Sunday, May 17, 2009

Tα τυροπιτάκια...της μαμάς

Υλικά
¾ αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
Νερό χλιαρό, περίπου 2 φλυτζάνια

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, ανοίγουμε λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το νερό το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης και να είναι εύπλαστη. Αν δούμε ότι είναι εντάξει σταματάμε να προσθέτουμε ή ανάλογα συμπληρώνουμε.
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί φέτα ή τρίμμα φέτας
Λίγο άνηθο
1 αυγό
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτά φύλλα και χωρίζουμε σε λωρίδες. Κόβουμε τις λωρίδες σε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε, γεμίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι.Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση σπανάκι με φέτα ή και κιμά.

14 comments:

Betty's Cuisine said...

Ωραία τα τυροπιτάκια σου... την επόμενη φορά δοκίμασέ τα με μυζήθρα και μπόλικο φρέσκο δυόσμο...απλά υπέροχα...

Rena said...

Μυζήθρα ε? Μιαμ τέλεια θα είναι!! Ευχαριστώ.

Νασος Παπαστυλιανού said...
This comment has been removed by the author.
Νασος Παπαστυλιανού said...

Ολο αποφεύγω να μπαίνω στο HFL, λόγω δίαιτας κι' όλο ρίχνω καμιά κλεφτή ματιά....
Το πρώτο που θα δοκιμάσω, είναι κάτι σαν τα μπουρεκάκια σου Ρένα....

heart n soul said...

μεγάλος πειρασμός αυτά τα τυροπιτάκια, και το φτιαχτό φύλλο και το τηγάνισμα, αχ, πάλι ταπεράκι θα ζητήσω!:)

Rena said...

Καλή επιτυχία λοιπόν Νάσο!

Καρδούλα μου όσα ταπεράκια θέλεις. :)

mia maria said...

Πολύ νόστιμα φαίνονται! Πραγματικά θυμίζουν της μαμάς μου. Και επειδή ούτε και εκείνη ήταν καλή στα φύλλα αλλά αυτο το κατάφερνε, πιστεύω θα το καταφέρω και εγώ. Σε ευχαριστώ για τη συνταγή.

Anonymous said...

Καλησπέρα στην παρέα.
Φαίνονται πολύ νόστιμα και εύκολα. Θα τα δοκιμάσω. Το ξύδι δεν το ήξερα ότι ταιριάζει. Ευτυχώς που γράψατε γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ. Από τη γιορτή της μητέρας κάθε μέρα έμπαινα έβγαινα και τίποτα. Ευτυχώς.
Περιμένουμε και άλλα νόστιμα καιεύκολα.

Rena said...

Καλημέρα.
Το ξύδι μπαίνει για να γίνεται τραγανό το φύλλο. Σε κάποιες περιοχές, π.χ Κρήτη για τον ίδιο λόγο βάζουν τσικουδιά.

ΑΧΤΙΔΑ said...

Τρελλαίνομαι για τυροπιτάκια, για το ξύδι είμαι λίγο επιφυλακτική αν και ξέρω οτι κάνει το φύλλο τραγανό.Εχω μια γειτόνισα που φτιάχνει τέλεια τυροπιτάκια τηγανιτά, είμαι ικανή να τα φάω όλα!

Rena said...

Αχτίδα μου να μη το φοβάσαι καθόλου ούτε καν ξεχωρίζει η γεύση του. Πολύχρονη κι από εδώ.

Anonymous said...

3/4 αλευρι εννοεις 750 γρ.

Rena said...

Ναι ναι 750 γρ. Σωστά!

Νασος Παπαστυλιανού said...

Τώρα που τέλειωσε το ραμαζάνι μου, περάστε για μπουρεκάκι απο εδώ ..http://thalassa-mazi.blogspot.com/2009/05/puf-boregi.html

Αχ μωρέ Ρένα τι μου κάνεις....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...