Υλικά
1 kg φράουλες
600-800 γρ. ζάχαρη
χυμός 2 πορτοκαλιών
150 γρ. αμυγδαλόψιχα
3 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ τις φράουλες καθαρισμένες μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε ένά βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους.
Την άλλη μέρα βράζω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για 6 λεπτά και το αφήνω.
Την επόμενη μέρα θέλει άλλα δέκα λεπτά βράσιμο μόνο το σιρόπι για να δέσει και είναι έτοιμο. Στο τελείωμά του και έχοντας μόλις σβήσει το μάτι, ξαναρίχνω μέσα τις φραουλίτσες μου και το αφήνω να σταθεί πριν το βάλω σε βάζα αποστειρωμένα.
Ηταν η πρώτη συνταγή που δοκίμασα για γλυκό φράουλα και με ικανοποίησε απόλυτα.
Τώρα που έχει γεμίσει η αγορά φράουλες και βρίσκεις και ωραίες μικρούλες και όχι κάτι γαϊδούρια που κυκλοφορούσαν στην αρχή είναι ο ιδανικός καιρός για να κάνεις το γλυκάκι αυτό το οποίο είναι ένα όνειρο από μόνο του αλλά και πάνω από γλυκά κρεμώδη, παγωτό, πανακότα...και τα συναφή!
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
4 comments:
Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου Έφη και ένα κι ένα για τη βδομάδα που ακολουθεί. Μύρισε άνοιξη!
Καλή μέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ ωραίο το γλυκό φράουλα, δεν το ήξερα. Ως τώρα μόνο μαρμελάδα έφτιαχνα με φράουλες. Είναι και η εποχή τους.
Καλή μέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ ωραίο το γλυκό φράουλα, δεν το ήξερα. Ως τώρα μόνο μαρμελάδα έφτιαχνα με φράουλες. Είναι και η εποχή τους.
Καλημέρα :) Η συνταγή ακούγετε υπέροχη κ σκέφτομαι να τη δοκιμάσω όμως έχω μια απορία αμυγδαλόψιχα η ολόκληρα αμύγδαλα? ή και τα δυο?
Αμαλία
Post a Comment