Wednesday, April 15, 2009

Τουρτα με κρέμα μαύρου Βατόμουρου και Ganache Σοκολάτας


Βασικά δεν είχα σκοπό να σας κολάσω...ειδικά μέρες που είναι..και ειδικά φέτος που δεν νηστεύω. Είχα σκοπό να ποστάρω συνταγές και αφιερώματα για λαχταριστά αφράτα, κορδονάτα και όλο κλωστές τσουρέκια και νηστίσιμα κουλουράκια. Μέχρι που μου χαλασε ο φούρνος! Στα καλά του καθουμένου έσπασε το τζάμι της πόρτας και έμεινα εγώ να το κοιτάζω με 2 κιλά ψωμί έτοιμο για ψήσιμο.

Τις συνταγές για τις τουρτες θα τις έβαζα μετά τις γιορτές αλλά λόγω ανωτέρας βίας θα τις βάλω αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να με συγχωρήσετε!

Η Ζαχαροπλαστική για όσους με θυμούνται από το παλιό το Hungry.gr αποτελεί μια από τις μεγάλες μου αγάπες... Μετά απο πολλά πολλά πειράματα και πολύ έρευνα νομίζω ότι είμαι σε θέση να κάνω γλυκά που να τρώγονται.....Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον....

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Τουρτα με κρέμα μαύρου Βατόμουρου και Ganache Σοκολάτας

Για το Παντεσπάνι
45 γρ Αμυγδαλόπαστα
40 γρ κρόκο αυγού
5 γρ κακάου
70 γρ ασπράδι
55 γρ Ζαχαρη
30 γρ κουβερτούρα
10 γρ κόκκους κακάου χοντροκοπανισμένους
Μια πρέζα αλάτι

Ζεσταίνουμε λίγο την αμυγδαλόπαστα και την χτυπάμε με τους κρόκους και το κακάο. Χυπάμε το ασπράδι με την ζαχαρη και το αλάτι σε Μαρέγγα. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αναμιγνύουμε με τους κόκους του κακάου. Με την σειρά, ανακατευόυμε πρώτα την Μαρέγγα με τους κρόκους απαλά και μετά την λιωμένη κουβερτούρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 210° φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Μην περιμένετε να φουσκώσει τόσο ώστε να μπορέσετε να το χωρίσετε σε 2 μέρη. Αυτή η τούρτα έχει μόνο ένα παντεσπάνι.

Κρέμα Βατόμουρου

160 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ Μαύρα Βατόμουρα
3 κρόκους
4 Φύλλα Ζελατινης
100 γρ σαντιγύ
2 ασπράδια
50 γρ Ζάχαρη

Αναμιγνύουμε τα 4 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε σε μπεν μαρί μέχρι να πήξουν ελαφρά. Αποσύρουμε απο το μπεν Μαρί και την σουρώνουμε. Μουλιάζουμε την Ζελατίνη σε κρύο νερό και αφου την στίψουμε καλά, την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας καλα μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγύ και τέλος τα σπράδια που έχουμε χτυπήσει σε μαρέγγα με την ζάχαρη. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και καταψύχουμε.

Κρέμα πραλίνας φουντουκιου

2 κρόκους
40 γρ αμαρέτο
80 γρ Γάλα
3 Φύλλα Ζελατίνης
130 γρ πραλίνα φουντουκιου λιωμένη
450 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος λιωμένη
460 γρ Σαντιγύ

ΧΤυπάμε τα 3 πρώτα υλικά σε μπεν μαρί. Σουρωνουμε. Προσθέτουμε την μουλιασμένη Ζελατίνη και ανακατέυουμε. Με την σειρά ανακατευόυμε την κουβερτούρα, την πραλίνα και τέλος την σαντιγύ. Προσθετουμε την κρέμα πάνω στην προηγούμενη κρέμα και καταψύχουμε ξανά.

