Friday, May 22, 2009

Μπουρεκάκια με μανιτάρια

Υλικά
1 κουτί φύλλο κρούστας
4-5 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι φέτα θρύμμα
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
Άνηθος
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια με λίγο λάδι. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά και το πιπέρι.Παίρνουμε ένα φύλλο και το κόβουμε σε 3 μέρη. Σκεπάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν. Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου και την αλείφουμε με ένα πινελάκι με λάδι. Τη διπλώνουμε στα δύο και στην άκρη βάζουμε το μίγμα μας. Διπλώνουμε τις δύο πάνω άκρες για να μη χυθεί το μίγμα και τυλίγουμε σε ρολάκι. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου

14 comments:

Δημήτρης said...

Αγαπημένα σίγουρα απο τη γυναίκα μου , πως και δεν τα είδε; αγαπά πολύ τα μικρά τέτοια κατασκευάσματα με διάφορα πράγματα, ιδιαίτερα μανιτάρια.Θα της πω να περάσει!

Rena said...

Κοπιάστε να σας κεράσουμε Δημήτρη κι εσένα και την Αχτίδα μας!

mia maria said...

Πολύ νόστιμα! Και να σκεφτείς ότι τώρα τελευταία έφτιαξα μπουρεκάκια με μανιτάρια. Τα μανιτάρια αρέσουν σε όλους έκτός από την κόρη μου!

Vana said...

Πω πω...
Το ένα χτύπημα μετά το άλλο...
Γεια στα χέρια σου Ρενάκι!

cook said...

θα προτεινα και τριμμενο κολιανδρο(χωρις ανηθο,μα με μαιντανο)ειναι τελειο μπαχαρικο για τα μανιταρια

Rena said...

Κόλιανδρο ε? Μου αρέσει!!! Ευχαριστώ για την ιδέα

Anonymous said...

http://mariatweety.blogspot.com
DEITE TO
DIADOSTE TO
MAS XREIAZETAI TO GLIKO KORITSI
PALEUEI GIA NA ZEI
KANTE OTI MPOREITE
DOSTE TIS DINAMI KAI KOURAGIO
FILIKA SILIA

Ειρήνη said...

Τραγανό φυλλαράκι και νόστιμο μανιταράκι=τέλειο!
Σηκώνει όμως 2 φλ. λάδι? Δεν είναι πολύ?

Rena said...

Ειρήνη υπολόγισε ότι με αυτό το λάδι και λαδώνουμε τα φύλλα και σωτάρουμε τα υλικά μας.

elie said...

Ωραίος συνδυασμός! Και τα έχεις τυλίξει πολύ ωραία, σφιχτά σφιχτά!

heart n soul said...

κι αυτά δυο-δυο τρώγονται, σαν τα τυροπιτάκια. Ρένα, μας έχετε τσακίσει:)

Betty's Cuisine said...

Πω πω τι σούπερ μεζεδάκι! Λέω να το επιχειρήσω αλλά με σφολιάτα κουρού που μου αρέσει ιδιαίτερα...τι λες?

Rena said...

Betty δε το έχω δοκιμάσει με σφολιάτα αλλά δε βρίσκω λόγο γιατί να μη σου πετύχει :) Αν το φτιάξεις πες μας.

Nena said...

Α, πολύ ΄μ αρέσουν τούτα. Χωρίς κρέας, μπράβο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...