Thursday, December 14, 2006

Πατατοσαλάτα με αρωματικό πέστο

Τη συνταγή αυτή την έχω φτιάξει ξανά & ξανά και μου φαίνεται delicious... Θα χρειαστούμε:

-1 κιλό πατάτες (αν είναι βιολογικές τόσο το καλύτερο)
-1 ματσάκι ρόκα, πλυμένο και χοντροκομμένο
-½ ματσάκι μυρώνια, πλυμένο και χοντροκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο (unfortunately)
-5-6 φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
-1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
-150 γραμμάρια παρμεζάνα
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-τριμμένο μαύρο, ροζ και πράσινο πιπέρι
-μερικές σταγόνες λάδι τρούφας
-μερικά ντοματίνια για διακόσμηση

- Βράζουμε -με χάρη- τις πατάτες σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε -πάντα με χάρη-, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε στη γυάλα του μπλέντερ τη ρόκα, τα μυρώνια, το σκόρδο, το δυόσμο, το κουκουνάρι, και την παρμεζάνα με ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε τα υλικά και διορθώνουμε την υφή της σάλτσας προσθέτοντας επιπλέον ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε όσο αλάτι ταιριάζει στη γεύση μας, το μισό από το τριμμένο πιπέρι, το λάδι τρούφας και τα αναμιγνύουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο πιπέρι και διακοσμούμε τη σαλάτα με τα ντοματίνια.
Η σαλάτα αυτή συνοδεύει το ψητό κρέας. Εγώ τη φτιάχνω για κύριο πιάτο γιατί είναι μια ολοκληρωμένη διατροφική πρόταση, πλήρης σε αντιοξειδωτικά (μη ξεχνάμε και την ψωνάρα μας).
Την πολυβιταμινούχο αυτή σαλάτα τη συνοδεύω (δεν είμαι ειδικός, ακολουθώ τη χαρά του ουρανίσκου και μόνο, γι' αυτό να είστε επιεικείς πλιζ) με ένα ελαφρύ κρασί όπως η Σαμαρόπετρα (Κυρ-Γιάννη), ποικιλίες: Ροδίτης - Sauvignon Blanc - Gewurztraminer, σερβίρισμα 10-12 βαθμοί.
Πως; λείπει η φωτογραφία;
Ορίστε...Myspace Layouts

16 comments:

Juanita La Quejica said...

Που μπορούμε να βρούμε τις κουτάλες που ανακατεύουν αυτόματα καλέ κυρία; ΧΑΧΑ! Ωραία φωτογραφία!

Juanita La Quejica said...

Και να είναι και κανένα ωραίο παλληκάρι, να χαίρονται όλες οι αισθήσεις! ΧΑΧΑ! Ακούς Άλλη Αγγελική;

Anonymous said...

Χαχα! Ωραία η φωτό! Ωραία και η συνταγή. Ένα πρόβλημα μόνο. Στη Ζάκυνθο πιο πιθανό είναι να βρω πετρέλαιο στο βυθό της θάλασσας παρά λάδι τρούφας. Με τι αντικαθιστώ; (όχι ότι θα βρω μυρώνια αλλά λέμε...)

Juanita La Quejica said...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΡΟΥΦΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ;
ΤΣ, ΤΣ, ΤΣ!
Γκουρμέ του ... μήλου* είστε! ΧΑΧΑ!
Άντε βρε. Βάλε ελαιόλαδο. ΟΚ, η τρούφα δίνει ένα ειδικό άρωμα, που για παράδειγμα εμένα δεν μου αρέσει καθόλου. Αν δεν έχεις, δεν βάζεις.
Μου είχε προτείνει κάποια κοπέλλα από το hungry να πάρω όταν πηγαίναμε Ρώμη, είχε λέει με καλή τιμή ευκαιρία στο αεροδρόμιο. Είδα ότι ένα μπουκαλάκι ίσα να πλύνεις τα δόντια σου είχε 50-60 euros πριν 2 χρόνια, αποφάσισα ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό.
Γκουρμέ του ... μήλου και εμείς!

