φτιάχνει η πεθερά μου αλλά δε μου αρέσει το ίδιο. Τραβάει πολύ λάδι.

@Έλενα ωραία περάσαμε, αν και είμαι αρρωστούλα πάλι. Με τσάκισε φέτος. Σου άρεσε με την πατάτα?

@Μαρία μου το ξέρω...οι υπόλοιποι την ευχαριστήθηκαν?

kiki said...

Μοιάζουν οι συνταγές μας. Λεμόνι αντί για ξύδι και ζωμό ψαριού αντί για νερό βάζω εγώ. Και του χρόνου Ρένα!

Maria B. said...

Νάσσο μου, είδες τι μας κάνει το Ρενάκι ?? για να το αγαπάμε τριγυρίζουμε στα λημέρια της !!!

Αφού είσαι τοσο καλό και γλυκό παιδί και το ζητάς τόσο ευγενικά ....... έχεις το οκ να βάλεις τον μπακλαβά στο μπλοκ σου,
κάνοντας βέβαια αναφορά και στο δικό μας μπλοκ!!!!!.

περιμένω την αναρτησή σου γιατί όπως σου είπα δεν μπορω να δω τις φωτογραφίες και μου εχεις εξαψει την περιέργεια !!! είμαι σίγουρη ότι θα τον έχεις φτιάξει τέλειο !!!

NASSOS said...

Γενικά είναι όμορφη η παρέα εδώ Μαρία.
Εννοείται οτι θα είναι ελαφρά αλλαγμένη. Ευχαριστώ.

NASSOS said...

Για τη σκορδαλιά: Με την πατάτα δεν κρατάει πολλές μέρες, ξυνίζει θαρρώ. Ενώ με το ψωμάκι όχι.

Rena said...

Καθόλου Νάσο. Σίγουρα πράγματα :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...