5 φλιτζάνια αλεύρι
2 κ.γλ. μπέηκιν
1/2 κ.γλ. σόδα
4 φλιτζ. καφέ λάδι
2 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
4 φλιτζ. καφέ κρασί κόκκινο
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη σόδα και το μπέηκιν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μέτρια. Ούτε πολυ σφιχτή, ούτε μαλακή. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180.
Photo: http://www.fotosearch.com/
4 comments:
Μου φαίνεται φιληνάδα οτι το ρίξαμε κι οι δυό στα κουλουράκια, χθες έκανα κουλουράκια πορτοκαλιού , μισή δόση μουστοκούλουρα , ένα κέικ τρούφας , ένα κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια και ένα γλυκό κέικ με διάφορους ξηρούς καρπούς και φρούτα σε ταψί.!Τα έκανα όλα αυτά για να στείλω σε μια φίλη μου πακέτο να της ανταποδώσω όσα μου έστειλε εκείνη τα Χριστούγεννα.Αντιγράφω τη συνταγή εννοείται!
Περασα για ευχες ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αχτιδούλα χρυσοχέρα, μπράβο σου!! Ελευθερία ευχαριστούμε. Καλή Ανάσταση σε όλους !!!
ωραία ιδέα το κρασί!
Post a Comment