Ganache Σοκολάτας

125 γρ Γάλα
75 γρ Γλυκόζης
10 γρ κακάο
225 γρ κουβερτούρα λιωμενη
60 Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Βραζουμε το γάλα με την γλυκόζη. Αποσύρουμε και προσθετουμε το κακάο, την κουβερτούρα και το βουτυρο. Σουρώνουμε. Το γλυκό μπορεί να διατηρηθείστην κατάψυξη για καιρό. Αν χρειαστει δηλαδη. Μια μέρα πριν να φαγωθει μπαίνει στην συντηρηση. Η Ganache Σοκολάτας μπαίνει μερικές ώρες πριν να φαγωθεί και σε κάθε περίπτωση αφού ξεπαγώσει το γλυκό. Η κάψουλα με το ελληνικο σχέδιο που βλέπετε στην φώτο εχει ψηθεί σε ειδικό ταψάκι με δύο χρώματα ζύμης. Στην συνέχεια κόβεται σε λωρίδες και τοποθετείται στα πλαϊνά του γλυκού. Περισσότερα για αυτή τη διαδικασία σύντομα εδώ.

Καλη όρεξη!!!







14 comments:

Rena said...

Τι να πω...άναυδη έχω μείνει. Συγχαρητήρια καταπληκτική εμφάνιση και αναλυτική παρουσίαση. Μπράβο Froufrou.

Καλή Ανάσταση εύχομαι!

Κρίμα για το φούρνο...

Royal Coconut said...

Se euxaristo kalh mou. peiramatizomai xronia pano se auta kai xairomai otna vlepo oti oi prospatheies muo den pane xamenes kai oti kyrios aresoun kai se allous.
Filia kai kalh Anastash!
(meis to arni tha to fame mallon frikase etsi kai xalasei o kairos :D)

Kiki (Run Kiki Run) said...

Pwpwww.... teleio! egrapse prwi prwi :)

Kiki apo http://bettyscuisine.blogspot.com/ xx

Rena said...

Καλορίζικο και το μπλογκ σου. Προσπάθησα να σου γράψω εκεί αλλά δε τα κατάφερα, λόγω των γερμανικών. Καλοτάξιδο να 'ναι!!

Royal Coconut said...

Den einai ta germanika...einai mia xazomara puo kana...ksanadokimase tora :)
Kai fysika se euxaristo poly poly!

kiki said...

Φρουφρουδένια! Δυναμικό entry! Wow! Μπράβο!

Anonymous said...

Δηλαδή αυτή η ganashe που βλέπουμε πάνω στην τούρτα έχει βάρος 990 γραμμάρια υλικά;
Ελένη Κ.

Royal Coconut said...

Αυτή που βλέπεις Ελένη μου δεν έχει ούτε 100 ... ειναι Mini size. Επειδή κάνω συχνά τέτοιου είδους γλυκά κάνω πάντα μεγάλες ποσότητες. Για μια κανονκή τούρτα θα χρειαστείς σίγουρα την μισή ποσότητα εφόσον, όπως φανταζομαι, δεν θα βάλεις κάψουλα, άρα η Ganache θα πρέπει να καλύψει όλη την τούρτα. Παρόλα αυτά μείωσα τις ποσότητες που αναφέρω πάνω στο μισό ώστε κάποιος που θελησει να την κάνει να μην έχει μετά περίσευμα.
Καλησπέρα.

xartinotifegaraki said...

Πολύ γλυκό blog !Μου αρέσει! Τυχαία το βρήκα , αλλά διαπιστώνω ότι ειναι καταπληκτικό !

ΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ said...

ena mikro lathaki , sory

Vana said...

ΠΟΛΥ ωραία παρουσίαση, η τούρτα είναι πανέμορφη (να μη θες να την κόψεις) και από τα υλικά φαντάζομαι και πεντανόστιμη!
Συγχαρητήρια και για το blog σου:)

Sam Sotiropoulos said...

Πολύ ωραία τούρτα! Μπράβο!

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους στο HFL!

Juanita La Quejica said...

Καλώστην! Πόσο καιρό περιμέναμε συνταγές σου! Και τί εντυπωσιακότατο ξεκίνημα!
Με το ΕΑΠ ξεμπέρδεψες;

Royal Coconut said...

kalhmera kai xronia polla kalh mou. Oxi apla den ksemperdepsa alla tha muo parei akoma pio poly apo oti ypologiza. oso megalonei h mikrh, megalonoun kai oi ypoxreoseis mou. Tora einai kai to deutero on the way kai ekei na deis panhgyria! Den me enoxlei omso giati to kano kathara gia prosopikh euxaristhsh, opote kai sta 60 muo na to teleioso den tha me peirazei :)
Thelo pleon na vazo pio syxna synatges... An den htna kaia utos o kataramanos fournos! To savvato etrexase gnostous kai filous gia na pshso ta tsourekia mou!! Na rthei epitelous o kainourgios na hsyxaso!
esy pos ta pas?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...