1,5 κιλό μύδια
5-6 κουταλιές λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμυδάκι
1 ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα μύδια με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το κρεμμύδι μας τριμμένο, το σκόρδο λειωμένο, την πιπερίτσα και το λάδι. Προσθέτουμε το μισό μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Βράζουμε για 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αφαιρούμε τα άδεια μισά κελύφη και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
3 comments:
Λατρεύω τα μύδια!
Υπέροχος μεζές Ρενάκι:)
προσυπογράφω!
Θα πρέπει ν αρχίσουμε να τα απαριθμούμε. Μύδια 1, 2 κ.λπ. Όλα είναι ωραία και πολύ νόστιμα.
Post a Comment