Thursday, January 25, 2007

Ανάκληση μη εγκεκριμένου γενετικά τροποποιημένου ρυζιού

Την ανάκληση μη εγκεκριμένου γενετικά τροποποιημένου ρυζιού, LL RICE 62, σε συσκευασία που περιείχε μείγμα καστανού ρυζιού και αγριόρυζου από τη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ .
Όπως διευκρινίζεται, πρόκειται για προϊόν με την εμπορική ονομασία «VERTMONT», σε συσκευασία των 250gr και με ημερομηνίας λήξης 31.12.2011. Παρήχθη στις ΗΠΑ και τον Καναδά και διακινήθηκε, μέσω της Δανίας (εταιρεία Cofradex ApS) και στην Ελλάδα, από τις εταιρείες «ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.»(Λεωφ. Σπάτων 81-Γέρακας) και «ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΕΠΕ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ( Γ. Λιβαδά 6- Κάτω Πατήσια).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από τις συγκεκριμένες εταιρείες την ανάκληση του ανωτέρου προϊόντος. Τόσο η εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», όσο και ο η εταιρεία «Ιωσηφίδης ΕΠΕ» ανταποκρίθηκαν άμεσα. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Από το Φορέα καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 15:03
http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/25/1294027.htm

ΥΓ. Χθες το βράδυ αγόρασα το συγκεκριμένο ρύζι και μόλις μου έστειλε ο Δ. το κείμενο αυτό, με τίτλο "Πέτα το ρύζι τώρα!". Τί τρώμε και δεν το παίρνουμε χαμπάρι...

7 comments:

Marina said...

Γκούπ! Αυτό το ρύζι, το έχω πολλαπλώς αγοράσει και φάει...
Λέτε γιατρέ μου να έχω επακόλουθα?
Και αν ναί, ποιά?
(Πάω να κλάψω με την ησυχία μου γιατί μου άρεσε και η γεύση..ξέρω !τον ζουρλομανδύα δεν τον γλυτώνω)

Anonymous said...

Λοιπόν πλάκα πλάκα εγώ το σύστησα στη Juanita το συγκεκριμένο ρύζι γιατί είναι η μέρα με τη νύχτα σε γεύση, από το άλλο μαύρο/άγριο που κυκλοφορεί.τόφαγα και το ξανάφαγα και σήμερα αγόρασα καινούργιο! Ε ρε γλέντια...

Anonymous said...

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στην υγεία μας (που βέβαια μπορεί να είναι και πολύ διαφορετικές από τρόφιμο σε τρόφιμο).

Μέχρι τώρα πολλά απ΄αυτά είναι ύποπτα για αλλεργίες και δυσανεξίες. Ομολογώ ότι δεν έχω πρόσφατη ενημέρωση, άρα μπορεί να έχει ήδη αποδειχτεί κάτι κακό - και τονίζω: ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ - μόνο το κακό (κι αυτό βέβαια στατιστικά, αλλά μας αρκεί, προφανώς!)

Η παλιά καλή συμβουλή "φύλαγε τα ρούχα σου..." μπορεί να είναι η πυξίδα, μια και ούτε ξέρουμε τι συμβαίνει, αλλά ούτε έχουμε λόγους να τα καταναλώνουμε. Αντίθετα μάλιστα, αν δεν καταναλώνονται αυτά τα αμφιλεγόμενα προϊόντα, παίρνουν οι παραγωγοί το μήνυμα να μην τα παράγουν.

Οπότε, ΑΣ ΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ!

nyctolouloudo said...

ωραία μαντάτα!!!!

αυτό αγοράζω και εγώ στην Ελλάδα...!

Anonymous said...

πρόσφατα, 2 μήνες πριν νομίζω έγινε και άλλη ιστορία με αμερικάνικο γενετικα τροποποιημένο ρύζι της Uncle Ben's. Στις ΗΠΑ-Καναδά αυτά τα προϊόντα επιτρέπονται, στην Ευρώπη όχι (ακόμα). Μάλλον για τρόφιμα αυτής της προέλευσης και κυρίως θα πρέπει να πηγαίνουμε στα βιολογικά.
(Χαρά οι βιολογικάδες, έχουν πάει τις τιμές στα ύψη, προχθές μου ζήτησαν 5€ για 1/2 κιλό φάβα, όχι Σαντορίνης. Δεν το συνηθίζω αλλά μια φασαρία την έκανα..)

Anonymous said...

Με πήγαν το πρωί κι άλλαξα το ρύζι.Γιατί, άλλο να το τρως και να μην ξέρεις κι άλλο να ξέρεις. Βέβαια ο καλός μου νευρίασε γιατι πιστεύει πως πολλές τέτοιες ανακοινώσεις γίνονται για άλλες σκοπιμότητες και γιατί σίγουρα τρώμε πολλά άλλα που δεν ξέρουμε και, το κυριότερο, γιατί αυτό του άρεσε πολύ ενώ το άλλο που κυκλοφορεί, μπα δε λέει.

Anonymous said...

Πρόσφατα διάβασα κάτι αντίστοιχο και για το ανάμικτο (αγριόρυζο-λευκό) του Bali. Το είχα πάρει κι εγώ μια φορά στο παρελθόν αλλά τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε μόνοι μας τις αναμίξεις ώστε να τα πετυχαίνουμε καλύτερα στο βράσιμο. Για τις σκοπιμότητες τώρα δεν έχει κι άδικο ο άνθρωπος αλλά και πώς να διακρίνεις τι είναι σκοπιμότητα και τι όχι, έτσι όλοι λίγο πολύ παίζουμε το "φύλαγε τα ρούχα σου"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...