Thursday, March 05, 2009

Key Lime Pie

Υλικά
375 γραμ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
150 γραμ. ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα και χυμός από 8 μεγάλα limes
570 ml κρέμα
400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
Για τη διακόσμηση
Καραμελωμένη φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Λειώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα κι ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα με σούστα πιέζοντας το να κάτσει στη βάση. Παγώνουμε για όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε το χυμό των lime σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα lime και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στη βάση των μπισκότων. Τοποθετούμε το γλυκό σε μια πιατέλα και παγώνουμε για 1-2 ώρες. Διακοσμούμε με τα καραμελωμένα lime.

Για να φτιάξουμε τα καραμελωμένα lime πλένουμε και στεγνώνουμε 2 ολόκληρα lime και τα ξεφλουδίζουμε με έναν καθαριστή πατάτας (λαχανικών). Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια «σπίρτων». Τα βυθίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Στεγνώνουμε και τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό. Βάζουμε 50 γραμ. ζάχαρη κρυσταλιζέ ή caster σε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό βραστό νερό να την καλύπτει. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φτάσουν σε υψηλή θερμοκρασία (περίπου 180 C). Προσθέτουμε τα στικς lime και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και βάζουμε τα στικς σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπωλ. Καθώς παγώνει η ζάχαρη ξεχωρίζουμε τα στικς από τη ζάχαρη με ένα πηρούνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν, παίρνουμε τα στικς από το σουρωτήρι και απομακρύνουμε την έξτρα ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε όσα χρειαζόμαστε για τη διακόσμηση του γλυκού.

Photo: http://www.clipartguide.com

13 comments:

Anonymous said...

Πολύ αρωματική πρέπει να είναι η συνταγή με τα lime.
Διαβάζοντας όμως τα υλικά μου προέκυψε μια απορία γράφετε:
"397 γραμ. ζαχαρούχο γάλα" δηλαδή αν είναι 400 γραμμ. πειράζει;
Φιλικά,Σοφία

Rena said...

Αχαχχαχαχ Σοφία πολύ γέλασα :)) Έχεις δίκιο, απλά τη συνταγή την πρωτοδιάβασα σε ένα ξένο site, και τότε που την μετέφραζα, είχα κάνει τις μετατροπές από ounces σε γραμμάρια, οπότε τα έγραψα ακριβώς. Το ίδιο είναι, ασφαλώς, όπως το λες! Δοκίμασε την πάντως είναι εύγεστη κι απίστευτα μυρωδάτη.

Penelope said...

Αντε τώρα πρωί-πρωί....
Με απλά λεμονάκια θα το κάνω, μιας και lime δεν διαθέτω, αλλά φαντάζομαι και έναν ωραίο πολτό φράουλας με φραουλίτσες για ντεκόρ!

Λαμπρινή said...

Δεν ξερω αν μου αρεσει τοσο πολυ λαιμ . Ωραιο , φρεσκο αλλα εχει και μια ιδιαίτερη μυρωδια ...

Παντως εξαισια φαινεται η συνταγούλα μας ανοιξες την ορεξη (που δεν κλεινει ποτε!) πρωι πρωι :)

Ειρήνη said...

Πολύ ωραίο δείχνει. Και εγώ με απλά λεμονάκια λέω να το επιχειρήσω αλλά μήπως 8 είναι πολλά? Δεν θα κόψει η κρέμα με τόσα λεμόνια?

Vana said...

Ρενάκι εξαιρετικό δείχνει!
Μυρωδάτο και λαχταριστό!
Θα το κάνω κι εγώ με λεμόνι:)

ΕΛΕΝΑ said...

Σε οτιδήποτε λεμονάτο, ξέρεις ότι έχω αδυναμία!!!
Ωραία συνταγή Ρενάκι, λαχταριστή!!!

Maria B. said...

Ρενάκι μου πολύ πρωτότυπη η συνταγή και πρέπει να είναι πολύ αρωματική! όταν το ξαναφτιάξεις θα μας καλέσεις για καφεδάκι σε παρακαλώ πολύ ? Θέλω όμως και λίγα στικς για το σπίτι να τα έχω αντί για στραγάλια. Φαντάζομαι την γεύση τους, απλά τέλεια.

kiki said...

Μοιάζει σαν τσιζκέικ; Νόστιμο ακούγεται...

Rena said...

Πηνελόπη, κι εγώ το ίδιο σκεφτόμουν, να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή με φράουλες.
Λαμπρινή πράγματι ιδιαίτερη μυρωδιά. Εμένα που μου αρέσουν τα λεμονάτα με ξετρελαίνει.
Ειρηνάκι μου όχι δεν κόβει κρέμα. Είναι δοκιμασμένη συνταγή.
Βάνα ευχαριστώ. Άντε να το δοκιμάσετε με απλά λεμονάκια και να μας πείτε τα αποτελέσματα.
Ελενάκι το ξέρω :)
Μαρία μου ευχαρίστως. Αχ αυτά τα στικς κολάζουν.
Ναι Κική φέρνει κάπως σε cheesecake, δίκιο έχεις.

Juanita La Quejica said...

Οταν λες κρέμα, εννοείς μάλλον κρέμα γάλακτος;

Rena said...

Ναι, ναι Juanita σωστά!

Nena said...

Καλά ε, δε φτάνει που δίνεις τέτοιο ωραίο έδεσμα,σκίζεις καιαπο φωτό. Νάσαι καλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...