* Όπου αντί για μήλο υπολογίστε εκείνη τη φωτογραφία με το γλυκό, με τα μηλαράκια ανάποδα που θυμίζουν ..., χαχα!

Anonymous said...

Α κατάααααααααλαβαααααααα! Θα είναι σαν το πετιμέζι που είδα σε γνωστή αλυσίδα ΣΜ. 8.30 το βαζάκι... Ε όχι ρε παιδια! Καλά είπα λοιπόν, πετραιόλαδο θα βάλω, πιο φτηνό θα μου 'ρθει!!!

Anonymous said...

Σ' ευχαριστώ μαγισσούλα! Να είσαι καλά. Θα το έχω υπόψη!

Anonymous said...

(πω πω ! Ρόμπα μ΄έκανε η άτιμη σπανιόλα!)

Olivi Nina said...

καταπληκτικη ιδεα με πατατουλες..μπραβο κυρια μαγεισουλα μας..

Olivi Nina said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Maria M said...

Ποιος μου κατέκρινε τους Ιταλούς και ιδίως την Ρώμη απατεώνες? ε? ποιός? εμ τρουφόλαδο θετε να αγοράσετε θα το πλερώσετε, η τρούφα είναι ακριβό μανιτάρι, και δυσεύρετο, δεν πίνετε κανα εσπρέσο στην Ρώμη που είναι και αυθεντικός και φτηνός παρά να τον πιείτε στην Αθήνα ακριβοπληρωμένο με θέα τα σκουπίδια? Αληθεια ρε παιδιά (ασχετο) η χωματερή γιατί μπουκώνει πάντα παραμονές Χριστουγέννων?
Κική να σου απαντήσω για τα μυρώνια σε ολοκληρο Τζάντε ζεις μια χαρά υπαιθρο απλώνετε τριγύρω σου παίρνεις μια σακκουλίτσα και ένα μαχαιράκι και αναφωνείς μυρώνια κρατάω μαχαίρι.........
Και οσο για το λιολαδο αρωματισμένο όπως λέει και η Daffodis μια χαρά αρωματικό είναι και το δεντρολίβανο και η κοκκινη καυτερή πιπερίτσα.
Daffodils το γαλακτόπουλο είναι και του πουλιου το γάλα χαχαχαχαχα

Anonymous said...

nina, χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα :)

maria m όντως ένα αρωματικό πικάντικο ελαιόλαδο μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά..
Όσο για τη Ρώμη, είναι γοητευτικότατη, και πολύ πιο φθηνή από την Αθήνα. Το αεροδρόμιο όμως πραγματικά είναι πολύ ακριβότερο από το γαλακτόπουλο :P

Anonymous said...

em...tora an rothso ti einai ta myronia tha me peite kai mena gourmet tou mhlou h pos to eipe h Juanita? Exoune kapoia sxesh me ta gnosta mas.....kotronia? Giati an nai..ta vazete oloklhr h ta poltopoieite me ton gasma?
matsa moutsa
froufrou

Anonymous said...

Φρουφρουδάκι αν δεν κάνω λάθος είναι χορταρικό. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με τη μη γκουρμέ....

Anonymous said...

Μαριαμ, εδω απο χόρτα όσα θέλεις αλλα έλα που δεν ξέρω να τα ξεχωρίζω. Μόνο τους ζωχιούς ξέρω. Και να σκεφτείς μικρή που ήμουν μάζευα με τη μάνα μου...Ασε που φοβάμαι και τα φυτοφάρμακα. ¨οταν ομως έρθει η ωρα, θα σας δείξω ένα χορταρικό-λουλούδι που το μαγειρεύουμε εδώ...

Anonymous said...

αρωματικό χορταρικό, τέλειο για χορτόπιτες, δε νομίζω πως είναι γκουρμεδοκατάσταση, παραδοσιακό μυρωδικό είναι...

Anonymous said...

Το ξέρω μαγισσούλα μου πως είναι παραδοσιακό. Απλά πειράζω μερικές μερικές!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...