Saturday, June 06, 2009

Γλυκό Ψυγείου με ζελέ και κρέμα light

Πολύ καλοκαιρινό & δροσιστικό γλυκάκι και αντικαθιστώντας τα υλικά με light προϊόντα γίνεται κατάλληλο για διαβητικούς & όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κ.σ. φρουκτόζη
1 λίτρο γάλα light
2 φακελάκια ζελέ κεράσι ή ότι άλλο θέλετε light

(Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά υλικά π.χ ζάχαρη, πλήρες γάλα κλπ)
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μπισκότα. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τη φρουκτόζη. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώνει και ετοιμάζουμε το ζελέ. Σε 600 ml ζεστό νερό προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ ανακατεύοντας να λειώσει. Συμπληρώνουμε άλλα 600 ml παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρά. (όχι να δέσει τελείως). Αδειάζουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.

13 comments:

Aunt Donna said...

υπεροχο καταπληκτικο γλυκακι!
να σαι καλα!
θα κανω τη Light εκδοχη τ!

Betty's Cuisine said...

Πολύ δροσιστικό και ελαφρύ και...καλοκαιρινό! Καλή σου μέρα...

Anonymous said...

Τέλειο! τσιζκεικ ελαφρύ! Επιτέλους ένα ελαφρυ γλυκάκι για μας, Θεία Ντόνα που τρώμε μόνο είδη υγιεινής!!!

big mama said...

Ωραίο και ελαφρύ το γλυκάκι! Καλοκαιρινό!

Rena said...

Γλιτώνουμε πολλές θερμιδούλες έτσι και δεν υστερεί καθόλου στη γεύση συγκριτικά με την κανονική εκδοχή.

Anonymous said...

ποια η διαδικασία των μπισκότων? πώς τα στερεώνουμε?

Rena said...

Δε τα στερεώνουμε με κάτι απλά ρίχνουμε με μια κουτάλα την κρέμα μας, προσεχτικά.

Aunt Donna said...

@anonymous
με μανταλακια... :-)
Δεν τα στερεωνουμε πουλακι μου!
απλα τα τοποθετουμε με συνεση,στη σειρα με τη λογικη: "στρατιωτάκια ακούνητα αμίλητα αγέλαστα"

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκό.
Εγώ βάζω πάνω από την κρέμα και φρούτα κομμένα σε κυβους.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Rena said...

Ωραία ιδέα τα φρουτάκια !! Δε το χω φτιάξει ποτέ έτσι. Μerci :)

claire said...

Ωραιότατη η συνταγούλα, τιμήθηκε ήδη δυο φορέ αυτές τις μέρες!! Πρώτη φορά με χοντροαλεσμένα τα μπισκοτάκια κ την δεύτερη ατόφια .Και τις δυο φορές νοστιμότατη. Την επόμενη θα τολμήσω με φρουτάκια.Όπως κ νάναι σίγουρα καλοφάγωτη.
Χθες βράδι ολοκλήρωσα γλυκό κουταλιού κεράσι'φράουλα κ σήμερα λέω να κάνω με βερίκοκο. Η εποχή βλέπετε προσφέρται για γλυκο-κουταλο- αμαρτίες...

Anonymous said...

Τι ωραία συνταγή! Μια ερώτηση μόνο, αντί για φρουκτόζη τι θα μπορούσε να μπει & σε τι ποσότητα, π.χ. μέλι; Δεν την χρησιμοποιώ ποτέ. Αλήθεια, γιατί φρουκτόζη;

Rena said...

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονική ζάχαρη στις ίδιες αναλογίες.

Με μέλι δε το έχω φτιάξει και δεν γνωρίζω.

Φρουκτόζη για το light του πράγματος και για όσους έχουν διαβήτη.

Καλημέρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...