Tuesday, March 31, 2009

Ανακύκλωση τηγανόλαδου

Κατά τα λεγόμενα των ειδικών απαγορεύεται να αδειάζουμε τα τηγανόλαδα και λοιπά μαγειρικά λάδια στο νεροχύτη γιατί έτσι μολύνουμε τα θαλάσσια ύδατα. Μια λύση βρήκα εδώ: αυτό το σούπερ μάρκετ εγκατέστησε δεξαμενές συγκέντρωσης τηγανόλαδων τα οποία θα συλλέγονται από αυτήν την εταιρία για την ανακύκλωσή τους σε βιοκαύσιμα και βιολιπαντικά. Μέρος των κερδών θα προσφέρεται λένε στην ΜΚΟ WWF. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει περισσότερες πληροφορίες στα λινκ. Για να μην χάνουμε λάδια:) (δεν άντεξα:)
(ΥΓ: έχει δει κανείς το σχετικό επεισόδιο των Simpsons? :)

7 comments:

Νασος Παπαστυλιανού said...

νάσαι καλά για την υπενθύμιση heart. Εδω που μένω είναι πολύ μικρό το μέρος, αλλά πολύ-πολύ όμορφο...δεν είναι αυτό το θέμα. Απλά η ανακύκλωση είναι σε εμβριακό στάδιο.
Τα τηγανόλαδα τα μαζεύω σε μπουκάλια απο εμφιαλωμένο νερό (οταν κρυώσουν φυσικά..) και τα δίνω στα τοπικά συνεργεία απο όπου περνά (όποτε περνά) η ανακύκλωση.
Ενα λίτρο ορυκτέλαιο ή καμένο λάδι που θα απορρίψουμε όπου νά είναι, μπορεί να μολύνει πάνω απο 100.000 λίτρα νερού στον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή στο ποτήρι μας, των παιδιών μας κοκ

Ειρήνη said...

Πάρα πολύ ενδιαφέρον. Δεν είχα ιδέα για αυτή την πρωτοβουλία του συγκεκριμένου S/M. Παρ' όλο που δεν πολυτηγανίζω, από εδώ και μπρος θα το ανακυκλώνω κατά αυτό τον τρόπο (υπάρχουν 3 καταστημάτα σε κοντινή μου απόσταση. Ελπίζω κάποιο από αυτά να είναι στο πρόγραμμα).Thank you Heart!

cook said...

πολυ ενδιαφερον!θα το προωθησω...κριμα που δεν υπαρχει κι εδω κατι αναλογο...εγω παντως δεν το πετω στο νεροχύτη,γιατι φοβαμαι μηπως βουλωσει...το βαζω σε σακουλάκια και τα ριχνω στα σκουπιδια(αν και δεν τηγανιζω συχνα...)

kiki said...

Πάλι καλά που ξεκίνησε αυτό το σμ την ανακύκλωση. Μακάρι να γίνει κι αλλού. Εδώ δεν...

Σοφία said...

Ούτε κι εδώ ανακυκλώνονται, αλλά αυτό που σου λένε να κάνεις είναι να τα αφήνεις να κρυώσουν και μετά να τα πετάς στα κανονικά σκουπίδια (αφού έχεις φροντίσει να υπάρχουν αρκετά χαρτιά μέσα στη σακούλα ώστε να απορροφήσουν τα λάδια). Αν δεν τηγανίζεις πολύ, είναι μια επαρκής λύση.

Vana said...

ΠΟΛΥ χρήσιμη πληροφορία!
Ευχαριστούμε heart! :))

Juanita La Quejica said...

Εχουν αρχίσει και το κάνουν και άλλες αλυσίδες, αλλά επειδή δεν τηγανίζω ποτέ δεν έχω ιδιαίτερη σημασία, αν και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα όταν για πρώτη φορά έλαβα ένα σχετικό mail, που ανέφερε αυτά που γράφει ο Νάσσος. Θυμήθηκα την μητέρα και τις γιαγιάδες μου... πόσους τόνους ελαιόλαδο τηγανισμένο δεν έχουν χύσει ειδικά οι προηγούμενες γενιές στους νεροχύτες;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...